SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Baba vércsoport kalkulátor

Családinet [cikkei] - 2016-05-24
Baba vércsoport kalkulátorunk segítségével megtudhatod, melyik vércsoportba fog tartozni gyermeked a legnagyobb eséllyel, illetve azt is, hogy a többi típusnak hány százalék esélye van.
Baba vércsoport kalkulátor

A baba vércsoportjának meghatározása fontos lehet az apaság valószínűsítése vagy kizárása szempontjából, bár 100%-os eredményt csak DNS-vizsgálat révén kaphatunk - így a vércsoport alapján elvégzett vizsgálat eredménye nem használható fel bizonyítékként a bíróság előtt.
 

A vércsoport öröklődés szabályai
 

  • Két 0 vércsoportú szülő gyermeke mindenképpen 0 vércsoportú lesz.
  • Két A vércsoportú szülő gyermeke A és 0 vércsoportú is lehet.
  • Két B vércsoportú szülő gyermeke B és 0 vércsoportú is lehet.
  • A és B vércsoportú szülők gyermeke A, B, AB, vagy 0 vércsoportú lehet.
  • A és AB vércsoportú szülők gyermeke A, B, vagy AB vércsoportú lehet.
  • A és 0 vércsoportú szülők gyermeke A, vagy 0 vércsoportú lehet.
  • Két RH- vércsoportú szülő gyermeke RH- vércsoportú lesz.
  • Két RH+, vagy RH+ és RH- vércsoportú szülők gyermeke RH- vagy RH+ lehet.

Nézd meg, a ti babátoknak vajon melyik vércsoportra lesz a legnagyobb esélye!

 

Babavércsoport kalkulátor
 
 

 

A baba vércsoport kalkulátor használata

Add meg a saját és párod vércsoportját is, baba vércsoport kalkulátorunk pedig kiszámolja, hogy hány százalék esélye lesz gyermekednek arra, hogy az egyes vércsoporttípusokba tartozzon.

A felső táblázatban a gyermek lehetséges vércsoportja látható, ha az anya és apa vércsoportja ismert (kalkulátorunk ezeknek a lehetséges vércsoportoknak a valószínűségét mutatja meg %-os formában).

Az alsó táblázatban az apa lehetséges vércsoportja látható az anya és gyermek vércsoportjának ismeretében.
 

Baba vércsoport táblázat

 


 

 

További kalkulátoraink terhesség, szülés témában:

 

 

Terhességi kalkulátorTerhességi kalkulátor és szülés kalkulátor

Terhességi kalkulátorunk megmutatja, hogy melyik a teherbe esésed legvalószínübb napja, mikor lesz az első- és második trimeszter vége, mi a szülés várható időpontja és hogy jelenleg hány hetes a magzat. 

 

Terhességi kalkulátorTerhességi hízás kalkulátor

A kismamák többségét erősen foglalkoztatja a kérdés: mennyit szabad hízniuk a várandósság alatt? Mind hallottak már rémtörténeteket arról, hogy a terhesség során felszaladt húsz-huszonöt kilótól aztán képtelenség megszabadulni, legjobb a súlygyarapodás ütemét a normális értékek között tartani. De mennyi is ez a normális terhességi hízás? 

 

Ovulációs kalkulátorOvulációs kalkulátor

A terhesség tervezésénél, fontos tudni, hogy mikor van peteérésünk. Néhány adat megadásával és a kalkulátorunk használatával könnyen kiszámolhatod, mikor adódik a legjobb alkalom a gyermek fogantatására. 

 

BMI, testtömeg-index kalkulátorBMI; testtömeg-index kalkulátor


A BMI (Body Mass Index, testtömeg-index) segítségével kiszámolhatjuk, hogy milyen fizikai kondícióban vagyunk. A testtömeg-index képes tájékoztatást adni az elhízás és soványság különböző fokairól. Figyelem, gyerekeknél nem használható ez a módszer!

 

 

Babaméret kalkulátorBabaméret kalkulátor

Babaméret kalkulátorunk segítségével arról kaphatunk felvilágosítást, hogy mekkora a babánk ideális testhossza 1-24. hónapig.

 

 

Magzat méret kalkulátorMagzat méret kalkulátor

Add meg babád fogantatásának dátumát, így magzat méret kalkulátorunk segítségével pillanatok alatt megtudhatod, hogy a pocakodban növekvő baba hány hetes, milyen hosszú és mennyi a súlya.

 

 

Babahoroszkóp kalkulátorBabahoroszkóp kalkulátor

A kalkulátor az utolsó menstruációd alapján kiszámolja babád várható születési dátumát, így azonnal megtudhatod, milyen csillagjegy alatt fog születni, ha minden a terv szerint történik. Babahoroszkópunkban már most elolvashatod, mire számíthatsz, hogyan alakul majd gyermeked személyisége a csillagok szerint.

 

 

Baba neme kalkulátorBaba neme kalkulátor

Babanem kalkulátorunk ősi, kínai fogantatásnaptár alapján számolja ki, hogy várhatóan milyen nemű lesz születendő babád. Add meg a fogantatás hónapját, valamint azt, hogy hány éves voltál akkor, és már láthatod is az eredményt.

 
 

Indexkép: www.pixabay.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja