Programajánló (családdal, gyerekkel)

Az állatkertek is zárva tartanak a koronavírus idején. A Fővárosi Állat- és Növénykert azonban számos olyan újdonsággal készült a családok számára, amelyek az otthon töltött időszak alatt is segítenek bepillantást nyerni a különleges állat- és növényvilágba.
Aggódsz az egészségetekért, aggódsz a munkahelyedért, aggódsz az iskolai osztályzatokért. De abba belegondoltál már, hogy a gyermeked szociális képességei sem tudnak megfelelően fejlődni a távolságtartás miatt?
Az egyre növekvő esetszámok miatt úgy érzed, hogy inkább otthon töltenétek a hétvégét? Esetleg karanténba került a család, és már nem tudjátok, hogy mihez kezdjetek? Rengeteg lehetőségetek van arra, hogy együtt legyetek, tanuljatok, játszatok, vagy új ismereteket szerezzetek!
A zárva tartás alatt a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai az intézmény honlapján és közösségi média felületein számolnak be a kert lakóinak mindennapjairól - tájékoztatta a Fővárosi Állat- és Növénykert szerdán az MTI-t.
Nemcsak az egészségügyi dolgozók, hanem a védekezésben részt vevő orvos- és egészségtudományi hallgatók is térítésmentesen használhatják országszerte a közösségi közlekedési eszközöket - jelentette be Schanda Tamás szerda reggel a Facebook-oldalán.
Digitális szokásaink meghatározzák életünket. Különösen igaz ez a gyerekekre, akiknek még szinte egész lénye képlékeny, kialakulóban van. A pandémiás helyzet közepette sokan megfeledkeznek a gyerekekről, különösen a lelki egészség fontosságáról, pedig a digitális veszélyek és problémák sokkal több gyereket érintenek. Már a tömeges home office előtt is igaz volt, hogy szülőként gyakran megörülünk ha gyermekünk kicsit elvan, csendben van, de amikor ezt valami kütyü által érjük el, annak komoly böjtje lehet.
Még él bennünk a nyár emléke, a közös együttlétek és a felszabadult, játékos, pörgős énünk. Az ősz új feladatokat diktál a magánéletben és a munkában is. Nehezített a helyzetünk a kialakult egészségügyi körülmények miatt. Ebben az évszakban van itt az ideje a pihenésnek, tanulásnak, elmélyülésnek és ezzel egy másfajta feltöltődésnek. Az ősz és a tél az az évszak, ami újabb csodás alkalmat biztosít arra, hogy megvizsgáljuk önmagunkat, számot vessünk és sokkal többet törődjünk a körülöttünk élőkkel, gyermekeinkkel, családtagjainkkal.
A régészet valaha volt legnagyobb felfedezése, kétség nélkül Tutanhamon sírjának megtalálása volt. 98 évvel ezelőtt, 1922. november 4-én a dúsgazdag angol arisztokrata, Lord Carnarvon által megbízott Howard Carter tett, a régészprofesszor öt teljes évnyi keresés után - tulajdonképpen egy véletlennek köszönhetően - talált rá Tutanhamon fáraó sírhelyére.
Az elmúlt évtizedekben nagyot fordult velünk a világ. A digitális fejlődés nem csak a gyerekek és a szülők életét forgatta fel, hanem egészen új helyzetet teremtett a nagyszülők számára is. Azok a nagymamák, nagypapák, akik ma lépést akarnak tartani a digitális korban élő unokákkal, nincsenek könnyű helyzetben. Kivéve akkor, ha egy egészen más oldalról állnak a dologhoz.
A Király utcai Komplexben január 10-ig hosszabbították meg a Tutanhamon kincse kiállítást. Az egyébként nagy sikerrel futó kiállítás kurátora Elter Tamás, a napokban megjelentetett tudományos cikke az Origón egy érdekes kérdéssel foglalkozik, hogyan nézhetett ki valójában Tutanhamon fáraó és milyen tudományos hátterei vannak, az elméleteknek.
Hódítanak a Kajla útlevelek: ezzel az egyszerű, játékos módszerrel könnyebben motiválhatók a gyerekek arra, hogy kirándulni induljanak, bejárják az országot a családjukkal, és megismerjék hazáink nevezetességeit.
Az ősz gyönyörű. Csodás színekben pompáznak a fák, a levegő friss és tiszta, rengeteg lehetőség van a szabadtéri programokra. Kivéve akkor, ha kifogunk egy olyan hetet, mint a mostani. Hirtelen jött a rossz idő, így beszorultunk a négy fal közé. Elkeseredésre azonban semmi ok! Válogassatok a következő lehetőség közül és csaljatok mosolyt a gyermekek arcára!
Varga Irén - ezt a nevet már a legtöbben ismerik, akik a közösségi oldalakat bújják. Egy első pillantásra is láthatóan kicsit zavart elméjű középkorú asszony, aki énekesnőnek képzeli magát. Folyamatosan a TikTokon, a Facebookon és Instán is futnak dalos és zavaros beszédű videói. Klasszikusan a "falu bolondja" akin mindenki nevet. És aki zavart elméjével együtt nevet azokon, akik nevetik.
