Egészség

"Miért is szeretjük a tengert? Azért, mert olyan erő rejtőzik benne, ami arra sarkall bennünket, hogy olyan dolgokon töprengjünk, amelyekre szeretünk gondolni" - Robert Henri.
A WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet által életre hívott Dohányzásmentes Világnapot minden évben május 31-én tartják, de minden alkalommal más fő üzenet kerül az esemény fókuszába. Idén azonban egy további szempontról is szót kell ejtenünk a WHO által megfogalmazott mondanivalón kívül - ez pedig a dohányzás és a COVID-19 megbetegedés kapcsolata.
A jó időnek a legtöbben örülnek, de a melegnek árnyoldalai is vannak. A hirtelen jött meleg levertséget okozhat, szív és érrendszeri problémák jelentkezhetnek.
A D-vitamin jótékony hatásai már régóta ismertek, ahogyan az is, hogy szervezetünk napfény hatására termeli azt. Az előttünk álló hónapokban az egészséges embereknek már tablettára sincs szükségük a megfelelő D-vitaminmennyiség fedezéséhez, hiszen a nyári időszakban 10-30 perc napon töltött idő elegendő a vitamin megfelelő szintű termelődéséhez, ami napi 2000 nemzetközi egység.
Vetélésről beszélünk, ha a magzat elvesztése a 20. terhességi hét előtt következik be. A terhességek kb. 30%-a vetélést eredményez, azonban az összes vetélésnek csak egytizedét mutatják ki klinikailag.
A fejlett országokban a védőoltásoknak köszönhetően számos, korábban potenciálisan halálos kórral szemben biztonságban tudhatjuk magunkat. Amikor egy eddig ismeretlen vírus, mint napjainkban a koronavírus milliók életét veszélyezteti, magától adódik a kérdés, hogy vajon mikor sikerül kifejleszteni a megfelelő védőoltást.
Van-e kapcsolat a száraz szem és a pajzsmirigy betegség, távmunka, az életkor között? Ezt a kérdést gyakran teszik fel kedves betegeim. A kérdés igennel vagy nemmel történő megválaszolása előtt néhány információt szeretnék közkinccsé tenni.
A mai világban egyre nagyobb az igény, hogy egészségtudatosan éljenek az emberek. Erre számtalan lehetőség nyílik az élet különböző területein. Sokunkban fogalmazódik meg a gondolat, hogy a környezetünk szennyeződését nagyban lehet lassítani azzal, hogy nem vásárolunk műanyag termékeket, hiszen annak lebomlási ideje több emberöltőn keresztül sem megy végbe. Ezért csak természetes alapanyagú termékeket veszünk le a boltok polcairól, ezzel védve az ökoszisztémát és bolygónk jövőjét.
Kezeletlenül hagyva veszélyes, időben felismerve azonban tökéletesen gyógyítható a kullancsok által terjesztett Lyme-kór, amely ma már megfelelő tesztekkel akár otthon is diagnosztizálható.
Rémhírek és tudományos értekezések között az ember szinte elveszik a koronavírusról olvasva, és olykor nehezen ítéli meg, hogy melyek a fals információk és mik azok, amelyekre érdemes figyelnie. A járványmentes időkben is jelentősen megnehezíthetik a hétköznapokat az allergiás tünetek, de most az allergia is egy plusz veszélyforrás lehet! Van megoldás? Mit tegyünk?
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media