SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Könyvet gyereknapra? Mi ezeket ajánljuk! - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2021-05-19
 [X]

Május utolsó vasárnapja: gyereknap. Ha te is szívesebben hagyod meg az édességhegyeket a Mikulásnak és a nyuszinak (vagy nekik sem), de mégis szeretnél valami apró, mosolycsalogató ajándékot adni, akkor nézz szét alábbi friss könyvválogatásunkban.
Könyvet gyereknapra? Mi ezeket ajánljuk! - Nyereményjáték!

Bing-rajongóknak

Bing - Szia, kutyus!

Imádni való állatszereplők és sok-sok ismerős bölcsis-ovis hétköznapi bonyodalom. A kicsik legújabb kedvencei Bing, Sula, Koko és Charlie kicsit olyanok, mintha a saját csoportjuk tagjai lennének. A rajzfilmek után már képeskönyvben is megtaláljátok 1-1 kalandjukat. Olvassatok meséket arról hogyan lehet ügyesen használni a wc-t, hogyan barátkozunk a kutyusokkal, hogyan lehet megosztozni valamin, amiből csak egy van, mi történik, ha elveszett az alvós kedvencetek.   
Ha pedig minden könyvet újra és újra elolvastatok, kövessétek a mesét a JimJam műsorán!

https://mora.hu/sorozat/bing

 

Minden, ami gurul

Szorgos járgányok

Dömperek, markolók, kamionok, tűzoltóautók, traktorok és megannyi nehéz munkagép. Ha a te gyermekedet is lenyűgözik ezek a bivalyerős járműcsodák, akkor jó hír, hogy bármikor előkaphatod őket ezután otthon is. A Szorgos járgányok című óriás albumba szerencsére mind beleférnek. Pakold meg lóerőkkel a polcot!

https://mora.hu/konyv/szorgos-jarganyok/

 

Cuki cocák

Rozmaring és Tarack viselkedni tanul

Gyakran érzed úgy, hogy hála csodás csemetéidnek, az otthonotok jobban hasonlít egy disznóólra, mint egy helyre, ahol emberek élnek? A lakberendezési magazinok makulátlansága pedig még évtizedekig álom marad? Akkor ez a könyv nemcsak ovis gyerekeidnek, de neked is ajándék lesz.
Egy frissen indult sorozat első könyve segít az ovisoknak megtanulni olyan hétköznapi dolgokat, hogyan köszönünk, eszünk szépen, mosunk kezet és a többi. Nyugi! Nem szájbarágós, sokkal inkább szupercuki malacos mese, melynek hősei Rozmaring és Tarack. Extra jó hír, hogy ha megszeretitek őket, nyáron már érkeznek is az új mesével a közlekedésről!

Nézd meg a könyet bemutató kisfilmet itt:
https://youtu.be/w2DXtBBjp70

Lapozz bele itt:
https://mora.hu/content/2021/3/Product/rozmaring_es_tarack_viselkedni_tanul_beleolvaso.pdf

https://mora.hu/konyv/rozmaring-es-tarack-viselkedni-tanul/

 

Meseösvényen a világ körül

Világgá ment a nyár

Milyen a legmesésebb séta a természetben? Ha egy író-költő kézen fog és körbe vezet az évszakok minden szépségén? Kányádi Sándor természetről írt meséiből és verseiből válogatott csoda színes könyv közös olvasáshoz, de akár elsős-másodikos kezdő betűfalók első önálló olvasmányának is kiváló választás. Induljatok túrára verslábakon!

Nézd meg a könyvet bemutató kisfilmet itt:
https://youtu.be/OBZMwRXFLjE

Lapozz bele itt:
https://mora.hu/content/2021/3/Product/vilagga_ment_a_nyar_beleolvaso_single.pdf

https://mora.hu/konyv/vilagga-ment-a-nyar/

 

Forrástól a tengerig

Vigyél haza! Vizek a nagyvilágban

Patakok, folyók, tavak, tengerek, óceánok. Szeretjük őket nézni, jó bennük úszni, és egyre többször kerül szóba, milyen jó lenne, ha a tisztaságuk megőrzésére is tudnánk vigyázni. Tudjatok meg mindent a vizek körforgásáról egy ovisoknak és kisiskolásoknak szóló ismeretterjesztő meséből!

https://mora.hu/konyv/vigyel-haza-vizek-a-nagyvilagban-ismeretterjeszto-mesekonyv/

 

Nem csak eperszezonban

Lufi és Szamóca

Lufi és Szamóca, mi kellhet még egy igazán jó gyereknaphoz? Na jó, szóval Lufi és Szamóca általános iskolások és barátok. Balázs Ágnes regénysorozatában az ő hétköznapi és nem annyira hétköznapi kalandjaikat követhetik nyomon azok az olvasók, akik már az első, frissen újrarajzolt rész végére úgy fogják érezni, mintha mindig is ismerték volna Lufiékat!

https://mora.hu/konyv/lufi-es-szamoca/

 

Láttátok már Asterix anyukáját?

Asterix és Latraviata

A friss és forró Asterix képregényben nemcsak újabb római röptetések és varázsital-vedelés utáni bunyóhegyek várják a rajongókat, de megismerhetitek Asterix és Obelix szüleit is. Meg persze lesz cselszövés és ármány, és talán egy kicsit közelebb lehet kerülni ahhoz, hogy megértsük: mit miért csinálnak a nők. Vagy sem. Majd a kiskamasz olvasó eldönti.

https://mora.hu/konyv/asterix-31-asterix-es-latraviata/

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre május 24 éjfélig és a helyes választ beküldők között kisorsolunk 2 szerencsés nyertest, aki az általa kiválasztott könyvet megkapja a Móra Kiadó felajánlásában.

Sorsolás: 2021. május 25.

A szerencsés nyerteseket e-mailben értesítjük.

Válassz egy mesekönyvet és nyerd meg Gyermeknapra!

1. A cikkben szereplő könyvek közül melyiket szeretnéd megnyerni?
2. Mikor van Gyermeknap?
3. Mikor jelenik a Rozmaring és Tarack következő kötete?

Csak bejelentkezett felhasználók nézhetik meg az eredményeket!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A szerkesztő ajánlja