A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

4 tipp, mivel tedd meséssé a húsvéti nyúl meglepetéskosarát - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2020-04-01
 [X]

Annak, hogy otthon vagyunk, vannak előnyei is. Például, hogy tényleg minden nap jut legalább 15 perc a mesélésre. Akár az is beleférhet, hogy az összes mesét elolvassuk egy könyvből. Vagy, hogy az elsős nagytesó egy lapozó felolvasásával szórakoztassa a kistesót az otthoni olvasás órán. A könyvek most újra főszerepet kaphatnak, így húsvétkor a családi édességkészlet mellett a könyvespolc kínálatát is érdemes bővíteni. De mivel? Nézzünk néhány tippet!
4 tipp, mivel tedd meséssé a húsvéti nyúl meglepetéskosarát - Nyereményjáték!

 

Az első közös húsvét

Az 1 év alattiaknál jó ötlet lehet az óriás csokinyuszi-meglepetéstojás-gumicukorbárány Bermuda-háromszögön kívül gondolkodni. A mászó-totyogó csöppségek hasonló áhítattal fogják fogadni a Mit csinál a nyuszi? Vagy a Milyen a barika? című apró babakönyveket, annál is inkább, mert ezek a kötetek bababarát kivitelük miatt tényleg nem az egyszer fogyasztható kategóriába tartoznak. Amellett, hogy tökéletesen illeszkednek a húsvéti ünnepkör állatos témáihoz, remekül fejlesztik a kicsik szem-kéz koordinációját és finommotorikus képességeit.

Igazi babáknak készült, letehetetlen olvasmányok.  

Babamozi - Mit csinál a nyuszi? Milyen a barika?

Mesebeli barát ovisoknak

Óvodásaink, kisiskolásaink hétről-hétre egyre inkább hiányolják játszópajtásaikat. Bár a mesebeli barátok nem pótolhatják a valódiakat, míg az otthonmaradós hetek eltelnek, talán enyhíthető velük a hiányérzet.

Mutatunk két kevésbé ismert, de imádnivaló sorozatot – A Terka meséket és a Lumpi Lumpi gyógyító meséit - melyekben nem csak új barátok, de lélekgyógyító tippek is várnak.

Lumpi Lumpi gyógyító meséi

Terka meséit óvodásoknak ajánljuk. Ő egy 4 éves, minden lében kanál, cserfes kislány, aki nem mellesleg egy varázscsizmákkal rendelkező világutazó. Nem retten meg a mandula műtéttől, simán előkeríti a világgá ment ajándékokat, és a piacon is ő az eladó nénik kedvence. Ismerkedjetek vele bátran, hiszen történetei nem csak a gyerekeknek, de felnőtt olvasóknak is szórakoztatóak!

Terka mesék

 

Sárkányok már pedig léteznek!

Ki mondta, hogy csak a lányoknak lehetnek elképzelt barátaik? Egy fiúnak is elkel egy ilyen barát, pláne, ha nem csak vicces, de segít legyőzni a félelmet és a szorongást.

Kövessétek végig a kisiskolás Barti és barátja Lumpi Lumpi, a kis kék sárkány, kalandjait, akik a hétköznapok gondjaira a Mesevilágban találnak megoldást. A történetekben feltűnnek a klasszikus mesék, mint a Brémai muzsikusok, a Pinokkio, vagy a Szépség és a szörnyeteg szereplői. Ők is segítik Bartit leküzdeni a félelmeit, megtalálni a helyes utat, és eljutni a mesés befejezéhez, ahol minden jó, hisz jó a vége.

Ez a nagybetűs könyv nemcsak tartalma, nagybetűs kivitele miatt is tökéletes nyári olvasmány lehet első osztály végén.   

 

Legora lépni szabad

Biztos neked is megvolt már párszor, hogy óvatlanul mezítláb vágtál át a nappalin és a reggeli kávéd helyett egy harcos lego kocka ébresztett fel kíméletlenül.  Ha ez az érzés azóta is kísért, van egy tippünk. Nem, nem a papucs. Annál valami sokkal jobb!

A Lego tematikus készleteihez (Star Wars, Harry Potter, Jurassic Park, Ninjago, Lego Movie, Batman, Superman, Disney hercegnők), nem csak kockaválogatásokat, hanem képregényes foglalkoztató füzeteket is beszerezhetsz. Ezek nagy előnye, hogy a gyerkőcök miután megunták az építkezést, tovább folytathatják a kalandokat egy messzi messzi galaxisban, a Roxfortban, a Jurassic Parkban, Lego City-ben és így tovább.

Míg az útkeresőkből kitalálnak és megfejtik az összes titkos kódot, a kávédat is meg tudod inni. A füzetekhez járó különleges Lego figurák pedig biztosan kedvencek lesznek, így nem heverésznek majd reggelente a padlón.

Lego fogglalkoztató füzetek

Fenti kiadványokat a Móra Kiadó Tavaszi Gyerekkönyv Vásárában 20-50%-os kedvezménnyel rendelheted, valamint további 200 mesekönyv, regény, lapozó és foglalkoztató közül válogathatsz akciós áron.

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Ha szeretnéd megnyerni a LEGO figurás képregényes foglalkoztatók egyikét, válaszolj helyesen az alábbi egyszerű kérdésekre április 10. éjfélig.

Sorsolás: 2020. április 14.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja