SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Terhesség kalkulátor és szülés kalkulátor

Családinet [cikkei] - 2016-01-04
A terhességi kalkulátor, azaz szülés kalkulátor segítségével megtudhatod, hogy mikor estél teherbe, milyen dátumra esik a szülés várható időpontja, pontosan hány napja vagy várandós.
Terhesség kalkulátor és szülés kalkulátor

Mi az a szülés vagy terhességi kalkulátor?

A terhességi kalkulátor az utolsó menstruáció időpontja és a menstruációs ciklus alapján megmutatja, hogy mi volt a teherbeesés legvalószínűbb időpontja, azaz pontosan mióta vagy várandós. A terhességi vagy szülés kalkulátor ezen kívül azt is kiszámolja, hogy mikor kezdődik terhességed során a második és a harmadik trimeszter, valamint hogy melyik napra esik a szülés várható időpontja.

A terhességi kalkulátor olyan módszer alapján működik, melyet a szülészorvosok is alkalmaznak a szülés várható időpontjának kiszámítására: használatához csupán két egyszerű adatot kell megadnod.
 

nap

 

terhességi kalkulátor
Kép: Depositphotos.com


 

Így használd a terhesség és szülés kalkulátort:

Állítsd be a menstruációd első napját, valamint a menstruációs ciklusod hosszát (ez azt jelenti, hogy a menstruációd 1. napja, és a következő havi vérzésed 1. napja között mennyi idő telik el). 

Ezután a szülés kalkulátor azonnal kiszámolja

  • a fogantatás legvalószínűbb napját,
  • az első és második trimeszter végét,
  • a szülés várható időpontját,
  • és azt is megtudhatod, pontosan hány napja lehetsz várandós.

A terhesség kezdeteaz utolsó menstruáció első napja. A megtermékenyítés azonban általában két héttel később, nagyjából a menstruációs ciklus közepén történik, így a fogantatás napján már két hetes terhesnek számít a kismama.

A terhesség időtartama: 28 napos ciklussal számolva 280 nap, ami 40 hétnek felel meg. Ez 9 és fél hónap, a terhesség első napja és a fogantatás között eltelt két hetet is beleszámolva.

szülés és terhességi kalkulátor

Kép: Depositphotos.com

Ha még nem végeztél el terhességi tesztet, és bizonytalan vagy, első lépésként figyeld magadon a terhesség jeleit - ezek már egészen korán utalhatnak rá, hogy várandós vagy.
 


 

Olvass tovább babád fejlődéséről!

Terhesség hétről hétre rovatunkból megtudhatod, hogy az adott héten mekkora a baba mérete, milyen képességei fejlődnek éppen, illetve mire képes már a pocakodban. 


A terhesség első napjától egészen a szülésig, hétről hétre Veled vagyunk!

Iratkozz fel Kismama Hírlevelünkre, így minden héten tájékoztatunk majd az aktuális teendőkről, rád váró vizsgálatokról, valamint hasznos tanácsokkal látunk el, hogy minden rendben menjen az egész terhesség során.
 

Hol fogsz szülni?

Szülés, szülésfelkészítés rovatunkban kiválaszthatod a hozzád legközelebb eső intézményt országszerte, valamint minden elérhetőséget is megtalálsz. 

 


További kalkulátoraink terhesség, szülés témában:

 

Terhességi kalkulátorTerhességi hízás kalkulátor

A kismamák többségét erősen foglalkoztatja a kérdés: mennyit szabad hízniuk a várandósság alatt? Mind hallottak már rémtörténeteket arról, hogy a terhesség során felszaladt húsz-huszonöt kilótól aztán képtelenség megszabadulni, legjobb a súlygyarapodás ütemét a normális értékek között tartani. De mennyi is ez a normális terhességi hízás? 

 

Ovulációs kalkulátorOvulációs kalkulátor

A terhesség tervezésénél, fontos tudni, hogy mikor van peteérésünk. Néhány adat megadásával és a kalkulátorunk használatával könnyen kiszámolhatod, mikor adódik a legjobb alkalom a gyermek fogantatására. 

 

BMI, testtömeg-index kalkulátorBMI; testtömeg-index kalkulátor


A BMI (Body Mass Index, testtömeg-index) segítségével kiszámolhatjuk, hogy milyen fizikai kondícióban vagyunk. A testtömeg-index képes tájékoztatást adni az elhízás és soványság különböző fokairól. Figyelem, gyerekeknél nem használható ez a módszer!

 

 

Babaméret kalkulátorBabaméret kalkulátor

Babaméret kalkulátorunk segítségével arról kaphatunk felvilágosítást, hogy mekkora a babánk ideális testhossza 1-24. hónapig.

 

 

Magzat méret kalkulátorMagzat méret kalkulátor

Add meg babád fogantatásának dátumát, így magzat méret kalkulátorunk segítségével pillanatok alatt megtudhatod, hogy a pocakodban növekvő baba hány hetes, milyen hosszú és mennyi a súlya.

 

 

Babahoroszkóp kalkulátorBabahoroszkóp kalkulátor

A kalkulátor az utolsó menstruációd alapján kiszámolja babád várható születési dátumát, így azonnal megtudhatod, milyen csillagjegy alatt fog születni, ha minden a terv szerint történik. Babahoroszkópunkban már most elolvashatod, mire számíthatsz, hogyan alakul majd gyermeked személyisége a csillagok szerint.

 

 

Baba neme kalkulátorBaba neme kalkulátor

Babanem kalkulátorunk ősi, kínai fogantatásnaptár alapján számolja ki, hogy várhatóan milyen nemű lesz születendő babád. Add meg a fogantatás hónapját, valamint azt, hogy hány éves voltál akkor, és már láthatod is az eredményt.

 

 

Baba vércsoport kalkulátorBaba vércsoport kalkulátor

Az anyuka és apuka vércsoportja alapján babavércsoport kalkulátorunk kiszámolja, hogy hány százalék esélye lesz gyermekednek arra, hogy az egyes vércsoporttípusokba tartozzon.

 
 

Indexkép: www.flickr.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja