SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Baj van a gyerekkel?! Bajban a szülő?! - Hatékony módszerek a nevelési helyzetekhez - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2020-10-28
 [X]

Hogyan lesz a családi élet színtere egyik pillanatról a másikra egy állóháború helyszíne, a szemben álló felek pedig a szülők és a gyerekek? Milyen szituációk lobbantják be a konfliktust, teszik működésképtelenné a kommunikációt, mérgesítik el kilátástalanná a helyzetet? Mik azok a bárki számára követhető lépések, amivel a harctér játszótérré, az ellenfelek egymást megértő, támogató, szerető családdá válnak? Ehhez írt gyakorlati útmutatót szülőknek a tavaszi karantén alatt Dr. Eigner Bernadett pszichopedagógus és gyermekterapeuta.
Baj van a gyerekkel?! Bajban a szülő?! - Hatékony módszerek a nevelési helyzetekhez - Nyereményjáték!

A kötet két részből áll, melyekkel a gyerek és a szülő szemszögéből is ráláthatunk a konfliktushelyzetek, állóháborúk gyökereire és azok megoldásának lehetőségeire.

Az első részben a gyerekek kerülnek fókuszba. Dac, agresszió, nyugtalanság. Tünetek, melyeket a gyerekek mélyebb okok miatt mutatnak. Rosszalkodnak, pedig keresik a figyelmet, keresik a lehetőséget arra, hogy a nekik kellemetlen, fájdalmas vagy félelmetes helyzet megoldódjon. 

Hogyan ismerjük fel, és hogyan fogjunk hozzá a fenti problémák megoldásához? Ehhez mutat a szakember életből vett példákat és kipróbált, működő, egyszerűen gyakorlatba ültethető módszereket. 

Rámutat a félreértésekre, balfogásokra, rossz beidegződésekre, a problémák mögött álló okokra, azokra a helyzetekre, amikre csak azért reagálunk rosszul, mert eszköztelenek vagyunk. Mindezt pedig röviden, frappánsan, felesleges sallangok és szakszavak nélkül, közérthető módon teszi. 

Nem kifejezett sablonokat használ, hanem gondolkodásmódot tanít, ami segít lépésről lépésre felépíteni a kapcsolatot gyermekünkkel akár az alapoktól, és egy olyan jól működő kommunikációt, egymásra hangolódást kialakítani, ami a kisgyermekkor után is kiállja a próbát.

Baj van a gyerekkel?! Bajban a szülő?!

A második részben a szülő kerül a középpontba. A rövid, célratörő, mégis könnyed nyelvezettel megírt fejezeteket olvasva olyan érzése támad az embernek, mintha egy baráttal beszélgetne, aki meghallgat, megért és még véletlenül sem ítélkezik, hiszen tapasztalatból tudja: a szülő is csak ember. 

Megismerhetjük a Játékos Megértő Nevelés módszerét, mely Dr. Eigner Bernadett több évtizedes játékterápiás és szülőkonzultációs tapasztalatain alapul, és hatékony segítséget nyújt egy boldog, harmonikus családi élet megteremtéséhez. 

Olyan támogatást kaphatunk az örökös „vajon jó szülő vagyok-e” dilemma feloldásához, mely 2020 amúgy is robbanásig feszült év végi hajrájában életmentő lehet. Megtörtént esetek, gyakorlati példák, sarokpontok, játékötletek, lépésről lépésre útmutató a közös családi összhang megteremtéséhez.

Minden kezdő és haladó szülőnek szívből ajánljuk!

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre november 8. éjfélig, és a helyes megfejtést beküldők között kisorsolunk 2 példányt a Baj van a gyerekkel?! Bajban a szülő?! - Hatékony módszerek a nevelési helyzetekhez című kötetből a Móra Kiadó felajánlásában.

Sorsolás: 2020. november 9.

A nyerteseket emailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja