Kamaszok

A videómegosztón terjedő legújabb felvételek szerint aki kizárólag ételfestéket fogyaszt, annak a vizelete is elszíneződik. Bár az ötletgazdák azt állítják, a kísérlet veszélytelen, a TikTok a biztonság kedvéért "potenciálisan ártalmasnak" minősítette a videóikat.
Szomorú, de sajnos aktuális felhívást tett közzé a rendőrség: arra kérik a szülőket, teremtsenek otthon olyan légkört, ahová haza meri vinni félévi bizonyítványát a gyerek.
Az Instagramot ismered, talán már a TikTokról is hallottál, de azt tudod, miért különleges a Snapchat? Hogy miért veszélyes az Ask.fm? Hogy az a tini, aki nem Tinderezik, milyen randialkalmazást használ?
Szinte minden tekintetben romlott a magyar kamaszok egészségi állapota egy nemrég publikált kutatás szerint. A bajok már ötödik osztályban szembetűnőek.
"Nem lennék a mai fiatalok helyében"... "Nagyon sokat változott a világ, manapság nehéz elkezdeni az életet"... Bizonyára nagyon sokan vagyunk, akik ehhez hasonló mondatokkal találkoztak már, illetve akár saját bőrünkön is tapasztalhattuk (vagy épp most tapasztaljuk) a "nagybetűs életbe lépés" nehézségeit.
Alig egy hónapja maradt a végzős középiskolásoknak, hogy eldöntsék, hol folytatják tanulmányaikat: az idén szeptemberben induló egyetemi képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni. A döntést természetesen mindenki maga kell meghozza, de a szülő segíthet a megfelelő irány megtalálásában és az odáig vezető út megtervezésében. Íme hat tipp ahhoz, miben lehetünk gyermekünk segítségére.
Miért nem érdeklik a kamaszokat a drogok hosszú távú veszélyei? Mi a rosszabb, az alkohol vagy a fű? Mit tehet a szülő, ha gyanítja, hogy gyermekének problémái vannak a szerhasználatról? Ezekről a témákról készített videósorozatot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács.
Egy kiskunfélegyházi tanítónő arra kérte a negyedikes osztályát, írják össze, miért lehetnek hálásak. Ennyire komoly, érett válaszokra ő maga sem számított.
A végzős középiskolásoknak hamarosan döntést kell hozniuk arról, merre folytatják tanulmányaikat. Ez a kamaszok és a szüleik számára bizonytalansággal és szorongással járó folyamat, így gyakran szeretnék minél hamarabb meghozni a döntést, pedig korántsem rövid és egyszerű feladat megtalálni a ténylegesen megfelelő irányt.
A mai napig széles körben élnek a köztudatban olyan nevelési elvek, amelyek felett eljárt az idő. Ezek közül mutatunk most ötöt:
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.