TB ellátások, pénzügyek

A miniszterelnök bejelentette, hogy tervezik a 4 gyerekes nők személyijövedelemadó-mentességét a 3 gyerekesekre is kiterjeszteni. Szakértők szerint ezzel akár 51 millió forintra is nőhet az az összeg, amennyit a három gyermeket nevelő családok megspórolhatnak, de azt a kormányfő is elismeri: nem biztos, hogy a nagyszabású terv megvalósítható.
A dolgozó kisgyermekes szülők szempontjából kedvező törvénymódosítás lépett január elején életbe.
Az Európai Unió ösztönző irányelvekkel írja elő a tagországoknak, hogy mennyi idő egybefüggő szülési szabadságot kell minimálisan biztosítaniuk a munkavállalóknak. Hol tart Magyarország ezen a téren?
Megszavazta az Országgyűlés azokat a törvénymódosításokat, amelyek lehetővé teszik a nagyszülői gyed januári bevezetését - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden az MTI-vel.
Ennyi családban született már meg az első gyermek, vagy érte el a magzat a 12 hetes kort. Olyanok is vannak, akik már most elmaradtak a részletfizetéssel.
A gyermeket nevelő családok már augusztus végén megkapják a szeptemberben esedékes családtámogatásokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-vel.
Annak ellenére, hogy a célcsoport jó része élethelyzetéből adódóan már az igényléskor betegállományban van, a pénzintézetek egy része nem fogadja el jövedelemként a táppénzt.
Kezdő vállalkozások az Interneten való megjelenésükhöz első lépésként weboldal készítőt, vagy tárhely szolgáltatót keresnek. A weboldal készítő jobb kezdet, hiszen Ő technikailag járatosabb és tudni fogja milyen elvárások lesznek a weboldallal szemben, ezért tudni fogja, azokhoz milyen "vas" szükséges. Ha minden ismerettel rendelkezel ahhoz, hogy weboldalt készíts, akkor nem gond, ha tárhelyet is önállóan választasz, de az alábbi kérdésekre jó, ha tudod a választ:
Mióta megjelentek az első beharangozók a Babaváró hitelről, rengeteg félrevezető információ kering az interneten. Szeretném, ha tisztán látnánk, és igényléskor nem kerülnénk kellemetlen helyzetbe.
Az idén februárban meghirdetett családvédelmi akcióterv hét pontja közül négy lép életbe július elsején, azonban néhány részlet körül vannak még kérdőjelek.
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.