Családi Pénzügyek

Az Esély Labor Egyesület (ELE) és a Méltó Megélhetés Munkacsoport (MMMCs) petíciót indított: azt szeretnék elérni, hogy a családi pótlék összege a duplájára emelkedjen a járványhelyzettel kapcsolatos nehézségek miatt.
A családtámogatásokhoz nem nyúlnak - jelentette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján. Novák Katalin hozzátette: ezeket a támogatásokat a jövőben is inkább bővíteni fogják, nem szűkíteni.
Újabb bejelentést tett Orbán Viktor szerda délután.
Március 16-án leállt az ország. Emberek milliói maradtak távol a munkahelyüktől - a szerencsések home office-ban tudják folytatni a munkát, de sokan, akiknek erre nincs lehetőségük, most tanácstalanok: mire számíthatnak az elkövetkező hetekben-hónapokban? Lesz-e hova visszamenniük, amikor lecseng a járvány, és miből fognak élni, amíg kényszerűen otthon maradnak?
Kiszámoltad már valaha, hogy mennyit költesz iskolás gyermekedre havonta? Természetes, hogy egy gyermek vállalásakor senki sem az alapján dönt, hogy mennyibe kerül majd, de azért érdemes ezzel is tisztában lennünk. Kiszámoltam, hogy nálunk mennyibe kerül az iskolás gyermekünk úgy, hogy állami intézménybe jár.
Neked semmibe nem kerül, nekünk azonban hatalmas segítség abban, hogy még eredményesebben tudjuk végezni a munkánkat.
A miniszterelnök bejelentette, hogy tervezik a 4 gyerekes nők személyijövedelemadó-mentességét a 3 gyerekesekre is kiterjeszteni. Szakértők szerint ezzel akár 51 millió forintra is nőhet az az összeg, amennyit a három gyermeket nevelő családok megspórolhatnak, de azt a kormányfő is elismeri: nem biztos, hogy a nagyszabású terv megvalósítható.
A dolgozó kisgyermekes szülők szempontjából kedvező törvénymódosítás lépett január elején életbe.
Megszavazta az Országgyűlés azokat a törvénymódosításokat, amelyek lehetővé teszik a nagyszülői gyed januári bevezetését - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden az MTI-vel.
Ennyi családban született már meg az első gyermek, vagy érte el a magzat a 12 hetes kort. Olyanok is vannak, akik már most elmaradtak a részletfizetéssel.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media