Olvasóink írták

Magyartanár olvasónk gondolatai arról, hogy mi az, amit ebben a helyzetben el kell engednie a pedagógusnak, és mi az, amit viszont mindenképp meg kell most tanítania a diákjainak.
Legmerészebb álmaimban Magyarország egy gyermekvédelmi paradicsommá válik. Olyanná, ahol jó felnőni, ahol szerető és támogató szülők, testvérek és rokonok segítik a gyermekek egészséges fejlődését, ahol a hatósági szervek tiszteletben tartják a család szentségét. Ahol megvédik a gyengébbeket a különféle testi és lelki támadásoktól, ahol segítséget kapnak a problémák megoldásában, ahol képességeiknek, érdeklődésüknek megfelelően kibontakoztathatják tehetségüket, építő tagjaivá válva kisebb és nagyobb közösségüknek.
Tőlem elvették a gyerekeimet, pedig mindig megpróbáltam őket átadni kapcsolattarásra; a volt férjem viszont többször kijelentette, hogy nem biztosítja számomra a bíróság által szabályozott láthatást, de ezzel nem foglalkoznak a hivatalos szervek - állítja Csilla. Úgy gondolja, a története tipikus, csak a neveket, dátumokat, helyszíneket kell megváltoztatni, az esetek lényegében egyformák.
Tudom, sok cikk íródott már ezzel a témával kapcsolatban is, de nézve a sok Facebookos bejegyzést, engem is megrohantak a gondolatok, ezért le is írom őket.
Bizonyára sokatoknak ismerős a szeptembertől tavaszig tartó náthás, megfázásos időszak, folyamatos savós középfülgyulladások, netán halláscsökkenés... Nálunk ez ment, úgy másfél éven keresztül.
"A szüleink korlátai között nevelkedünk. Megbotlanak és elbuknak, magukkal rántva minket. De ha szerencsénk van a szeretetük is a miénk. És ha szeretnek minket, a korlátok nem számítanak." Harry Dresden
Milliónyi honlap, szinte elolvashatatlan mennyiségű információ, esettanulmányok, fórumok, orvosok, szakértők hada. Mind azzal foglalkoznak, hogy a kismamát a fogantatás pillanatától kezdve végigvezessék a gyereknevelésen. De velem, az apukával, mi lesz?
Annyi mindent szeretnék neked elmesélni. Például azt, hogy épült a házunk, és hol lesz a gyerekszoba, vagy hogyan választottunk nevet a még meg sem fogant gyermekünknek. Elmesélem neked a gondolataimat, a vágyaimat, az érzéseimet. Ha velem tartasz, néha nevetünk, néha sírnunk. Lesz, amikor tanácsot kérek tőled, máskor én adok. Egy igazi érzelmi hullámvasútra invitállak. Ha velem jössz, mindent tudni fogsz rólam: ismerni fogod a gondolataimat, a vágyaimat, a félelmeimet. A te döntésed, hogy érdekel-e, hogyan vár egy férfi gyereket.
Ülök a kertben. Melegen süt a nap. Az ablakba kihelyezett hőmérő 28 fokot mutat. Levendula jellegzetes illatát hozza a szél, élénkzöld salátalevelek bújnak ki a földből, tarka lepkék járnak táncot a magasban és nyílik az ibolya a szomszéd kertjében. Október vége van.
Az Újkerti Napsugár Táborban jártak a Csodakutyák, a kutyusok két turnusban meglátogatták látogatták meg a kis táborozókat. A tábor egyik fő témája a természet,és az állatok szeretete. Így a Csodakutyákat igazi szakértő, környezet és állatbarát gyerkőcök várták.
Világ életemben hatalmas érdeklődéssel övezve figyeltem a környezetemben élő emberek gondolatait, viselkedési formáit, kik, mit, s milyen megfontolások alapján tesznek vagy éppen nem tesznek meg életük adott szakaszaiban. Vidéken élek, egy alig hatszáz lelket számláló településen.
Egy pénteki napon, a facebook-ra belépve egy nyereményjátékra lettem figyelmes: a Családinet programajánlójában szerepelt a Vasúttörténeti Park Európai Kerti Vasutak Találkozója, melyre belépőjegyet lehetett nyerni. Amilyen fürgén csak tudtam reagáltam a felhívásra, hogy igen, mi szeretnénk odamenni, és juj, de jó lenne jegyet nyerni. És sikerült!!
Augusztus közepe - végre valóban meleg van, ideje hát élni a nyeremény belépő adta lehetőséggel!
Mondták már a szüleid, a barátaid, hogy az álmok az élet megrontói? Mert én már hallottam, de szerintem, az álom a valóság kezdete...
Mi a fontosabb? Gyermeked szokja a versenyhelyzetet, ezzel felkészítve őt a nehéz felnőtt létre vagy hagyni, hogy önfeledten végig élje a gyermekkorát, amivel esetleg hátránnyal indul később. Van-e egészséges egyensúly?
Soha ekkorát emberben még nem csalódtam mint most. De mint mindig, a gyermekeim igaz, szerető tekintete erővel tölt el, és minden rosszat amit csak ember kaphatott, elfeledtet velem. Azóta rájöttem, ők az igazi társaim.
Szép számmal érkeznek a versek lelkes olvasóinktól, aminek nagyon örülünk, és ezúton is köszönjük! Összegyűjtöttük itt egy cikkben őket, hogy megőrizzük az utókornak illetve, hogy még az utolsó pillanatokban is lehetőséget adjunk a kedvencekre való szavazásra.
A CsaládiNet Karácsonyi nyereményjátékának egyik nyertese által beküldött élménybeszámoló a Disney on Ice előadásról.
Nem is olyan régen, nem is messze a fővárosunkban az egyik szülő megígérte a gyerekeinek, hogy kilátogatunk az állatkertbe a hétvégén. De ez miért is lenne olyan érdekes? Ha valaki mondjuk 54-szer nézi meg a Madagaszkár és a Táncoló talpak című mesét, mindjárt érthetőbbé válik.
A július általában a gyerekeknek is szabadság, mert ilyenkor nincs iskola és több helyen óvoda sem. Ezt az időszakot kihasználjuk, hogy a család együtt legyen, sőt az állatainkat is bevonjuk.
Van az úgy néha, hogy szétcsúszunk. Szalad a ház, ordít a gyerek, mert éppen jön a foga, közben pedig a mosógép a fürdőszoba kellős közepére nyomja ki a vizet. Ismerős? Sajnos nekem nagyon is. Bizonyos életszakaszokban nem úgy mennek a dolgok, ahogy megszoktuk. Gyermek érkezett a családba, és magunkon kívül most már egy kis jövevényről is gondoskodnunk kell. Újra munkába állunk, és már borul is az addig megszokott napirend. Esetleg kistestvér születik. Vagy egyszerűen csak frontátvonulás van. :-)
Az Orchidea kiállítás nyerteseinek kedves beszámolóit gyűjtöttük csokorba, hogy kedvet csináljunk a további nyereményjátékokhoz! Próbáljátok ki, érdemes!
Tóth Dénes tanár úr már negyedik éve az osztályfőnököm. Segítségével a Vajdaság legnagyobb iskolájába járva osztályunk egy év leforgása alatt hét nemzetközi díjra tett szert.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media