Nyár

Elkezdődött a nyári szünet. Vajon te az a szülőtípus vagy, aki a nyári szünet alatt végig hagyja a gyerekét, hogy azt csináljon, amit szeretne, vagy azért időnként a sarkadra állsz és olvastatsz, ismételsz vele?
Nem lehetetlen küldetés kisbabával, kisgyerekkel strandra menni, de az biztos, hogy extra felkészültséget és elszántságot igényel. Az alábbiakban bemutatjuk, milyen felszereléssel induljatok neki a strandolásnak, és milyen körülményeket gondoljatok végig előtte.
Este a csillagos ég alatt, hideg, pokrócok, és teli torokból éneklés gitárkísérettel... emlékszel? Nekünk ezek voltak a kedvenc dalaink a tábortűz körül - te mit adnál még a listához?
Idén minden eddiginél több volt a bizonytalanság a nyár szervezése körül, de végül engedélyezték a táborokat, és a nagyszülőkhöz is egyre bátrabban vihetjük a gyerekeket. Ti melyik megoldást szeretitek jobban?
Az idei tanév nagyon másra sikerült, mint terveztük. A családok érzelmi mélységeket és magasságokat éltek meg, hirtelen minden szülőből botcsinálta pedagógus lett. Az összezártságban a problémákat nem lehetett többé a szőnyeg alá söpörni, minden elfojtott indulat a felszínre tört, és itt a nagy kérdés: hogyan tovább szeptembertől?
Júniusban tartják világszerte az online bántalmazás elleni napot, Magyarországon azonban egy új kampány miatt az egész hónap a cyberbullyinggal szembeni fellépésről szól majd. Az időzítés igen aktuális: bár a karanténhelyzet idehaza a végéhez közelít, szakértők szerint az online bántalmazási "járvány" csak most éri el a tetőzést.
A koronavírus miatt idén nagyon sokan hosszú hetekig alig mentek szabad levegőre, így kevesebb napfény érte a bőrüket. Ezért nincsenek felkészülve a napozásra, hamarabb leéghetnek, ami növeli a bőrdaganatok kialakulásának kockázatát. A napozás megkezdésekor egyébként is minden évben a fokozatosság a legfontosabb, hiszen pár nap alatt nem lehet lebarnulni.
Június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az érvényes járványügyi előírások betartásával - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Legtöbbünk számára a kertben való pihenés az élet nélkülözhetetlen része, különösen egy kifárasztó nap után. A kert pihenőhelyként is szolgálhat. Ha még nem rendelkezik pihenőhellyel a kertjében, gyors és megfizethető megoldást keres, a kerti sátor a megfelelő választás az Ön számára.
Az alábbi cikk nem lelkiismeretfurdalás-keltés céljából született. Pontosan tudjuk, hogy a dolgozó szülőknek nincs lehetőségük 11 hétre kivenni a gyerekeiket az óvodából. Mivel azonban a kicsinek ettől függetlenül szüksége lenne a hosszabb pihenésre, nem véletlenül javasolják az óvópedagógusok, hogy aki csak teheti, biztosítson nyári szünetet a gyerekének!
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media