Szabadidő

Végre leesett a hó, nincs is jobb program a hétvégén, mint szánkózni egy nagyot! A hóban csúszkálásnál nincs korhatár, kicsik és nagyok egyaránt élvezik. Kedvcsinálónak összeszedtük, hol vannak a legjobb magyarországi szánkópályák.
A Nébih kéri, hogy aki vásárolt a lenti azonosítóval ellátott termékből, az ne fogyassza el!
Az Alapítvány tudomására jutott információk szerint valaki telefonon veszi fel a kapcsolatot a lehetséges támogatóval, majd egyeztetést követően a támogatói okirat személyes átadásával egyidőben kívánja a felajánlott adományt átvenni! Ilyen akciója nincs a Magyarországi Légimentésért Alapítványnak, és az Alapítvány adománykezelési szabályzatának értelmében nem is gyűjt adományt ebben a formában.
Kvízjáték a nagycsaládos lét pillanataihoz
Unod a szokásos napi sétát? Kimozdulnátok, de a vírus miatt nincsenek lehetőségek? Ezekkel a kinti programokkal feldobhatjátok a napjaitokat az ünnepek alatt! Olyan meseszép kirándulóhelyeket mutatunk, amelyeket csak nagyon kevesen ismernek, ráadásul könnyen megközelíthetők gyerekkel is, akik garantáltan élvezni fogják.
Bár idén szilveszterkor be leszünk zárva a négy fal közé, ez még nem jelenti azt, hogy le kéne mondanunk a szórakozásról. Mindannyian hosszú és nehéz éven vagyunk túl, ideje hogy hatalmasat bulizzunk. Igen, a gyerekekkel. Mutatjuk, milyen ötletekkel tudtok igazi bulihangulatot varázsolni otthon!
Sokan úgy vélik, addig is csendben van... Nos, most nem ebből a megvilágításból vizsgáljuk meg a dolgot. A gyermekek éppen úgy vágynak az önkifejezésre, mint mi felnőttek. Az iskolában vagy a családi környezetben nem mindig adódik arra alkalom, hogy másoktól különböző tulajdonságainkat képesek legyünk felszínre hozni. A művészet, az alkotás jó alkalom erre, és remek családi elfoglaltság is lehet.
Érdekes tendenciára lettek figyelmesek a válóperes ügyvédek: a koronavírus még a házasságok felbontásának számára is hatással volt! A statisztikák szerint minden évben januárban adják be a legtöbb válópert, a szeretet ünnepén ugyanis sokan rádöbbennek, hogy mégsem a megfelelő emberrel kötötték össze az életüket. Az idén azonban lehet, hogy ez is másképp alakul. Hogy hogyan, s miért, azt megtudhatják a cikkünkből.
Az ünnepek sokak számára jelentik egyúttal a stressz és a rohanás időszakát is. Érthető, hiszen a médiából már októbertől özönlik felénk a sok karácsonyhoz kapcsolódó inger, nem is beszélve arról a rengeteg reklámról, amivel elárasztanak minket. Ezek - tudatosan vagy tudattalanul is akár - belsővé tudnak válni, arra késztetve, hogy vásároljunk sokat, akár sokkal többet is mint terveztük, és pörögjünk, rohanjunk, készülődjünk megállás nélkül. Adok nektek most néhány tippet a megnyugváshoz, hogy idén máshogy legyen!
Miért piros és zöld a karácsony színe és miért teszünk fényeket a fára? Bár már nem tudatosan, de mégis jobban őrizzük hagyományainkat, mint gondolnánk.
Vannak olyan gyerekek, akiknek nem adatik meg, hogy családban ünnepeljenek. Gyermekotthonokban élnek, a karácsonyt is ott töltik, és a szívük nem mindig örömmel és szeretettel telik meg. Ez a cikk róluk szól. Arról, hogyan próbálnak a nevelőik meghitt hangulatot varázsolni köréjük, és arról, hogy mit éreznek a szeretet ünnepén, lehet-e egy gyermek számára pótolni a legfontosabbakat, a családot, a szülőket.
A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne használják fel!
A gyerekek olyan üdítően őszinték, nem kertelnek, nevén nevezik a dolgokat, ez azonban időnként elég kínos lehet. Különösen akkor, ha olyan dolgokról beszélnek a nyilvánosság előtt, amelyeket mi soha nem mondanánk ki hangosan.
