Könyv- és lemezajánló

Több tízezren remélik, hogy élőben láthatják egyszer Billie Eilish-t a Sziget Fesztivál nagyszínpadán. Bár ez 2020-ban nem valósulhat meg, az ötszörös Grammy-díjas pophercegnő idén mégis megérkezik Magyarországra. Sőt, már meg is érkezett.
Aki kirándult már tinivel tudhatja, hogy a kütyü mentes néhány óra gyakran tűnik szülőnek, gyereknek is egy örökkévalóságnak. Unalom. Nyavalygás. Szinte megváltás kiérni az erdőből és eljutni oda, ahol a 4G már megfelelő hátteret nyújt ahhoz, hogy a gyermek leadja a drótot a haverjainak: ez a nap is hiába telt el.
Felforgatta az életünket és a kisebbeket akár meg is ijeszthette a koronavírus elterjedése. Ingyenesen letölthető mese készült a témáról, amit érdemes megmutatni a gyermekednek - segíts neki az elmúlt hónapok feldolgozásában a mesevilág segítségével!
Dr. Aletha Solter Gyógyító és kapcsolódó játékok című műve az egyik legkitűnőbb nevelési témájú könyv, amely a Kulcslyuk Kiadó gondozásában megjelent. Azok a szülők, akiknek gyakorlati segítségre van szükségük egy-egy nevelési probléma megoldásához, vagy segíteni szeretnének gyermeküknek feldolgozni egy nehéz élethelyzetet vagy traumát, igazi kincset kapnak a kezükbe.
A világ egyik legnagyobb múltú tankönyvkiadója, az Oxford University Press (OUP) a magyar BOOKR Kids-t bízta meg azzal, hogy újratervezze majd digitalizálja a kiadó klasszikus regényeit és könnyített olvasmányait.
Ha azt mondom népmese, a 70-80-as években születetteknek azonnal megjelenik a szeme előtt a madár, ami virágokat énekel. A Kaláka együttes furulyázik, Szabó Gyula - mindannyiunk nagypapája - pedig belekezd egy újabb történetbe, amiben a lányok pajzánok, a fiúk leleményesek, az ördög pedig mindig pórul jár. A 1980-tól 2012-ig futó, 9 évadot megélt Magyar Népmesék sorozat kedves volt, szórakoztató, de, visszagondolva azért volt benne bőven olyan rész, ami nem igazán kisgyerekeknek való.
Mikor még mi voltunk gyerekek, a szüleink nem igen dúskáltak a gyereknevelési tippekben. Megkérdezhették a nagyit, a védőnőt, gyerekorvost, elolvasták Dr. Spock vagy Ranschburg Jenő intelmeit, majd hagyatkozhattak a jól bevált megérzésekre.
A "Zizi naplója" könyvecske 2. részében - "Zizi naplója - tizenkét évvel később" címen - a már felnőtt, fiatal nő osztja meg élete eseményeit, kalandos mindennapjai történéseit az olvasóval, naplóbejegyzések formájában.
Bár sokan az élményajándékokra esküsznek gyereknapon, hoztunk néhány könyv tippet, amikkel remek kalandokkal ajándékozhatod meg akár az egész családot.
Zajlanak a beiratkozások, a nagycsoportosok szülei fejében pedig rengeteg kérdés kavarog. Vajon felkészült? Helyt tud majd állni? Jól választottunk iskolát? A megfelelő tanító néni osztályába jelentkeztünk? Mennyire fognak hiányozni szeptemberben a kiesett, tavaszi ovis hónapok?
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media