Húsvét

A Húsvét nem az igazi tojásfestés nélkül. Összeszedtük a létező legötletesebb technikákat, amik közül biztos, hogy te is találsz legalább egy olyat, amit szívesen elkészítenél. Ha eddig nem is voltál oda a tojásfestésért és húsvéti dekorálásért, ezeket a képeket látva biztos, hogy megjön a kedved! :)
Húsvétkor, a nagy vásárlási forgatagban sokan felelőtlenül élő állatokat vásárolnak gyermekeik számára ajándékba. Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.
Hogyan tehetjük igazán hangulatossá a gyerekek számára a Húsvétot? Őrizzük a hagyományokat és a nagy rohanásban se maradjon el a tojásfestés, locsolkodás - s az ünnepi hangulat része a húsvéti dekoráció is. Néhány nyuszival, csibével, illatos tavaszi virágokkal és persze az elmaradhatatlan tojásokkal igazi ünnepi hangulatot varázsolhatunk a lakásba. Nézzünk néhány ötletes dekorációt!
Előbb-utóbb szinte minden családban előállnak a gyerekek azzal a kívánsággal, hogy szeretnének valamilyen kis kedvencet. Húsvét tájékán, amikor mindenfelé cuki nyuszikat árulnak, különösen aktuális ez a téma.
Nem tudod, mi legyen az idei húsvéti meglepetés gyermeked számára? Szétnéztünk a most népszerű játékok között, ezekből adunk néhány tippet a Nyuszinak. A képek alatti linkre kattintva azt is megtalálod, hol vásárolhatod meg a őket.
A húsvéti időszakot is szuperül fel lehet használni a játékos angolozáshoz. Hallgassatok, énekeljetek angol nyelvű dalokat a húsvét jegyében, és észrevétlenül rögzülnek az ünnephez kapcsolódó szavak.
Ahogy közeledik a Húsvét, mi mást is színezhetne gyermeked, mint nyuszit, csibét, színes tojást? Nagyon szép rajzok készülhetnek így akár ajándékba is a nagyszülőknek, locsolóknak. Válogassatok húsvéti kifestőink között.
Összegyűjtöttünk néhány ötletes, szép és/vagy vicces húsvéti hajviseletet lányok számára. Elkészítésük függ a alapanyagoktól, ügyességtől, és hogy mennyire bevállalós valaki.
Egyszerűen elkészíthető kosárka, amibe beletehetjük húsvétra a színes tojást. A nagy szövet csíkok, valamint ez az egyszerű sablon könnyűvé teszi ezt a feladatot a kicsi ujjak számára.
Te is utálod a vegyszereket a gyerek kezében? Szívesebben használsz otthon természetes anyagokat? Akkor ezeket a festékeket szeretni fogod!
Ez a csibe egy egyszerűen elkészíthető húsvéti dekoráció, és a gyerekünk is élvezni fogja az alkotását. :) Nem kell sok minden hozzá.
Igazán nincs sok tennivaló ezzel a gyönyörű képpel, bármikor elkészíthető egy lyukas félórában kikapcsolódásképp. Ráadásul filléres dolog, maradék csomagolópapírt, vagy újságdarabokat is használhatsz hozzá.
A Néprajzi Múzeum gyűjteményeiben és Etnológiai Archívumában különleges műtárgyak és ritkán látható archív fényképek őrzik a hagyományos ünnepek, népszokások emlékét. A jelenlegi képes ízelítőben a virágvasárnap hagyománya és a húsvéti ünnepkör egy-egy érdekes részlete tárul fel.
Minden Kedves Olvasónak kellemes húsvéti ünnepeket kíván a Családinet Csapata!
Fontos tudni, hogy mi rejlik a jellegzetes, ünnephez igazodó húsvéti csokinyúl csomagolása mögött, amiből a legtöbbet a gyermekek fogyasztják. A Tudatos Vásárlók Egyesülete szétnézett a hazai piacon, és 18 terméket tesztelt. A termékek minősége rendkívül széles skálán mozog.
A nagy ünnepekhez hasonlóan a húsvétot követő időszak is az önkéntes diéták ideje. Mindenki igyekszik visszanyerni nem csak formáját, de sok esetben jó közérzetét is. Pedig a kellemetlen puffadás, a gyomorfájdalom és az egyéb refluxos tünetek könnyedén megelőzhetőek. A Fájahasam.hu a közelgő ünnep kapcsán is hasznos tanácsokkal látja el az ezekre hajlamos olvasókat.
A gyerekek tavasszal már nagyon várják a húsvétot, a nyuszi apró ajándékait. Vonjuk be őket is a készülődés örömeibe!
A Húsvéttal kapcsolatban sokunkban ambivalens érzések kavarodnak: egyrészt a tél végét jelöli végérvényesen - örülünk nagyon, viszont elkezdődik megint az őrület az ünnep körül. Napjainkban a városokban élőknek ez már sajnos "elavult" népszokásnak számít. Vidéken viszont még mindig él a tojásfestés és locsolkodás hagyománya.
A Tudatos Vásárlók Egyesülete tojástesztjében 20 különféle dobozos tojást vizsgált meg. A vizsgálatba a nagyobb élelmiszerüzletekben kapható 6 illetve 10 darabos kiszerelésű tojásokat vonták be.
Koós Rékát és Pintácsi Vikit kérdeztük arról, hogyan telik náluk a húsvéti ünnep.
Megkérdeztük, hogy a sztárcsaládoknál miként telik a Húsvét. Szuper Levente és Süveges Gergő is törekednek a hagyományőrzésre.
A legkisebbek is kivehetik részüket a húsvéti dekorációk készítéséből ezzel a kedves papírtányér-pipivel.
Kedves húsvéti dekoráció lehet ez a pelyhes kis pipi, de a locsolókat is meglephetjük vele. Egyszerű és gyors, egészen apró kezek is készíthetik.
A magyar vásárlók már elsősorban a minőségi csokoládét keresik.
Nagyhét: Nagykedd, Nagyszerda és a húsvéti szent három nap: Nagycsütörtök, Nagypéntek, Nagyszombat, Húsvétvasárnap.
A Húsvét ihlette ünnepi köszöntő- és vicces locsolóvers SMS gyűjteményünk második fele.
Szent György-virág, ha bőven nő, Bőven terem az esztendő. S ha szót ád a fülemüle, Kamrád duplásan lesz tele.
A Húsvét közeledtével az ünnepi köszöntő- és vicces locsolóvers- SMS-eket gyűjtöttük össze egy csokorba, melyek közül kicsik és nagyok egyaránt találnak majd kedvükre valót, íme a gyűjtemény első fele.
Egy kis húsvéti szokás és hagyományidézés: locsolás, nyúlvárás, tojásfestés.
Nagyon izgalmas, dekoratív tojásokat lehet festeni ezzel a technikával. Pár perc alatt megvan és olyan egyszerű, hogy bárki nekiállhat!
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media