Talán szomorúsággal tölt el, hogy véget ért a nyár és hűvössé vált az idő. Ne keseredj el! Az őszi táj varázslatos színeivel, friss illatával és különleges hangulatával biztosan elvarázsol. Húzz túracipőt, pattanj biciklire, mozdulj ki és indulhat a felfedezés!
Bár a Budapest belvárosában az elmúlt három és fél évben sikeresen működő Hatszín Teátrumot a 2020-as járvány nehéz helyzetbe hozta, s ezért jelenleg ideiglenesen szünetelnek az előadások, a tulajdonosok elszántak abban, hogy a színház hamarosan megnyissa újra kapuit - áll a fenntartók által kiadott közleményben.
Albert Einstein IQ szintjét 160-ra becsülték, Isaac Newtonét 190-re, míg a Facebook atyja, Mark Zuckerberg 152-es IQ-val büszkélkedhet. Ezek a férfiak a világtörténelem legokosabb emberei közé tartoznak.
Mennyire ismered az idegenhonos növényeket és állatokat? Tudod, mi a különbség az élelmiszerek fogyaszthatósági és minőségmegőrzési ideje között? Vajon mire lehet következtetni a fák évgyűrűiből? Kalandozz velünk a zajtérképen! Rakd össze a saját élhető ökovárosodat! Komposztálj helyesen! Tanuld meg, hogyan előzheted meg az erdőtüzeket!
Az egész világot ámulatba ejtette Bridger Walker hősiessége, amikor saját testével védte meg kishúgát egy rátámadó kutyától.
A Magyar Nemzeti Múzeum három országos eseményhez - az Ars Sacra Fesztiválhoz, a Kulturális Örökség Napjaihoz (KÖN) és a Műtárgyak Éjszakájához kapcsolódóan is ingyenes, kedvezményes programokkal várja a látogatókat. A látogatók nemcsak a történelem különböző korszakaiban tehetnek sétákat, hanem az idő Nemzeti Múzeumban és a Múzeumkertben hagyott térbeli lenyomatait is felfedezhetik.
A digitális oktatás sok szülőt megviselt, mások viszont örömmel bontakoztak ki, amint előtört a titokban bennük szunnyadó pedagógus. Folytassátok a tanulást most már feszültség és számonkérés nélkül, örömmel és játékosan! Kirándulás során rengeteget tanulhatnak a gyerekek - az így megszerzett tudás pedig mélyebben marad meg bennük, mint az, amiről csak tankönyvben olvastak. A Balaton közelében számtalan izgalmas programot találtok a nyár elmúltával is, ahol rögtönzött családi órákat tarthattok!
Fergeteges ízkavalkád, finomabbnál finomabb borok, és valódi kikapcsolódás vár Palkonyán szeptember 12-én!
A Kincsem Park helyett a Margitszigeten tartják a szeptemberi Food Truck Show-t 18 és 20. között. A ló- és agárverseny elmarad, de a guruló kocsik kinyitnak, méghozzá a Wonder Island-en, ahol a Duna-parttal, az ugrálóvárral, zenélő kúttal körülvéve egy igazi családi rendezvény vár a látogatókra.
A balatoni felüdülőközpont, a Plázs szeptember 12-én zárja idénre kapuit, azonban tesznek róla, hogy a búcsú emlékezetes maradjon: péntek este a Kowalsky meg a Vega játszik, míg másnap a nyár utolsó Rakonczai Piano estje után, reggelig tartó Wannabe party zárja a sort.
Thor, Bosszúállók, Aladdin és sok más vár ráadásul INGYEN. Vár a Budapest Garden Kertmozi.
Gerald O’Farrell tollából egy igen kétes megítélésű elmélet látott napvilágot, melyet a Tutanhamon-rejtély könyvében fejteget. Ez az elmélet egészen elmegy odáig, hogy Mózes azonos a történelmi uralkodó személyével, Tutanhamon fáraó apjával Ehnaton fáraóval.
Őszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásár a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szervezésében szeptember 11-12-13-án az ELTE Füvészkertben.
A Plázs az augusztus 20-i hosszúhétvégén is a megszokott kényelemmel és különleges partykkal csábít mindenkit a siófoki nagystrandra. Az idei We Love Balaton fesztiválon négy különálló helyszínnel, szigorúan ötszáz fő alatt mennek a legforróbb elektronikus tánczenék, de lesznek külföldi sztárvendégek, Wannabe Beach több felvonásban, agyeldobós dubstep party és zenés naplemente is.
Végre itt az igazi kánikula, az időjárásnál pedig csak az éjszakai bulik forróbbak a Plázson. Aki szereti a tengerparti életérzést és a napfényes nappalokat szívesen fordítja holdfényes éjszakákba, azoknak a Plázs ezen a hétvégén is jó választás lehet, ahol több helyszínen is zajlanak a bulik.
Valószínűleg már mindenki tudja, hogy mi lesz a fesztiválok és nagykoncertek sorsa a szezon hátralévő részében, így a balatoni ellazulás "epicentruma", a siófoki Plázs biztos pontnak tűnik azoknak, akik a hétvégéken - ha nem is teltházas, de a korlátozásokat betartó - bulikra vágynak.
Az EFOTT szervezői tájékoztatást adtak ki, hogy a szabályozás (a rendezvényekre vonatkozó korlátozások meghosszabbítása) értelmében a 2020-as EFOTT fesztivált nem tudják megtartani.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media