Zalka Csenge Virág: A kalóz királylány - Nemzetközi népmesék mai gyerekeknek, Móra Könyvkiadó, 2020 Fordítva kezdem: miért ajánlanám kisfiúknak, fiatal embereknek és férfiaknak szívesen ezt a könyvet? Mert a meséket elolvasva a női-férfi kapcsolat sokszínűségét, a két nem együttműködését, egymást támogató erejét tanulhatják meg a történetekből. Miért ajándékoznám minden kislánynak, leendő nőnek, felnőtt nőnek szívesen ezt a kiváló mesekönyvet? Mert megtanulhatják belőle, hogyan viselkedjenek, milyen női példaképeket kövessenek, hogyan és milyen párt válasszanak maguknak, természetesen a mesék nyelvén. Valamint azt, hogy van élet a palotában alvó/sárkány várában raboskodó hercegkisasszony történetén túl is.
Mi a különbség az állatvédelem és a gyermekvédelem között? Az állatvédelem az állatot védi a támadóival szemben, a gyerekvédelem a gyerektől (vele szemben) védi a bűnöst - ahogyan a katasztrófavédelem sem a katasztrófát védi, hanem a katasztrófától véd...
Miről szól a karácsony valójában? Ajándékok, rohanás, stressz, vagy esetleg valami teljesen más? Ranschburg Jenő gondolatai segítenek rávilágítani a valóságra.
Szeretnél egy-két nyugalmasabb órát a karácsonyi készülődés közepette, amit az aprónép is szórakozva, tartalmasan tölt el? Esetleg kiszakadnál egy picit az ünnepi körforgásból és sétálnál a városban vagy kirándulnál egy jót? Talán éppen a gyerekekkel készülnél a karácsonyra, közös sütéssel, dekorálással? Jó helyen jársz, mert itt jobbnál jobb online programokhoz, túrázáshoz és közös családi készülődéshez gyűjtöttünk ötleteket!
Emlékszel még, hogy miben volt más a karácsony a gyermeked megszületése előtt? Ha nem, akkor a következő 8 dolog segíteni fog!
Miért is ne kerülhetne a fa alá néhány olyan ajándék is, amit az újrahasznosítás jegyében készítettünk. Vonjuk bele a gyerekeket is a munkálatokba és legyen ez egy közös program.
A karácsonyi mese az ünnep része lehet, csakúgy, mint a süti és a karácsonyfa. A legszebb karácsonyi mesék elkalauzolnak minket egy varázslatos világba, ahol megismerhetjük az önzetlen szeretet, a megbocsátás, a segítés erejét.
A karácsonyi ajándékozás kapcsán kétféle ember van. Az egyik, aki már hónapokkal az ünnep előtt tudja, hogy kinek mit fog vásárolni. A másik típusba pedig azok tartoznak, akik az utolsó pillanatban, kétségbeesetten ülnek a gép előtt ötletek után kutatva. Az utóbbiaknak jöhetnek jól a következő ötletek.
Ha egész évben odafigyelsz a környezetvédelemre, akkor jól jöhet a következő néhány ötlet. Ha azonban év közben kevésbé jut időd ilyenre, akkor pedig azért fogadd meg a következő tanácsokat. Segítségükkel legyen neked is zöldebb az ünneped.
A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező termékeket (szezám olaj és szezámmag) ne használják fel!
A Nébih kéri, hogy a mustárallergiában szenvedők a lenti azonosító adatokkal ellátott terméket ne fogyasszák el!
Amikor az úszóedző úszni tanult.
Harctér helyett játéktér - A Játékos Megértő Nevelés csodái a szeretet ünnepén
Az elmúlt években rendszeresen hallani, hogy ideje odafigyelnünk a bolygónkra, és visszaadni a Földnek valamit abból, amit tőle kapunk. Jómagam is igyekszem mindent megtenni, hogy ökobarát életet éljek. Igen ám, de nyakunkon a december és bennem felmerült, hogyan tehetjük ezt a várakozással teli időszakot környezetbaráttá?
Javában tombol a karácsonyfa vásárlásának ideje, hiszen hamarosan legtöbbünk otthonában, vagy a kertben feldíszítve pompázik. A gyerekek imádják, azt szeretnék, ha minél több ideig megcsodálhatnák. A szülők is mindent megtesznek a csemeték boldogságáért, de a vétel előtt több szempontot is érdemes figyelembe venni, hogy a fölösleges bosszúságot elkerüljük. Ezeket szedtük csokorba.
Az elmúlt évekhez hasonlóan, most is karácsonyi járatok csilingelnek a fővárosban! Ünnepi fényben ragyogó buszon, trolin és villamoson utazhatunk, de a gyerekeknek sokszor az is öröm, ha egy hosszabb esti sétán csodáljuk meg a fényben úszó járműveket! Ráadásul idén először új, Mikulásjárat is közlekedik!
Rendhagyó programajánló azoknak, akik már hiányolják a koncerteket, fesztiválokat és nem idegenkednek az online térben szervezett eseményektől.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media