A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nyereményjáték! Babos Eszter: Otthonos bábok - Bábos otthonok

Családinet [cikkei] - 2018-11-06
 [X]

Ez a könyv egy igazi hiánypótló a bábok, mesék világáról. Pedagógusoknak, szülőknek elengedhetetlen! Babos Eszter saját bábos, mesés utazásain keresztül, szinte észrevétlenül avatja be az olvasót a mesék és bábok világába, egyben megismertet a bábok varázslatos erejével is.
Nyereményjáték! Babos Eszter: Otthonos bábok - Bábos otthonok

A könyv négy részre tagolható:

  • Egyrészt segítséget ad a szülőknek, pedagógusoknak a nevelési, gondozási, tanítási munkájukhoz
  • Másrészt beavat a helyes meseválasztásba
  • Harmadrészt meséket is tartalmaz, melyet dramatizálva is leír a szerző
  • Negyedrészt pedig sok szép képpel illusztrált bábkészítési leírásokat, technikákat ismertet úgy, hogy azt az olvasó akár a gyerekekkel együtt megvalósíthassa.

Eszter négy gyermek édesanyjaként saját bábos társulatot vezet, és hetente több alkalommal bábozik a Bábos Mesekuckó baba-mama foglalkozásokon is. Így saját tapasztalatain keresztül írja le, hogy mennyi mindent el lehet érni a gyerekeknél, ha azt egy báb kéri. Nekünk, felnőtteknek, gyakran mondanak nemet, de egy kedvenc (kedves) bábfigurának nem tudnak ellenállni.

Nem könnyű feladat kibújni szülői mivoltunkból és barátként, partnerként közeledni a legkritikusabb helyzetekben is, de a báb erre is megtanít!

"A bábjáték a jelenlét művészete. Az alkotás ezer szálon kapcsolódik megálmodójához, annak környezetéhez. Először el kell képzelni, azután megvalósítani és miközben dolgozunk, rengeteget tanulunk az anyagok természetéről, önmagunkról és egymásról. Akinek van belső képzelőereje, az és csak az lesz majd később képes önálló gondolatokra, és képes önálló döntésekre és neki lesz majd képessége mindezek megvalósítására.

Megkerülhetetlen feladat tehát gyermekeink képzelőerejének, önismeretének és önbecsülésének fejlesztése a játék, az alkotás öröme által.

Babos Eszter könyve közös játékra és alkotásra hívja az olvasót. Közös alkotásra buzdítja a szülőket, pedagógusokat úgy, hogy segítséget, vezetőt ad a kezükbe. Kiváló ötletek tárháza a mesék választásához, a bábok elkészítéséhez."

/Idézet a könyv ajánlójából, dr. Józsa Évától/


Nyerd meg a két könyv egyikét!

Ha szeretnéd, hogy a tiéd legyen, nincs más dolgod, mint helyesen válaszolni az alábbi három egyszerű kérdésre november 13. éjfélig, mi pedig másnap (november 14-én) kisorsoljuk azt a két szerencsés nyertest, akik megkapják a könyveket.
A nyereménykönyveket a Fekete Sas Kiadó 
ajánlotta fel.
A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja