SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Eve Rodsky: Fair play - Működő megoldás a láthatatlan munka igazságos megosztására

Családinet [cikkei] - 2021-11-10
 [X]

A The New York Times bestsellere

"Hasznos kézikönyv és gyorssegély a családi gondok megoldására." - Reese Witherspoon

"Túlterhelt nők kötelező olvasmánya." - PopSugar
Eve Rodsky: Fair play - Működő megoldás a láthatatlan munka igazságos megosztására

Minden a feladatlistával kezdődött. Eve Rodsky egyszer csak úgy érezte, belefáradt az „anyaértelmezett” szülői létbe, képtelen tovább egyedül viselni a családdal és a háztartással járó teendők felelősségét. Ekkor összeírta a megfizetetlen, láthatatlan, ezért nem is méltányolt otthoni munkák hosszú sorát. Miután láthatóvá tette a láthatatlant, a feladatlistát átadta a férjének. Mert meg akarta menteni a házasságukat, hiszen nem ilyen életet képzelt maguknak. Pedig milyen jól indult! Megtalálta az igazi társat, együtt leküzdötték az útjukba kerülő akadályokat, kapcsolatukban mindenhez fele-fele arányban tették hozzá a részüket. Összeházasodtak, aztán megszülettek a gyerekek... és minden megváltozott.

Sok nőtárs, feleség, anya hozzájárulásával a lista kibővült, és megszületett belőle a Fair Play című könyv, benne a partnerrel átvitt értelemben játszható játék. A cél újra megteremteni az egyensúlyt és visszatalálni régi önmagunkhoz, újra felfedezni a bennünk rejlő kreativitást. Az ember csak így kamatoztathatja azokat a képességeit, melyek a házastársi és szülői szerepén túl fontos részei az énjének.

A Fair Play új gondolkodásmód szerint közelíti meg a családon belüli munkamegosztást, megoldásalapú, fenntartható változást hozva létre. Emellett üdítően szórakoztató. És működik!

A jogász végzettségű Eve Rodsky tanácsadói és mediátori tapasztalataira támaszkodva filantróp segítőszervezetet hozott létre. Több mint egy évtizedes munkája során családok százaival konzultált, stratégiájával ma is segíti az otthoni élet új szisztémáinak kialakítását, a párkapcsolatok egyensúlyának megteremtését. Los Angelesben él férjével és három gyermekükkel.

A fair play kifejezés szó szerinti jelentése tisztességes, korrekt játszma, és elsősorban a sport világában használták, de mára az élet valamennyi területén elterjedt, mindenki tudja, mit kell érteni alatta. Így van ez a párkapcsolatban, a házasságban is.

Adott egy fiatal pár, akik szeretik egymást, megosztoznak az otthoni teendőkön, és segítik egymást a karrierépítésben. Azonos mértékű erőfeszítéseket tesznek a kapcsolatukért, mindketten olyan munkát végeznek, amelyre büszkék, és együttes erővel minden akadályt legyűrnek, ami csak az útjukba kerül. Aztán összeházasodnak, megszületnek a gyerekek – és minden megváltozik.

Természetesen a nő marad otthon a babával, és mint a többségnek, alig van elképzelése arról a vég nélküli érzelmi, mentális és fizikai erőfeszítésről, amit a szülővé válás igényel. És ha nem beszélték meg, hogyan osszák fel egymás között az otthoni teendőket, automatikusan ő lesz az egyes számú otthoni munkaerő. A babázás, szoptatás mellett cumisüveget fertőtlenít, ebédet és bébipapit főz, ruhákat hajtogat, rendet tesz, mos, takarít, elrohan a patikába, vásárol. Ha a férj hazaér a munkából, s megkérdezi, miben segíthet, ő esetleg már képtelen egyenként megnevezni, mire lenne szüksége, csak azt mondja: mindegy, csak csinálj valamit! Túlhajszolt lesz, kedvetlen és magányos. Szingli szülővé válik, ahogy azok az elkötelezett párkapcsolatban élő nők, akik magukra vállalják a (nőstény)oroszlánrészt a családi felelősségvállalásban, és végzik a végeérhetetlen láthatatlan munkát. Magukra vállalják azokat a teendőket is, amelyeket korábban a párjuk végzett el. És mi lesz a vége? Önfeladás, teljes leharcoltság, kétségbeesés, káosz, permanens időhiány. Aztán megkopik a kapcsolat, oda a varázs, veszélybe kerül a házasság.

Ezért javasolja a szerző, hogy első lépésben tegyük láthatóvá a láthatatlant, csak ebből az alapállásból kezdhetjük társunkkal közösen újraosztani a feladatokat…

Fair Play - Működő megoldás a láthatatlan munka igazságos megosztására

www.geopen.hu
Geopen a Facebookon
ISBN: 978-963-516-046-4
Eredeti cím: Fair Play
Kiadás éve: 2021
Méret: 140x208 mm
Terjedelem: 368 oldal
Borító: Kartonált
3990 Ft

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Ezért nem ajánlják a fülbevalót pici babáknak a szakértők - te engednéd?

Ezért nem ajánlják a fülbevalót pici babáknak a szakértők - te engednéd?

Szakemberek hangsúlyozzák, hogy a baba füle elfertőződhet, vagy allergiás reakció is jelentkezhet a bőrön. Továbbá a kis alkatrészek sérülés- és fulladásveszélyesek, de az sem utolsó szempont, hogy nem a baba dönt arról, hogy viselni szeretné-e az ékszert.
A szerkesztő ajánlja