SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A labdája után ugrott a kislány a mélyvízbe - egy stégen napozó ugrott utána

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-08-25
A szülőnek több idő kellett, hogy odaérjen. Felmerül a kérdés, mi lett volna, ha a stégen napozó nő nem veszi észre a kicsit, és/vagy nem ugrik utána? Tanítsuk meg gyermekeinknek, hogyan kell biztonságosan viselkedni a vízparton!
A labdája után ugrott a kislány a mélyvízbe - egy stégen napozó ugrott utána

Mutassuk meg gyermekeinknek a vízpart veszélyeit! 

Egy nagyon tanulságos esetet osztott meg a Családinet olvasóival Kiss Gabi, aki az egyik folyóparton kialakított strandon pihent. Mint mondja, épp a stégen napozott, amikor arra lett figyelmes, hogy egy 6-7 év körüli kislány szaladgál körülötte egy labdával. A labda beleesett a vízbe. A kislány pedig utánaugrott. 

Annak ellenére, hogy a szülei látták őt, és azonnal kiabálni kezdtek neki, hogy ne ugorjon.

Gabi azt mondja, szerencse, hogy ott volt, mert ha ő nem segít a kislányon, lehet, hogy megfulladt volna. Azonnal a kislány után ugrott, aki ekkor már a víz alatt volt. 

"A szülőnek nagyjából 20 másodperc kellett, hogy odaérjen, mert ő is vízben volt. Ez pont elég idő arra, hogy a gyerek akár el is tűnjön a víz alatt. Vízmélységet nem tudok, de nem ért le a lábam" - mondta Gabi, aki hozzátette, hogy később kiderült az is, hogy a kislány nem tud úszni. 

Szerencsére ennek az esetnek nem lett tragikus kimenetele. De Gabi azt mondja, folyamatosan ott motoszkált a fejében a gondolat, hogy mi lett volna, ha... Ha ő nincs ott, vagy ott van, de nem figyel, esetleg ő sem tud úszni. 

Szeretné, ha mindenkihez eljutna az üzenet: tanítsuk meg gyermekeinket a vízpart veszélyeire, és arra, hogy hogyan kell viselkedni víz közelében.

Olvasd el ezt is: 

Indexkép: Manfred Antranias Zimmer képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja