SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A Varjúherceg - Ismert mesék ismeretlen változatai - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2021-09-16
 [X]

2020-ban dr. Zalka Csenge Virág kapta az Év Gyerekkönyvírója díjat a Ribizli a világ végén című mesegyűjteményért. A sorozat A kalóz királylány című kötettel folytatódott, a legújabb kötet pedig A varjúherceg című kötet.
A Varjúherceg - Ismert mesék ismeretlen változatai - Nyereményjáték!

A szerző gyakorló mesemondó, így a hagyományos történeteket a mai közönség érdeklődésének megfelelően válogatja és fogalmazza újra – közérthető és szerethetően mai nyelven. Eközben megőrzi és továbbadja a mesék eredeti cselekményét, fontos kérdéseit és évszázadokon át őrzött, ma is elgondolkodtató, változatos kincseit.

Úgy szeretlek, édesapám, mint a sót! Ismerős mondat, ugye? Ezúttal azonban nem a magyar király legkisebb lánya felel így – ahogy azt gyerekkorunkban megszokhattuk –, hanem a török padisah legkisebb fia. Vajon az ő sorsa is úgy alakul, mint a magyar királylányé? Vagy ezúttal máshogy kanyarodik a történet? Kiderül dr. Zalka Csenge Virág legújabb mesegyűjteményéből.

A varjúherceg meséi ugyanis egyszerre kínálják az otthonosság és a felfedezés örömét. Az olvasó számára ismerős népmesék itt közölt, távoli változatai közel hozzák a világ népeit. Megmutatják, mennyi hasonlóság van közöttünk, de azt is, milyen lenyűgözően sokfélék vagyunk. Hiszen Hamupipőke néha fiú, a három kismalac kalandjai pedig olykor erdei manókkal esnek meg. Így még izgalmasabb!

Sorozatunk első része, a Ribizli a világ végén – Régi magyar népmesék mai gyerekeknek 2020-ban Év Gyerekkönyve díjat kapott. A kalóz királylány – Nemzetközi népmesék mai gyerekeknek után itt a harmadik kötet, benne ismerős ízek és a nemzetközi mesekincs sava-borsa.

Zalka Csenge Virág: A varjúherceg

„Nagy szerelem volt ez a projekt, sok kedvenc mesémet válogattam össze. 29 történet szerepel a könyvben, mind egy-egy jól ismert, klasszikus mese (Hamupipőke, Hófehérke, stb.) ritka változata egy másik kultúrából. Fiú Csipkerózsika, aranyköpenyes Piroska, kínai Fehérlófia, bátor kiskakas helyett pedig hősies szövőmadár. Mert a mesék a világ körül egyszerre nagyon hasonlóak, és szórakoztatóan különbözőek tudnak lenni...

Ismét Herbszt László csodás illusztrációival, és Szlukovényi Katalin gondos szerkesztésében.”

Zalka Csenge Virág, nemzetközi mesemondó

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Válaszolj helyesen az alábbi egyszerű kérdésekre szeptember 26. éjfélig, és a helyes választ beküldők között kisorsoljuk A varjúherceg című mesekötet 3 példányát a Móra kiadó jóvoltából.

Sorsolás: 2021. szeptember 27.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja