Egészség

Müller Cecília tisztifőorvos és Kásler Miklós egészségügyért felelős miniszter a szeptember 21-én kiadott közleményében ír arról, hogy a háziorvosok is jogosultak koronavírus fertőzöttnek nyilvánítani a betegeket PCR-teszt nélkül is, a tünetek és a körülmények alapján.
Az Auchan Salmonella-t mutatott ki a sajátmárkás, gyorsfagyasztott „Auchan trappista sajttal töltött csirkemell, 1000g” megnevezésű termékben.
A HPV nem csak méhnyakrákot okozhat, hanem egyéb súlyos daganatos megbetegedések kialakulásában is szerepet játszhat férfiak és nők esetében egyaránt. Ezekről a következményekről azonban a magyar szülők döntő többsége nem tud..
Soha ne feküdj le haraggal - tartja a mondás, és valóban ez az egyik legártalmasabb dolog, amit csak tehetsz.
A Semmelweis Egyetem kutatóinak a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Biztonsági Laboratórium kutatóival együttműködve először sikerült az aktív, fertőzőképes koronavírus szerkezetét megvizsgálni. Eredményeik szerint a felszínüket koronaszerűen borító tüskék rendkívül mozgékonyak, maga a vírus pedig öngyógyító, és az egyik legrugalmasabb, ember által ismert biológiai organizmus lehet. A vizsgálatuk bebizonyította, hogy a koronavírus könnyedén összenyomható, de alakja gumilabdaszerűen helyreáll, szerkezetükben pedig a fizikai behatás sem tesz kárt. Mindez közrejátszhat szokatlanul nagy fertőzőképességében is.
A Szülők Háza Alapítvány és a GrandVision Hungary Kft. együttműködése kapcsán tavaly több, mint 80 állami gondoskodásban élő gyermek kapott ingyenes szemvizsgálatot és szükség esetén szemüveget. Most Győrben folytatódik a program, amelynek díszvendége lesz Batthyány-Schmidt Margit, a Batthyány Örökség Alapítvány elnöke
A glükóz sejtjeink legfőbb energiaforrása. A vér alacsony glükóz szintje, a hipoglikémia, egyike a leggyakoribb újszülöttkori komplikációknak. A születés körül észlelt alacsony vércukorszint általában fiziológiás, azaz normális, élettani jelenség, azonban bizonyos kiemelt esetekben idegrendszeri károsodást okozhat.
Bár a lehetőség adott a kényelmes és biztonságos távellenőrzésre a hatósági házi karanténba került emberek számára, mégis nagyon kevesen élnek vele. Pedig a Házi Karantén Rendszer alkalmazás lehetne az egyik kulcsa a járvány megfékezésének, hiszen az applikáció segítségével személyes kontaktus nélkül, távolról igazolható a karantén betartása.
Sokan kezdenek intenzív testmozgásba mostanság: úgy gondolják, a karantén alatt felszaladt plusz kilókat lassan ideje lefaragni. Az időzítés azonban nem a legjobb - úgy tűnik, hogy a koronavírus és a komoly fizikai megterhelés akár veszélyes is lehet, és elképzelhető, hogy szívizomgyulladáshoz is vezethet. Egy 22 éves magyar sportoló halálát szívmegállás okozta pár hónappal azután, hogy megfertőződött a vírussal.
Általában véve, minél jobban megérintünk egy tárgyat, annál nagyobb a kockázata annak, hogy azt baktériumokkal és vírusokkal töltjük meg – mondja Dr. Kristine Arthur, a kaliforniai Fountain Valley-ben található Memorial Care Orange Coast Medical Center központjának munkatársa.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media