Olvasóink írták

Magyartanár olvasónk gondolatai arról, hogy mi az, amit ebben a helyzetben el kell engednie a pedagógusnak, és mi az, amit viszont mindenképp meg kell most tanítania a diákjainak.
Legmerészebb álmaimban Magyarország egy gyermekvédelmi paradicsommá válik. Olyanná, ahol jó felnőni, ahol szerető és támogató szülők, testvérek és rokonok segítik a gyermekek egészséges fejlődését, ahol a hatósági szervek tiszteletben tartják a család szentségét. Ahol megvédik a gyengébbeket a különféle testi és lelki támadásoktól, ahol segítséget kapnak a problémák megoldásában, ahol képességeiknek, érdeklődésüknek megfelelően kibontakoztathatják tehetségüket, építő tagjaivá válva kisebb és nagyobb közösségüknek.
Tőlem elvették a gyerekeimet, pedig mindig megpróbáltam őket átadni kapcsolattarásra; a volt férjem viszont többször kijelentette, hogy nem biztosítja számomra a bíróság által szabályozott láthatást, de ezzel nem foglalkoznak a hivatalos szervek - állítja Csilla. Úgy gondolja, a története tipikus, csak a neveket, dátumokat, helyszíneket kell megváltoztatni, az esetek lényegében egyformák.
Tudom, sok cikk íródott már ezzel a témával kapcsolatban is, de nézve a sok Facebookos bejegyzést, engem is megrohantak a gondolatok, ezért le is írom őket.
Bizonyára sokatoknak ismerős a szeptembertől tavaszig tartó náthás, megfázásos időszak, folyamatos savós középfülgyulladások, netán halláscsökkenés... Nálunk ez ment, úgy másfél éven keresztül.
"A szüleink korlátai között nevelkedünk. Megbotlanak és elbuknak, magukkal rántva minket. De ha szerencsénk van a szeretetük is a miénk. És ha szeretnek minket, a korlátok nem számítanak." Harry Dresden
Milliónyi honlap, szinte elolvashatatlan mennyiségű információ, esettanulmányok, fórumok, orvosok, szakértők hada. Mind azzal foglalkoznak, hogy a kismamát a fogantatás pillanatától kezdve végigvezessék a gyereknevelésen. De velem, az apukával, mi lesz?
Annyi mindent szeretnék neked elmesélni. Például azt, hogy épült a házunk, és hol lesz a gyerekszoba, vagy hogyan választottunk nevet a még meg sem fogant gyermekünknek. Elmesélem neked a gondolataimat, a vágyaimat, az érzéseimet. Ha velem tartasz, néha nevetünk, néha sírnunk. Lesz, amikor tanácsot kérek tőled, máskor én adok. Egy igazi érzelmi hullámvasútra invitállak. Ha velem jössz, mindent tudni fogsz rólam: ismerni fogod a gondolataimat, a vágyaimat, a félelmeimet. A te döntésed, hogy érdekel-e, hogyan vár egy férfi gyereket.
Ülök a kertben. Melegen süt a nap. Az ablakba kihelyezett hőmérő 28 fokot mutat. Levendula jellegzetes illatát hozza a szél, élénkzöld salátalevelek bújnak ki a földből, tarka lepkék járnak táncot a magasban és nyílik az ibolya a szomszéd kertjében. Október vége van.
Az Újkerti Napsugár Táborban jártak a Csodakutyák, a kutyusok két turnusban meglátogatták látogatták meg a kis táborozókat. A tábor egyik fő témája a természet,és az állatok szeretete. Így a Csodakutyákat igazi szakértő, környezet és állatbarát gyerkőcök várták.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media