SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

4 tipp, mivel tedd meséssé a húsvéti nyúl meglepetéskosarát - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2020-04-01
 [X]

Annak, hogy otthon vagyunk, vannak előnyei is. Például, hogy tényleg minden nap jut legalább 15 perc a mesélésre. Akár az is beleférhet, hogy az összes mesét elolvassuk egy könyvből. Vagy, hogy az elsős nagytesó egy lapozó felolvasásával szórakoztassa a kistesót az otthoni olvasás órán. A könyvek most újra főszerepet kaphatnak, így húsvétkor a családi édességkészlet mellett a könyvespolc kínálatát is érdemes bővíteni. De mivel? Nézzünk néhány tippet!
4 tipp, mivel tedd meséssé a húsvéti nyúl meglepetéskosarát - Nyereményjáték!

 

Az első közös húsvét

Az 1 év alattiaknál jó ötlet lehet az óriás csokinyuszi-meglepetéstojás-gumicukorbárány Bermuda-háromszögön kívül gondolkodni. A mászó-totyogó csöppségek hasonló áhítattal fogják fogadni a Mit csinál a nyuszi? Vagy a Milyen a barika? című apró babakönyveket, annál is inkább, mert ezek a kötetek bababarát kivitelük miatt tényleg nem az egyszer fogyasztható kategóriába tartoznak. Amellett, hogy tökéletesen illeszkednek a húsvéti ünnepkör állatos témáihoz, remekül fejlesztik a kicsik szem-kéz koordinációját és finommotorikus képességeit.

Igazi babáknak készült, letehetetlen olvasmányok.  

Babamozi - Mit csinál a nyuszi? Milyen a barika?

Mesebeli barát ovisoknak

Óvodásaink, kisiskolásaink hétről-hétre egyre inkább hiányolják játszópajtásaikat. Bár a mesebeli barátok nem pótolhatják a valódiakat, míg az otthonmaradós hetek eltelnek, talán enyhíthető velük a hiányérzet.

Mutatunk két kevésbé ismert, de imádnivaló sorozatot – A Terka meséket és a Lumpi Lumpi gyógyító meséit - melyekben nem csak új barátok, de lélekgyógyító tippek is várnak.

Lumpi Lumpi gyógyító meséi

Terka meséit óvodásoknak ajánljuk. Ő egy 4 éves, minden lében kanál, cserfes kislány, aki nem mellesleg egy varázscsizmákkal rendelkező világutazó. Nem retten meg a mandula műtéttől, simán előkeríti a világgá ment ajándékokat, és a piacon is ő az eladó nénik kedvence. Ismerkedjetek vele bátran, hiszen történetei nem csak a gyerekeknek, de felnőtt olvasóknak is szórakoztatóak!

Terka mesék

 

Sárkányok már pedig léteznek!

Ki mondta, hogy csak a lányoknak lehetnek elképzelt barátaik? Egy fiúnak is elkel egy ilyen barát, pláne, ha nem csak vicces, de segít legyőzni a félelmet és a szorongást.

Kövessétek végig a kisiskolás Barti és barátja Lumpi Lumpi, a kis kék sárkány, kalandjait, akik a hétköznapok gondjaira a Mesevilágban találnak megoldást. A történetekben feltűnnek a klasszikus mesék, mint a Brémai muzsikusok, a Pinokkio, vagy a Szépség és a szörnyeteg szereplői. Ők is segítik Bartit leküzdeni a félelmeit, megtalálni a helyes utat, és eljutni a mesés befejezéhez, ahol minden jó, hisz jó a vége.

Ez a nagybetűs könyv nemcsak tartalma, nagybetűs kivitele miatt is tökéletes nyári olvasmány lehet első osztály végén.   

 

Legora lépni szabad

Biztos neked is megvolt már párszor, hogy óvatlanul mezítláb vágtál át a nappalin és a reggeli kávéd helyett egy harcos lego kocka ébresztett fel kíméletlenül.  Ha ez az érzés azóta is kísért, van egy tippünk. Nem, nem a papucs. Annál valami sokkal jobb!

A Lego tematikus készleteihez (Star Wars, Harry Potter, Jurassic Park, Ninjago, Lego Movie, Batman, Superman, Disney hercegnők), nem csak kockaválogatásokat, hanem képregényes foglalkoztató füzeteket is beszerezhetsz. Ezek nagy előnye, hogy a gyerkőcök miután megunták az építkezést, tovább folytathatják a kalandokat egy messzi messzi galaxisban, a Roxfortban, a Jurassic Parkban, Lego City-ben és így tovább.

Míg az útkeresőkből kitalálnak és megfejtik az összes titkos kódot, a kávédat is meg tudod inni. A füzetekhez járó különleges Lego figurák pedig biztosan kedvencek lesznek, így nem heverésznek majd reggelente a padlón.

Lego fogglalkoztató füzetek

Fenti kiadványokat a Móra Kiadó Tavaszi Gyerekkönyv Vásárában 20-50%-os kedvezménnyel rendelheted, valamint további 200 mesekönyv, regény, lapozó és foglalkoztató közül válogathatsz akciós áron.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Ha szeretnéd megnyerni a LEGO figurás képregényes foglalkoztatók egyikét, válaszolj helyesen az alábbi egyszerű kérdésekre április 10. éjfélig.

Sorsolás: 2020. április 14.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja