Húsvét

A Húsvét nem az igazi tojásfestés nélkül. Összeszedtük a létező legötletesebb technikákat, amik közül biztos, hogy te is találsz legalább egy olyat, amit szívesen elkészítenél. Ha eddig nem is voltál oda a tojásfestésért és húsvéti dekorálásért, ezeket a képeket látva biztos, hogy megjön a kedved! :)
Húsvétkor, a nagy vásárlási forgatagban sokan felelőtlenül élő állatokat vásárolnak gyermekeik számára ajándékba. Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.
Hogyan tehetjük igazán hangulatossá a gyerekek számára a Húsvétot? Őrizzük a hagyományokat és a nagy rohanásban se maradjon el a tojásfestés, locsolkodás - s az ünnepi hangulat része a húsvéti dekoráció is. Néhány nyuszival, csibével, illatos tavaszi virágokkal és persze az elmaradhatatlan tojásokkal igazi ünnepi hangulatot varázsolhatunk a lakásba. Nézzünk néhány ötletes dekorációt!
Előbb-utóbb szinte minden családban előállnak a gyerekek azzal a kívánsággal, hogy szeretnének valamilyen kis kedvencet. Húsvét tájékán, amikor mindenfelé cuki nyuszikat árulnak, különösen aktuális ez a téma.
Nem tudod, mi legyen az idei húsvéti meglepetés gyermeked számára? Szétnéztünk a most népszerű játékok között, ezekből adunk néhány tippet a Nyuszinak. A képek alatti linkre kattintva azt is megtalálod, hol vásárolhatod meg a őket.
A húsvéti időszakot is szuperül fel lehet használni a játékos angolozáshoz. Hallgassatok, énekeljetek angol nyelvű dalokat a húsvét jegyében, és észrevétlenül rögzülnek az ünnephez kapcsolódó szavak.
Ahogy közeledik a Húsvét, mi mást is színezhetne gyermeked, mint nyuszit, csibét, színes tojást? Nagyon szép rajzok készülhetnek így akár ajándékba is a nagyszülőknek, locsolóknak. Válogassatok húsvéti kifestőink között.
Összegyűjtöttünk néhány ötletes, szép és/vagy vicces húsvéti hajviseletet lányok számára. Elkészítésük függ a alapanyagoktól, ügyességtől, és hogy mennyire bevállalós valaki.
Egyszerűen elkészíthető kosárka, amibe beletehetjük húsvétra a színes tojást. A nagy szövet csíkok, valamint ez az egyszerű sablon könnyűvé teszi ezt a feladatot a kicsi ujjak számára.
Te is utálod a vegyszereket a gyerek kezében? Szívesebben használsz otthon természetes anyagokat? Akkor ezeket a festékeket szeretni fogod!
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media