Gyereknevelés

A koronavírus évtizedekre visszavetheti a más halálos betegségekkel szembeni küzdelmet Harcot hirdet az UNICEF: az ellenség régi, de rendkívül veszélyes és most új erőre kapott.
Ahogy a kormányülés utáni tájékoztatóban megerősítette a miniszterelnök, októbertől valóban bevezetik az iskolákban a kötelező lázmérést a pedagógusok és a diákok körében. Ez azonban több szakemberben is kérdéseket vet fel.
Szinte minden szeptemberben találkozhatunk olyan posztokkal, melyek az új tankönyvekből kifotózott részleteket mutatnak, és sokak nemtetszését váltják ki. Idén már több problémás témát is kiszúrtak a szülők.
Az idei tanévkezdés más lesz, mint az eddigiek, hiszen a gyerekek március óta csupán az évzárón találkozhattak egymással egy rövid időre. A hosszú iskolai távollét megváltozott szokásokat is hozott magával, visszazökkenni a régi kerékvágásba pedig nem is olyan egyszerű. Főleg akkor, ha a levegőben folyamatosan ott lóg a bizonytalanság: vajon mikor zárnak be ismét az iskolák a koronavírus miatt? Az ebből származó feszültség melegágya lehet az iskolai agresszivitásnak is.
Párterápiás üléseink során gyakran hoznak elénk olyan vitás kérdéseket, amelyek a gyermekneveléshez kapcsolódnak. Sok helyről sokféle nyomás nehezedik a szülőkre: mindenki tudja, hogyan "kell" "jól" csinálni, de sajnos ebben nem értenek egyet.
A Boomerang új műsorblokkot indít a tanévkezdéssel egyidőben. Szeptember 1-jétől a gyerekek minőségi időt tölthetnek új barátaikkal és régi ismerőseikkel a Boomerang Játszótéren. A blokkban kap helyet a csatorna legújabb sorozata, a Birodalmi alakulat is.
Az elfojtás a legtöbbször használt elhárító mechanizmus egyfajta tudatalatti védekezés a kényelmetlen érzésekkel szemben. A mindennapjainkban számos alkalommal kerülünk olyan helyzetekbe, amelyek kellemetlen emlékeket hagynak maguk után. A reakciónk ilyenkor, bárcsak meg sem történt volna.
Kipróbáltuk egy háromévessel a váci vonalon felbukkant újdonságot: a KISS emeletes motorvonatot. A vadonatúj járműre nem lehet panasz, de az élményt lerontják a megszokott kiábrándító körülmények: késés, szemét, babakocsival járhatatlan állomás.
A koronavírus-fertőzések száma a dánoknál nem ugrott meg a tavaszi újranyitás után. Úgy néz ki, beváltak az óvintézkedések, amelyeket a járvány ellen, a gyerekek védelmében hoztak. Miközben a magyar állam is előállt már egy intézkedési tervvel őszre, megnéztük, mi lehetett a dán siker titka, és azt is, mit rontott el Izrael, hogyan lett az esete intő példa a világ számára.
Tinédzserek kiborítók tudnak lenni, nem kicsit, nagyon. Szülőként észnél kell lenni, hogy kezelni tudd őket. Alkalmazd ezt a tippet, és írd meg a tapasztalataid!
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media