SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Húsvéti tojás kosárka

Családinet [cikkei] - 2014-04-08
Egyszerűen elkészíthető kosárka, amibe beletehetjük húsvétra a színes tojást. A nagy szövet csíkok, valamint ez az egyszerű sablon könnyűvé teszi ezt a feladatot a kicsi ujjak számára.
Húsvéti tojás kosárka

Elkészítési idő: 2-3 óra, minden korosztály számára ajánlott.

Töltsd le a húsvéti kosárka sablont INNEN!

Mire lesz szükséged

  • kosár sablon (ld. 1. lépés)
  • kb. 30x30 cm-es szögletes karton (ez lesz az alap, amit körülsző a textil)
  • ceruza
  • olló
  • színes póló csíkok
  • ragasztó    

Hasznos tipp: Hogyan fesd be a textilt

Eszközök:

  • sima fehér felnőtt pamut póló
  • tálak
  • szűrő
  • maradék tojásfesték
  • szárítókötél és csipeszek

Lépések:

Tépkedd fel a pólót kb. 2,5 cm széles és 30 cm hosszú darabokra. Dobd a póló darabokat a maradék festékekbe és hagyd, hogy jól felszívja az anyag a festéket. Fél órát hagyd benne, időnként közben megkevergetve. Rövid ideig öblítsd, csavard ki, majd csipeszeld ki a szárítókötélre.


 

Hogyan készül a kosárka


 

1. lépés

Kattints IDE és nyomtasd ki a Húsvéti kosárka sablonját. Tedd a sablont a kartonra és vágd körbe.
2. lépés

Csomózd meg az anyag egyik végét és húzd át a csomót az alap két eleme között.
3. lépés

Fűzd át a szálat körbe fent és lent az alapon  a minta szerint. A végét ragaszd le.
 
4. lépés

Minden új szálat csomózz meg és a csomót hajtsd az előzőleg szőtt szalag le nem ragasztott  része alá. 3-4 szalag befűzése után finoman hajtsd fel a kosár oldalait, hogy összeálljanak egy szép, széles szájú kosárrá.

Tipp: Ha szükséges, használj itt-ott ragasztót, hogy a textit az alaphoz rögzítsd, különösen a tetején. Várd meg, míg megszárad.
5. lépés

Vágd le a kimaradt kartondarabokat, a tetején, és egyél füvet, vagy szalmát a kosár aljába, majd  a tojásokat.

 

Forrás: FamilyFun Magazine

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja