Szeretnél valami jó Mikulás programot, de a mostani helyzetben bizonytalan vagy, hogy mit csináljatok a gyerkőcökkel? Vagy éppen ellenkezőleg, ömlenek rátok az online lehetőségek, de a bőség zavarában, nem tudod melyiket válaszd? Bárhogy is legyen, itt megtalálod a legjobb programtippeket, amikkel hazacsempészed a Mikulásvárás örömét!
Grimaszolnak, a legváratlanabb helyzetben akarnak pisilni és olyan aranyköpéseik vannak, amiken még évekkel később is nevetünk. De azért mi, anyukák is tudunk alakítani. A legviccesebb sztorikból szemezgettünk.
Ugye milyen nehéz elterelni a kicsik figyelmét, hogy oda tudja csempészni a Mikulás bácsi az ablakba az ajándékokat? Most az Érdnyugat egyesület segít a gyerekek lelkébe ünnepet lopni, a Mikulásnak pedig ajándékozni! Mukulás meseest online!
Az Érdnyugat egyesület gyűjtötte össze azokat a lépéseket, amit mindannyian megtehetünk, hogy ne legyen tele minden kirándulóhelyünk, természetvédelmi területünk hulladékkal. Nem csak Érden, hanem az egész országban érvényesek ezek a szabályok!
Ha már unod a négy fal közé bezártságot és szeretnéd felfrissíteni a lakásban töltött napokat, akkor érdemes kicsit kimozdulni családostul egy-egy könnyebb sétára. Ha a saját háztömbötöket már túl jól ismeritek, íme, néhány ötlet, hogy merre tudtok egy jót sétálni, könnyebben túrázni akár gyerekkel vagy babakocsival is.
A decemberi ünnepi készülődésben valószínűleg búcsút inthetünk a karácsonyi vásároknak és koncerteknek, jégpályáknak, színházaknak, valamint az utcai sült gesztenye, a kenyérlángos és a forró csoki illatának is.
Egy példátlan év után, sajátos lesz az előttünk álló adventi időszak is. A közösségi együttlétek helyett, igyekszünk otthon a családdal készülni az ünnepekre, a karácsonyi programok pedig az online térbe költöznek. Azért érdemes az előnyét is meglátni a helyzetnek, hiszen soha nem tudnánk ennyi eseményen részt venni a gyerekekkel, mint most egy meleg pléddel a kanapén ücsörögve, ráadásul olyan helyekre is bekukkanthatunk online, ahová nem jutnánk el egy átlagos karácsonyi időszakban.
Avagy komoly és érzékeny társadalmi problémák megismertetése egy kisgyermekkel, úgy, hogy azt ő is be tudja fogadni
Az ’Utálom, nem kérem, nem szeretem! Anya, ezt nem eszem meg!’ - mondatokra van megoldás! Nem varázslat, hanem otthon is bátran alkalmazható módszerek. Az óvónénit, a konyhásnénit és a dietetikust is megkérdeztem, mi történik az étkezdékben.
A világ legtermészetesebb és egyben legkülönlegesebb érzése, folyamata, amikor egyszerű földi halandóból szülővé avanzsálunk. Hol gyémántokkal, hol pedig meghódításra váró meredek sziklákkal van kikövezve az út a célig, mely egy életünk végéig tartó tanulás.
Miért nem poros és unalmas a Harisnyás Pippi? Astrid Lindgren regénye 1945-ben jelent meg Svédországban, bár kezdetben 5 kiadó utasítja vissza, óriási sikert arat saját hazájában és világszerte. Bevallom, gyerekkoromban nem jutott el hozzám Astrid Lindgren antilányregény lányregénye. Ha akkor tudom róla, amit most, mindenképpen elolvasom...
Rekordhosszú ideig, 27 évig lefagyasztott embrióból született egészséges gyerek októberben az Egyesült Államokban.
Európában az első, a világon pedig a harmadik lakosságarányosan Magyarország a szájüregi daganatok gyakoriságágát tekintve: hazánkban évente mintegy 1500-an halnak meg a betegség következtében, melynek hátterében a dohányzáson és az alkoholizmuson túl a HPV is állhat.
Az iskolaválasztás előtt álló diákokat szeretnék segíteni csaknem két héten át a Hova tovább - középiskolai felvételi expón és nyílt napokon. A Felelős Szülők Iskolája által életre hívott online platformon december 14-éig bemutatják az iskolákat, a szakmákat és több, a felvételivel összefüggő hasznos információ is elérhető.
Habár számos régebbi kutatásból tudjuk (Lasswell, 1927, Lazarsfeld, 1948, Klapper, 1960), hogy a médiának hatalmas szerepe van a véleményformálásban, a hogyanok és a mikéntek azonban a mai napig heves viták tárgyát képezik. Cikkünkben bemutatjuk azt, hogy hogyan lehetséges, hogy bár életünk szerves részét képezi, mégis nagyon nehéz tudományos eredményeket felmutatni a médiával kapcsolatban.
