SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Amikor nem látod az érzelmi hullámvasút végét - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2021-06-14
 [X]

Ránk csapják az ajtót. Mindent megkérdőjeleznek. Lesújtó pillantásokat mérnek ránk, vagy szimplán levegőnek néznek. A kamaszkor kicsit olyan, mintha összemixelnénk egy extrém mélységekkel és magasságokkal épített hullámvasutat és egy szuperhősfilmet, amiben ránk, szülőkre osztották a főgonosz szerepét. Hogyan adjunk fogódzót a hol röhögve, hol hörögve hullámvasutazó tiniknek? Ehhez mutatunk most 2 tippet.
Amikor nem látod az érzelmi hullámvasút végét - Nyereményjáték!

Ami biztos: nem lennénk a mai tizenévesek helyében. Igazából már a sajátunkban sem voltunk szívesen anno, de ma, amikor minden hipergyorsan történik, és a lehetséges végkimenetelek még ennél is gyorsabban változnak, ez a testi-lelki átalakulós kor tényleg és szó szerint rémálom lehet.

Akármennyire is mi vagyunk a központi főgonoszok, mi tudjuk, hogy a történet végén jön a hepiend (és rólunk, szülőkről is kiderül, hogy nem a világ elpusztítása a célunk), de addig is muszáj minden cselt bevetni, amivel segíteni tudjuk hőseinket, hogy mindig fel tudjanak jönni a hullámvölgyből egy újabb kardcsörtére.

Mintha csak összebeszéltek volna – pedig nem –, 2 kortárs író is felült a kamaszokkal erre a hullámvasútra, s idén júniusra megszületett 2 zseniális regény. Nemcsak lebilincselő történetek, de igazi támaszok is lehetnek ezek a könyvek nehéz élethelyzetekben gyereknek és szülőnek egyaránt.

Madarász Éva

Madarász Évát sokan ismerik a színpadról, filmekből, most pedig megmutatja, hol tud örök 16 éves énje szárnyalni: az írói oldalán. Első regényében, a Hullámvasútban egy 15 éves budapesti lány fél évét követhetjük nyomon. Attól a naptól, amikor rajtakapja az apját otthonukban a szeretőjével, addig a napig, amíg úgy tűnik, újra megtalálja a talajt a lába alatt.

Eszter története teljesen hétköznapi, ami a mai magyar valóság díszletei között játszódik. A fejezeteket olvasva 2 idősíkról pillanthatunk bele a főszereplő és a hozzá közel állók érzéseibe, életébe. A történetben haladva kirajzolódik, mi állhat egy válás hátterében, mennyire sokakat érint ez, és milyen sokféleképpen végződhet egy család számára a szülők szakítása.

Eszter számára nemcsak édesapja, de minden más – megszokott iskola, otthon, barátok – is elveszettnek tűnik, mégis kitartóan küzd azért, hogy újraépüljön az élete. Új közösségében mellékszálként megjelenik az első szerelem és a hátrányos megkülönböztetés ügye, melyek további színeket adnak a lebilincselően megírt történethez.

Nézd meg a könyv ajánlóját:

 

Olvass bele a regénybe itt:
https://mora.hu/content/2021/5/Product/hullamvasut_beleolvaso.pdf

Gáspár András Gáspár

Gáspár András Gáspár bár időben és térben is eltávolít minket a mai Magyarországtól, történetében mégis néhány oldal után otthon érezzük magunkat. A távoli egzotikus szigeten egy különös hitvilágú törzsben játszódó regény fiatal felnőtt főszereplője az esküvőjére készülve olyan feloldhatatlan dilemmával találja szembe magát, ami nemcsak az ő, de az egész törzs életét megváltoztatja.

A fiatal lány küzdelme saját és szerettei életéért, szabadságáért, egy hazugság leleplezéséért olyan fordulatos, a helyzet alapfelvetése pedig olyan ismerős lesz a ma megzavarodott emberének, hogy garantáltan képtelen lesz letenni a könyvet.

A színészként, rendezőként és drámatanárként is elismert író második könyve, hasonlóan a 2020-as Föld 2 záróvizsgához, zseniálisan kidolgozott képi világú szituációkkal és dramaturgiai csavarokkal dolgozik, folyamatosan éberen tartja a figyelmet, több megvilágításban is felvillantja a regény központi problémáját. Nem csak szórakoztat, gondolkodásra, belső vitákra sarkall, támaszt nyújt.

A 15 év feletti olvasóknak, akik esetenként jogosan kérdőjelezik meg szüleik egész értékrendjét, döntéseit, izgalmas nézőpontból mutatja meg saját lehetőségeiket, felelősségüket.

Nézd meg a könyv ajánlóját:

Olvass bele a regénybe itt:
https://mora.hu/content/2021/5/Product/hejnelkuli_beleolvaso.pdf

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre június 27. éjfélig és a helyes választ beküldők között kisorsolunk 1-1 példányt a 2 bemutatott könyvből a Móra Kiadó felajánlásában.

Sorsolás: 2021. június 28.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja