SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

Húsvéti készülődés gyerekekkel

Somodi Eszter [cikkei] - 2011-04-21
A gyerekek tavasszal már nagyon várják a húsvétot, a nyuszi apró ajándékait. Vonjuk be őket is a készülődés örömeibe!

Húsvéti készülődés gyerekekkel

husveti_keszulodesFesthetünk tojásokat a gyerekekkel. Főtt, vagy kifújt tojások helyett a piciknek inkább hobbyboltokban beszerezhető hungarocell tojásokat adjunk! Szúrjunk az aljába hurkapálcát, így könnyebben megy majd a festés. Száradás után lehet rá filctollal rajzolni, matricával díszíteni, vagy ragasztóval bekenni, majd apró, színes gyöngyökbe, mákba, nagy szemű tengeri sóba hempergetni. Az elkészült tojásokat büszkén átadhatják a kislányok a locsolóiknak, de ha a hurkapálcát is befestjük, a tojások szép díszeivé válhatnak egy cserép virágnak is!

Nagyobbacska gyerekekkel persze díszíthetünk igazi tojást is! Zsírkrétából forgácsoljunk tarka darabokat kés vagy reszelő segítségével. Szórjuk a színes forgácsokat sütőpapírra. A még forró főtt tojásokat kanál segítségével hempergessük bele a zsírkréta-forgácsokba. A zsírkréta ráolvad a tojásokra, és szép tarkává festi azokat. A gyerekeket mindenképpen figyelmeztessük, hogy a tojásokhoz kézzel ne nyúljanak, mert azok még forrók.

Nagyszülőknek, keresztszülőknek biztosan nagy örömöt okozunk, ha a gyerkőc által készített képeslappal köszöntjük őket húsvét alkalmából.

A bárányos képeslaphoz rózsaszín és fekete papírra, és egy kicsi vattára lesz szükségünk. Rajzoljuk meg a bárányt, testét kenjük be ragasztóval, és kérjük meg gyermekünket, hogy ragasszon rá vattapamacsokat. Addig mi fekete papírból kivághatjuk a lábakat, és végül az egészet felragaszthatjuk a képeslapnak szánt papírra.

baranyos_keszulodes

Már az egészen aprócska gyerekek is készíthetnek nagyszüleiknek ilyen kedves nyuszis képeslapot. Tegyünk tálkákba különböző színű festékeket. Mártsuk bele a pici hüvelykujját és mutatóujját, majd ezekkel nyomdázzunk a képeslapunkra. A hüvelykujj lenyomatából lesz a nyuszi teste, a mutatóujjéból pedig a feje. Ha a festék megszárad, rajzoljunk fülecskéket, és farkincát a nyuszikra!

husveti_kepeslap

Jókedvű húsvéti készülődést kívánok mindenkinek!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja