Karácsony

A csillogó díszek a házakon, az andalító dallamok a bevásárlóközpontokban mind jelzik, hogy az ünnepek már nemcsak közelednek, de itt vannak. Ám ahelyett, hogy szemünket forgatnánk, nem árt emlékezni: vannak, akik most élik át először a karácsonyi nyüzsgést.
A karácsonyi időszakban az átlagosnál is több élelmiszer végzi a szemetesben: nem csupán a sütés-főzéssel járó élelmiszerhulladékok - például tojáshéj - miatt, hanem sokszor a megmaradt készételek is a kukába kerülnek az ünnepek során.
A Dabason élő Kajdácsi Józsefné Eta néni háza valóságos zarándokhellyé válik az ünnepekre: a gyönyörűen kivilágított udvart ugyanis decemberben megnyitja a nagyközönség előtt is.
Alig várjuk a szabadságot, a munkaszüneti napot, a hosszú hétvégéket - a jövőre jut belőlük bőven. Várjuk az ünnepeket, a naptárban pirossal jelölt jeles napokat, amikor megengedhetjük magunknak, hogy lazítsunk, egy kicsit magunkkal is foglalkozzunk, ajándékozzunk és ajándékot kapjunk.
A kérdés, hogy valódi vagy műfenyőt válasszunk, karácsony táján valamennyiünkben felmerül.
A 2019-es adventi időszakban ismét közlekedik a Mikulástroli, amely december 19-ig ajándékokat is gyűjt a rászorulók számára.
A hónapokkal Karácsony előtt megjelenő akciók, hirdetések rendre azt sugallják, hogy az ünnep a csillogástól, a csomagoktól, a földi javakban dúskálástól lesz szép. A valódi egymás felé fordulás, a szeretet megélése sokszor elveszik a rohanásban, a megfelelni akarásban.
Az ünnepek alatt együtt a család, jönnek az ismerősök, rokonok, az együtt töltött időt feldobja egy - vagy akár több - társasjáték.
Ha már unjátok, hogy karácsonyra csokit, bort, tusfürdőkészletet, esetleg pizsamát adtok egymásnak, itt az ideje valami egyedivel előállni! Az alábbi ötletek jól jöhetnek a munkahelyi karácsonyi húzáson, az alig ismert rokonoknak, és annak a barátnőnek is, akit megajándékoznál, de nem szeretnéd kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy költségekbe vered magad miatta.
Kürtős kalács, forralt bor, esetleg korcsolyapálya... egyre több helyen élhetjük át az adventi vásárok különleges hangulatát Budapesten. Aki valami szép ajándékot szeretne vásárolni, jó helyen keresi, de annak is érdemes kilátogatni ezekre a vásárokra, akik csak a fényekben szeretnének gyönyörködni, és élvezni a különleges illatokat. :)
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media