SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Most jön az év végi hajrá - kitartás, gyerekek, mindjárt itt a nyári szünet!

Családinet [cikkei] - 2024-05-24
Az iskolai év vége mindig egy különleges időszak. Az utolsó hetekben a tantermekben az izgalom keveredik a fáradtsággal, ahogy a diákok egyre közelebb kerülnek a várva várt nyári szünethez. De most, amikor a tavaszi napok hosszabbak és melegebbek, és a szabadban való játék hívogatása egyre csábítóbb, a gyerekek számára az év végi utolsó hajrá különösen nehéz lehet. Itt az idő, hogy egy kis bátorítást és támogatást adjunk nekik, hogy kitartsanak még egy kicsit.
Most jön az év végi hajrá - kitartás, gyerekek, mindjárt itt a nyári szünet!

Még egy nagy hajrá a nyári szünet előtt

Az utolsó méterek a versenyben

Gondoljunk csak bele, milyen érzés egy hosszú futóverseny utolsó métereinél tartani. A cél már látótávolságban van, de az utolsó szakasz a legnehezebb. A lábak fáradtak, az elme kimerült, de a célvonal közeledte ad egy utolsó löketet. Az iskolai év vége is ilyen – a gyerekek már nagyon várják a szünetet, de még le kell küzdeniük az utolsó akadályokat: a vizsgákat, a beadandókat és a tanórákat.
 

A fáradtság és a motiváció hiánya

Ebben az időszakban a fáradtság és a motiváció hiánya gyakori probléma. A diákok kimerültek, hiszen egy hosszú tanév áll mögöttük. Az elvárások magasak, és sokan érzik úgy, hogy a teljesítményükön múlik minden.

Az utolsó hetekben a kitartás és az elszántság próbára tétetik, de fontos, hogy emlékeztessük őket: nem kell tökéletesnek lenniük. Az erőfeszítésük, az igyekezetük számít igazán.


Bátorítás és támogatás

Most van itt az ideje, hogy bátorítsuk őket. Emlékeztessük a gyerekeket arra, hogy mennyire büszkék vagyunk rájuk az egész éves kemény munkájukért. Adjunk nekik erőt, hogy ne adják fel most, amikor már ilyen közel vannak a célhoz. Biztosítsuk őket arról, hogy megérdemlik a pihenést, és hogy minden apró lépés számít.


Kis jutalmak és szünetek

Segítsünk nekik azzal, hogy kis jutalmakat és szüneteket iktatunk be a napjaikba. Egy-egy rövid szünet, egy közös séta vagy egy finom fagylalt lehet az a kis plusz, ami átsegíti őket a nehéz pillanatokon. A figyelem és a pihenés váltakozása segít abban, hogy frissen tartsák az elméjüket és motiváltak maradjanak.


A nyári szünet ígérete

És végül, emlékeztessük őket arra, hogy a nyári szünet mindjárt itt van. Az a sok-sok szabadidő, amit annyira várnak, már csak néhány lépésnyire van. Hamarosan eljön az idő, amikor nem kell korán kelni, nem lesznek házi feladatok, és az egész napot a játékra, pihenésre és kalandokra fordíthatják.

 

Az év végi hajrá mindig kihívásokkal teli, de a gyerekek ereje és kitartása lenyűgöző. Most van itt az idő, hogy támogassuk és bátorítsuk őket, hogy megmutassák, mire képesek. Egy kis szeretettel, megértéssel és néhány apró jutalommal átsegíthetjük őket ezen a nehéz időszakon.

Kitartás, gyerekek – a nyári szünet már a sarkon van! Az utolsó méterek mindig a legnehezebbek. Hamarosan jön a pihenés, és élvezhetitek a jól megérdemelt szünetet.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

A Szkizofrénia Világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet e komoly mentális betegséggel küzdők gondjaira, csökkentse a velük szembeni megbélyegzést, és elősegítse irányukba a társadalom megértését és támogatását.
Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

A szívelégtelenség több mint 64 millió embert érint világszerte1, és ahhoz képest, mennyire gyakori betegség, rengeteg hiedelem és félelem övezi. Hamis feltételezésekre hagyatkozni azonban rendkívül veszélyes lehet, amelyek mind a betegség megelőzését, mind pedig a páciensek gyógyulását, illetve partnerként történő együttműködését hátráltathatják. Az alábbiakban összegyűjtött néhány fontos tévhit megcáfolásával mindezt elkerülhetjük.
Meddig lehet várni a szürkehályog műtéttel?

Meddig lehet várni a szürkehályog műtéttel?

Az életkorral összefüggő látásproblémák közül a szürkehályog a leggyakoribbak közé tartozik, hiszen a legtöbbünknél nagy valószínűséggel kialakul az életünk során. Bár sokaknál évekbe telhet, amíg a szürkehályog jelentősen befolyásolja a látást, olyan eset is akad, mikor néhány hónap alatt jelentős látásromlást él meg a beteg. A kezelési kockázatok minimalizálása érdekében döntő fontosságú lehet, meddig várunk a műtéttel a tünetek észlelését követően.
A szerkesztő ajánlja