A technikai fejlődésnek köszönhetően egyre komolyabb problémát jelent a kiskorúakat érintő internetes zaklatás. Utóbbi egyik legnagyobb veszélye, hogy mindössze pár kattintással akár tömegek számára is elérhetővé lehet tenni a sértő tartalmakat. Vajon a te gyermekedet érinti az internetes zaklatás? A következő jeleket figyeld!
 “Magának dupla méhe van!" Leheli ki száján, leginkább félve, szinte suttogva az orvos a mondatot. De mit jelent ez a jövőmre és önmagamra nézve?
Ugye neked is van olyan könyved, amit ha meglátsz a polcon, akkor bele is olvasol? És olyan, amitől mindig mosolyognod kell? Vagy az, amit végig sem olvastál, mert annyira unalmas volt, hogy a tizedik oldal után feladtad?
Mindannyiunkat megviselt tavasszal, ahogy most is. Mind azt hittük, hogy erősek vagyunk, türelmesek a gyerekünkkel, kedvesek és önfeláldozóak, az utolsók, akik összeomlanak. Mindannyian voltunk a padlón, valljuk be. Ki így, ki úgy. Hogy lehet túlélni a második hullámot?
Hogyan, milyen üzenetekkel hozzuk létre gyermekünk számára az ő világát? Hogyan adunk át tapasztalatot, tudást egy beszélni sem tudó csecsemő számára? Milyen titkos csatornákon át üzemel az átvitel, és milyen titkolt félelmeket, indulatokat adhatunk át gyermekünknek, anélkül, hogy egyáltalán megszólalnánk?
Egyértelmű bizonyítékok vannak rá, hogy a szexualitás már több ezer évvel ezelőtt is fontos szerepet töltött be az ember életében. Szobrok, vázák, festmények tanúskodnak arról hogyan változott a közvélemény a témáról a történelem során.
A december eleji időszak a Télapóvárás ideje. A gyerekek izgatottan várják a Mikulást, kiscsizmáikat kikészítik az ablakba és bíznak benne, minél több ajándék kerül bele. A nagy nap elérkezéséig elővettünk a tarsolyunkból gyermekeknek szóló verseket, dalokat, mondókákat, így meghittebbé tehetjük a várakozást.
Közeleg december hatodika, amikor minden gyermekhez ellátogat a Mikulás. A szerencsésebbek személyesen is találkozhatnak vele az óvodákban, iskolákban. De mi a helyzet akkor, ha egy kisgyermek egyáltalán nem akar személyesen találkozni a Mikulással?
Már csak néhányat kell aludni, és jön a Mikulás. Sok szülőben felmerül a kérdés ilyenkor, hogyan lehetne egészségesebbé és környezettudatosabbá tenni a Télapó zsákjából előbújó ajándékcsomagokat. A jó hír az, hogy a hulladékmentességre való törekvés sokszor az ezzel járó kiadásokat is lecsökkenti. Íme, néhány ötlet a műanyag- és adalékanyag-mentes Mikulás-zsákhoz!
Az elengedés bizony nem könnyű. Azt is mondhatnánk, szinte művészet. Különösen ha egy szeretett személyt kell elengednünk hosszabb-rövidebb időre, vagy épp végleg.
Kislányunk amikor öt éves volt, azon gondolkodtunk, hogy mit kapjon ajándékba, mivel lepjük meg, ami személyes és ami örömet okozna neki. Ebben a korban az egyik legnagyobb problémát az egyedül alvás jelenti a gyerekeknél. Szülői közelség nélkül nehezen tudnak elaludni.
Már az őszi időszakban gőzerővel elkezdődnek az általános iskolákban az iskola bemutatkozó, iskolanyitogató programok. Ilyenkor lehetőség van informálódni egy-egy intézmény pedagógiai programjáról, oktatási nevelési koncepciójáról. De mi a helyzet most?
A média sokszor mutatja be úgy az autizmussal élő személyeket, hogy magas intelligenciával rendelkeznek, gondoljunk csak Sheldon Cooperre, vagy Doktor Murphyre. Ezek mellett azonban számtalan nagy gondolkodóról, tudósról is véli azt a közvélemény, hogy autista. Ilyen Isaac Newton, Albert Einstein, Charles Darwin, Michelangelo vagy Steve Jobs. Cikkünkben utána járunk, hogy a kreativitás és a magas intelligencia milyen kapcsolatban állnak az autizmus spektrum zavarral.
Hallottatok már az ételemlékről? Ha még nem is, biztos vagyok benne, hogy mindenki megtapasztalta már egyszer, sejtésem szerint többször is. Megéreztél egy illatot, megízleltél egy ízt és azonnal bekapcsolt egy emlék, nem csak egy pillanat, hanem minden ami azt a pillanatot olyanná tette: érzések, színek, érzékelések, mozgások. Megosztok veletek egy saját ételemléket.
Minél több gyorséttermi ételt fogyasztunk, annál nagyobb a depresszió kockázata. Az egyes élelmiszereknél az eltérő szénhidrát- és zsírsavtartalom miatt eltérő étrend-depresszió kapcsolat alakulhat ki.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media