A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Húsvéti készülődés gyerekekkel

Somodi Eszter [cikkei] - 2011-04-21
A gyerekek tavasszal már nagyon várják a húsvétot, a nyuszi apró ajándékait. Vonjuk be őket is a készülődés örömeibe!

Húsvéti készülődés gyerekekkel

husveti_keszulodesFesthetünk tojásokat a gyerekekkel. Főtt, vagy kifújt tojások helyett a piciknek inkább hobbyboltokban beszerezhető hungarocell tojásokat adjunk! Szúrjunk az aljába hurkapálcát, így könnyebben megy majd a festés. Száradás után lehet rá filctollal rajzolni, matricával díszíteni, vagy ragasztóval bekenni, majd apró, színes gyöngyökbe, mákba, nagy szemű tengeri sóba hempergetni. Az elkészült tojásokat büszkén átadhatják a kislányok a locsolóiknak, de ha a hurkapálcát is befestjük, a tojások szép díszeivé válhatnak egy cserép virágnak is!

Nagyobbacska gyerekekkel persze díszíthetünk igazi tojást is! Zsírkrétából forgácsoljunk tarka darabokat kés vagy reszelő segítségével. Szórjuk a színes forgácsokat sütőpapírra. A még forró főtt tojásokat kanál segítségével hempergessük bele a zsírkréta-forgácsokba. A zsírkréta ráolvad a tojásokra, és szép tarkává festi azokat. A gyerekeket mindenképpen figyelmeztessük, hogy a tojásokhoz kézzel ne nyúljanak, mert azok még forrók.

Nagyszülőknek, keresztszülőknek biztosan nagy örömöt okozunk, ha a gyerkőc által készített képeslappal köszöntjük őket húsvét alkalmából.

A bárányos képeslaphoz rózsaszín és fekete papírra, és egy kicsi vattára lesz szükségünk. Rajzoljuk meg a bárányt, testét kenjük be ragasztóval, és kérjük meg gyermekünket, hogy ragasszon rá vattapamacsokat. Addig mi fekete papírból kivághatjuk a lábakat, és végül az egészet felragaszthatjuk a képeslapnak szánt papírra.

baranyos_keszulodes

Már az egészen aprócska gyerekek is készíthetnek nagyszüleiknek ilyen kedves nyuszis képeslapot. Tegyünk tálkákba különböző színű festékeket. Mártsuk bele a pici hüvelykujját és mutatóujját, majd ezekkel nyomdázzunk a képeslapunkra. A hüvelykujj lenyomatából lesz a nyuszi teste, a mutatóujjéból pedig a feje. Ha a festék megszárad, rajzoljunk fülecskéket, és farkincát a nyuszikra!

husveti_kepeslap

Jókedvű húsvéti készülődést kívánok mindenkinek!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja