SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

2021-es karácsonyi könyvújdonságok gyerekeknek - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2021-11-11
 [X]

A karácsonyi szünetben nem csak az a jó, hogy nem kell kapkodva hajnalban kelni. És nem csak az, hogy mindent fahéj- és habcsókillat leng be. Hanem az is, hogy ha akartok, egész nap pizsamában ülve barangolhattok a mesevilágban, kezetekben egy bögre forró csokival.
Hogy merre induljatok, ha friss karácsonyi történetekkel szeretnétek meglepni a kisebb-nagyobb családtagjaitokat? Ehhez mutatunk nektek ötleteket!
2021-es karácsonyi könyvújdonságok gyerekeknek - Nyereményjáték!

Karácsony napján

Olvassunk együtt! - Karácsony napján

Apró ujjakhoz és nagy lelkesedéshez készült ez a strapabíró lapozó, ahol együtt építhettek hóembert a kölyökállatokkal, szánkózhattok cicával, látogathatjátok meg karácsonyi otthonában a jegesmedvét, s bontogathatjátok az ajándékokat pingvinnel és rókával.
Játék és mese két éven felülieknek karácsonyváráshoz és ünnepléshez.

https://mora.hu/konyv/olvassunk-egyutt-karacsony-napjan/

Téli mesék

Mesék télre - Történetek a világ minden tájáról

Bár a hó mostanában ritka vendég itthon, nem kell lemondanotok a fehér karácsonyról! A Téli mesékkel körbejárhatjátok a földet és térdig gázolhattok a puha, fehér hóban, miközben mesés barátokra találtok a különböző kultúrák szülöttei között.
Gyönyörű, nagy alakú képes mesekönyv 18 téli mesével Észak-Amerikától Kínáig. Olvassatok a Jegesmedvekirályról, ismerjétek meg az ezüst tobozfüzérek német legendáját és az orosz tél szellemeit. Tudjátok meg, hogyan ünnepelnek Mexikóban, és miként kapcsolódik a dél-amerikai karácsonyhoz a mikulásvirág!
A meséket hároméves kortól ajánljuk.

https://mora.hu/konyv/mesek-telre-tortenetek-a-vilag-minden-tajarol/

Diótörőcske

Diótörőcske

Diótörőcske, Marcsibaba, Bohóc, Ólomkatona és Kéményseprő mókás helyzetekben bővelkedő csatája a Fekete Királlyal és seregével a karácsonyfa körül.
Felrobbanó tejbegrízes kondér, elrabolt szakácsnő, sok-sok izgalom és nevetés egy szívet melengető karácsonyi mesejátékban.
Csukás István utolsó színpadi művét idén októberben mutatták be a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.
Keltsétek életre együtt otthon, ünnepeljétek mesésen a karácsonyt!

https://mora.hu/konyv/diotorocske-mesejatek/

Olvass bele itt:
https://mora.hu/content/2021/9/Product/diotorocske_beleolvaso.pdf

Karácsonyi kitérő

Karácsonyi kitérő

Békés, boldog, fahéjillatú karácsony… Ilyen csak a mesékben van! Emma családjának kalandjai ezzel szemben megszólalásig hasonlítanak az átlagos magyar családok adventjére. Káosz, izgalom és váratlan csavarok. Vajon mi kerekedik ki ebből? Kacagjátok végig Zágoni Balázs családi kisregényét, melyben egy háromgyerekes család adventi készülődését követhetitek nyomon. A jókedv fokozásáról Szabó-Nyulász Melinda rajzai gondoskodnak.
Kilenc éven felülieknek pont egy karácsonyi szünetnyi olvasmány.

https://mora.hu/konyv/karacsonyi-kitero/

Olvass bele itt:
https://mora.hu/content/2021/9/Product/karacsonyi_kitero_beleolvaso.pdf

Karácsonyi díszek angyalkáknak és manóknak

Karácsonyi díszek manóknak

Tudjuk, hogy a karácsonyi előkészületek sok rumlival és esetenként balesetekkel járnak. Ezért örültünk meg ennek a karácsonyi barkácsoló könyvnek, amihez nem kell olló, csak ragasztó és néhány színes ceruza.
Az egyszerűen kipattintható formákból már az ovisok is ügyesen el tudják készíteni a karácsonyfa legújabb díszeit, amit büszkén akaszthatnak fel a fő helyre.
Kreatívkodjatok együtt a karácsonyi manóknak és angyalkáknak készült két bűbájos albummal, lepjétek meg a nagyit is!

https://mora.hu/konyv/karacsonyi-diszek-manoknak-matricas-foglalkoztatokonyv/

Alkosd meg a karácsonyt!

Lego - Építs és ünnepelj! Alkosd meg a Karácsonyt!

Készen álltok egy LEGO-kalandra a Mikulással, Elfivel és Áfonyával? Akkor csempésszétek be a zsákba a LEGO karácsonyi mini építőkészletéből, egy képregényből és játékos feladatokból álló albumát! Építsetek állatokat, süssetek LEGO gyümölcstortát a Mikulásnak, segítsetek célba érni a Mikulás-vonatnak! Vár rátok sok karácsonyi kockakaland.

https://mora.hu/konyv/lego-epits-es-unnepelj-alkosd-meg-a-karacsonyt-3-kulonleges-lego-jatek/

Szilaj – Téli kalandok

Szilaj - Téli kalandok

A karácsony és a tél a Vadnyugaton is különleges időszak. Szilaj karácsonyi kreatív könyvében egy rövid téli történetet és sok-sok ötletet találtok, amivel még inkább lovassá tehetitek a karácsonyi készülődést.
Tervezzetek saját lópokrócot, válasszátok ki a kedvenc forrócsoki-recepteteket, készítsetek különleges karácsonyi barátságkarkötőt ajándékba!
Éljenek a lovak, éljen a tél!

https://mora.hu/konyv/szilaj-teli-kalandok-foglalkoztatokonyv/

A Mikulás és manói – Karácsonyi rumli

A Mikulás és manói - Karácsonyi rumli

Gyertek velünk Karácsonyfalvára és segítsetek a manóknak ajándékokat készíteni, bújócskázni, alkossátok meg a saját hógömbötöket, énekeljetek együtt a karácsonyi kórussal, díszítsetek mézeskalácsot!
Mindehhez nem lesz másra szükségetek, mint színes ceruzára, fantáziára és lelkesedésre. A könyvhöz mellékelt pufi matricákkal akár a kézzel készített karácsonyi meglepetéseket is különlegessé varázsolhatjátok!

https://mora.hu/konyv/a-mikulas-es-manoi-karacsonyi-rumli-pufi-matricas-foglalkoztatokonyv/

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre november 21. éjfélig, és a helyes választ beküldők között kisorsolunk 1-1 példányt A Mikulás és manói - Karácsonyi rumli, valamint a Diótörőcske kötetből a Móra Kiadó jóvoltából.

Sorsolás: 2021. november 22.

A szerencsés nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Ezért nem ajánlják a fülbevalót pici babáknak a szakértők - te engednéd?

Ezért nem ajánlják a fülbevalót pici babáknak a szakértők - te engednéd?

Szakemberek hangsúlyozzák, hogy a baba füle elfertőződhet, vagy allergiás reakció is jelentkezhet a bőrön. Továbbá a kis alkatrészek sérülés- és fulladásveszélyesek, de az sem utolsó szempont, hogy nem a baba dönt arról, hogy viselni szeretné-e az ékszert.
A szerkesztő ajánlja