A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Oviból a suliba - iskolaérettségi kisokos - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2020-04-30
 [X]

Zajlanak a beiratkozások, a nagycsoportosok szülei fejében pedig rengeteg kérdés kavarog. Vajon felkészült? Helyt tud majd állni? Jól választottunk iskolát? A megfelelő tanító néni osztályába jelentkeztünk? Mennyire fognak hiányozni szeptemberben a kiesett, tavaszi ovis hónapok?
Oviból a suliba - iskolaérettségi kisokos - Nyereményjáték!

Hogy kétségeinket eloszlassuk, és a jó irányba induljunk az elkövetkező hetekben, hónapokban, keressünk támogatókat.

Első szövetségeseink az óvónők.

Ők azok, akik az elmúlt években megismerték gyermekünk képességeit, és rengeteget dolgoztak azért, hogy a kicsik a legtöbbet hozhassák ki magukból. Mivel a gyerekekről folyamatos fejlődési naplót vezetnek meg tudják mondani, hol állt gyermekünk az óvodák bezárásának idején, milyen kompetenciákkal kell rendelkezni az iskolába lépéskor, és ehhez mik azok a részképességek, amik fejlesztésével fontos nekünk, otthoni körülmények között foglalkozni.

Az óvó nénik mellett remek támogatást jelenthet Forgács Zsóka frissen megjelent könyve, az Oviból suliba – iskolaérettségi kisokos. A szerző gyakorló pedagógusként, hosszú évek munkájára alapozva foglalta össze a válaszokat, a legtöbb iskolába készülő gyerek szüleinek kérdéseire.

Forgács Zsóka: Oviból a suliba - Iskolaérettségi kisokos

A jelenlegi szabályozáshoz is illeszkedő tippek mellett a gyerekeknek szóló feladatokat is találhatunk a könyvben. Ezekkel otthoni körülmények között is eredményesen, játékosan fejleszthetjük a kicsiket.

Az elsősorban szülői kézikönyvnek készült kiadvány mellett, Forgács Zsóka egy óvodás korosztálynak ideális méretű, önálló gyakorlófüzetet is készített.

Forgács Zsóka: Irány a suli!

Az Irány a suli című kiadványban található feladatok elsősorban a figyelem, a finommozgások, a grafomotorika (rajz- és íráskészség fejlesztése), a testséma, a térbeni- és az időbeli, valamint a síkbeli tájékozódás, a logikus gondolkodás, a számolási készség és a vizuális megfigyelőképesség területére irányulnak.

Ezt a gyakorlófüzetet a nyár folyamán továbbiak is követik majd, melyekben gyakorlatban kipróbált feladatokat találnak a tér-irány tájékozódás és a számolási készségek fejlesztéséhez.

Tamás Eszter: Vigyázz, kész, suli!

Ha pedig a komplett és játékos fejlesztésben hiszünk, kiváló segítség lehet a LÜK.

50 éves tapasztalat van amögött a német fejlesztő módszer mögött is, mely a 2-10 éves gyerekek logikáját, ügyességét és kitartását fejleszti egy időben.

miniLÜK Iskola-előkészítő feladatok

A LÜK néven ismert termékcsalád óvodásoknak készült okostáblájához számos iskolaelőkészítő füzet kapható, melyekkel játékosan, míg a nagyobb testvér tanul, vagy anya meetingel a nagy óvodás gyakorolhat, és ellenőrizheti, kijavíthatja esetleges tévedéseit.

A Lük működését bemutató videó:

Miért jó a LÜK?

 

NYEREMÉNYJÁTÉK!
 

Segítenek a Hupikék Törpikék

Válaszolj az alábbi egyszerű kérdésekre május 10. éjfélig és a helyes megfejtést beküldők között 2-2 db Hupikék Törpikék iskolai előkészítő füzetet sorsolunk ki a Móra Kiadó jóvoltából.

Sorsolás: 2020. május 11.

A nyerteseket e-mailben értesítjük.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja