Életmód

A fejlett országokban a védőoltásoknak köszönhetően számos, korábban potenciálisan halálos kórral szemben biztonságban tudhatjuk magunkat. Amikor egy eddig ismeretlen vírus, mint napjainkban a koronavírus milliók életét veszélyezteti, magától adódik a kérdés, hogy vajon mikor sikerül kifejleszteni a megfelelő védőoltást.
Mindannyiunk számára nagyon fontosak a szülők, de úgy tűnik, hogy a nők számára az apa talán meghatározóbb szerepet játszik, mint az anya.
A világjárvány idején óriási bizonytalanság telepedett a legtöbb ember vállára. Nem tudhatod, hogy mi az, amit jól csinálsz, és mi az, amit nem, de a kétségbeesésedet fogadd el és ne hibáztasd magad.
Minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, de ez néha visszaüt. Az alábbiakban 8 olyan nevelési bakit mutatunk be, amelyeket jó szándékú szülők szoktak elkövetni, mert nem is sejtik, hogy erőfeszítésük ezekben az esetekben többet árt, mint használ.
Van-e kapcsolat a száraz szem és a pajzsmirigy betegség, távmunka, az életkor között? Ezt a kérdést gyakran teszik fel kedves betegeim. A kérdés igennel vagy nemmel történő megválaszolása előtt néhány információt szeretnék közkinccsé tenni.
Azt hiszem, sok gyerekes családnak lesz ismerős a következő cirkuláris mintázat: a szülő feszült, ideges, a gyerek szép lassan átveszi a szülő ki nem mondott szorongását is, és mivel a gyerek még nem mindig tudja verbalizálni a feszültségét, a szorongásra utaló változások a viselkedésében jelennek meg.
A mai világban egyre nagyobb az igény, hogy egészségtudatosan éljenek az emberek. Erre számtalan lehetőség nyílik az élet különböző területein. Sokunkban fogalmazódik meg a gondolat, hogy a környezetünk szennyeződését nagyban lehet lassítani azzal, hogy nem vásárolunk műanyag termékeket, hiszen annak lebomlási ideje több emberöltőn keresztül sem megy végbe. Ezért csak természetes alapanyagú termékeket veszünk le a boltok polcairól, ezzel védve az ökoszisztémát és bolygónk jövőjét.
Az otthonülés most egy nagyon jó időszak arra, hogy kiselejtezz egy pár olyan dolgot, amit már rég nem használtál. Vannak olyan tárgyak, amelyeket bizonyos időközönként ajánlott lecserélni, mert különben megbetegíthetnek.
Manapság talán már nincs is olyan család, ahol legalább egy okos telefon ne lenne. Sőt, valljuk be, sokszor nem csak a szülők, hanem már az iskoláskorú gyerekek is rendelkeznek különböző okos eszközökkel. De vajon mivel teszünk jót a gyerekeinknek? Adjunk vagy ne okos eszközöket a kezükbe? Fülöp Hajnalka újságíró, 5 gyermekes édesanya és digitális kommunikáció, illetve intelligencia szakértő segítségével járjuk körbe a témát.
Egy anya vallomása arról, miért tartja fontosnak, hogy egy idő után ne ő legyen az első a fiai életében.
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media