SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nyereményjáték! Karin Waagenar: Hogyan legyek boldog veled?

Családinet [cikkei] - 2018-06-04
 [X]

A párkapcsolat megjavítása az érzelmekre fókuszáló terápia (EFT) módszerével.
Korai éveink kötődési mintázata alapvető hatással van felnőttkori kapcsolatainkra, különösen a párkapcsolatunkra. A kötődési stílusunk alakításával megjavíthatjuk félresiklott párkapcsolatunkat, és valóban boldogan, harmóniában élhetünk a partnerünkkel. A holland párterapeuta könyve ehhez nyújt útmutatást.
Nyereményjáték! Karin Waagenar: Hogyan legyek boldog veled?


Lehetséges a tartós, boldog párkapcsolat

Mindenki vágyik a hosszú, boldog szerelmi kapcsolatra, de ez a vágy nem teljesül mindig magától értetődően. Bármilyen jó szándék is vezérel minket, néha összeütközésbe kerülünk a partnerünkkel, vagy éppen azt vesszük észre, hogy a párkapcsolatunkban újra és újra ugyanazok a negatív mintázatok ismétlődnek. A Hogyan legyek boldog veled? című kötet bemutatja, milyen forgatókönyv szerint alakulnak általában a párkapcsolatok, és hogyan befolyásolja fejlődésüket az, ahogyan mi magunk nevelkedtünk. Ugyanis az, ahogyan gyermekkori kötődésünk alakult, hatással van további életünk fontos kapcsolataira. A könyvből megismerhetjük saját kötődési stílusunkat és párunk kötődési stílusát is, így megérthetjük mindkettőnk viselkedésének mozgatórugóit. S ennek köszönhetően végre kitörhetünk a negatív mintázatokból.

A könyv az érzelmekre fókuszáló terápián (EFT) alapul, amely az elmúlt évtized során rendkívüli népszerűségre tett szert az egész világon, így Magyarországon és a könyv szerzőjének hazájában, Hollandiában is. Számos vizsgálat igazolta, hogy valamennyi típusú párterápia közül az EFT produkálja a legjobb eredményeket. Ennek oka, hogy az EFT a legalapvetőbb emberi szükségletekre épít, és a legújabb tudományos eredményeken alapul. Karin Wagenaar párterapeuta hozzáférhetővé teszi számunkra ezeket a felismeréseket, és mi magunk is kamatoztathatjuk azokat párkapcsolatunk megjavítására, hogy a szerelem szikrájának kipattanását az életre szóló kiegyensúlyozott együttélés kövesse, és ne a konfliktusok végtelen láncolata.

Karin Wagenaar pszichoterapeuta és párterapeuta. 1991 óta saját praxissal rendelkezik, amelyben segít a pároknak kapcsolatuk javításában, helyrehozásában. Ő vezette be Hollandiában az érzelmekre fókuszáló terápiát, és ő a holland EFT Alapítvány létrehozója is.
 

Részletek a könyvből

"A kötődéselmélet, valamint a kötődésvizsgálat eredményei új dimenziót nyitottak a párterápiában. A kapcsolati mintázatok és a partnerek egymásra adott reakciói alapjául szolgáló törvényszerűségek világosak, és a munkát átláthatóbbá, kiszámíthatóbbá teszik. Nem mintha a párterápia könnyű volna! Terapeutaként minden egyes párnál újra és újra kutatnom kell a kapcsolatban működő mintázatok és sajátosságok után. De most, hogy már megértem a háttérben működő érzelmeket és a sebezhetőséget, amellyel mindenki küzd, a viselkedési mintákat keretbe tudom helyezni és jobban tudom befolyásolni. Ez pedig reménytelibbé és hatékonyabbá teszi a párterápiát. Ez a könyv azonban nem a terapeutáknak íródott: a felnőttek kötődésvizsgálatából leszűrt tudás olyan fontos, hogy elérhetővé kell tenni mindenki számára, aki javítani akar a párkapcsolatán.

Azért írtam meg ezt a könyvet, mert nap mint nap olyan párokkal és kliensekkel foglalkozom, akik nem találják a helyüket a kapcsolatukban. A klinikán, ahol pár- és családterapeutaként dolgozom, mindig újból szembesülök azzal, hogy a kliensek korábbi életében már annyi minden félresiklott, hogy szinte nincs is képük az egészséges kapcsolatról. Látom, hogy nem könnyű evezni, ha valakinek még sosem volt lapát a kezében. Könyvemmel közérthetően szeretném elmagyarázni, mit tehetsz te magad egy jó kapcsolat kialakításáért és megtartásáért.

Ez persze nem jelenti azt, hogy minden megoldható. Sok olyan dolog érhet életed folyamán, amelyet nem tudsz befolyásolni. Amit azonban befolyásolni tudsz, az az a mód, ahogyan kezeled az eseményeket. Ezt saját magadnál kell elkezdened. Tekints magadba, vedd komolyan saját kívánságaidat és vágyaidat, próbáld feltárni, mire van szükséged valójában. Ebben valószínűleg segítségedre lesz valamelyest, ha képet kapsz arról, milyen a kötődésed, a saját kötődési stílusod. Saját kötődési stílusod az a szemüveg, amelyen át megtanultad szemlélni a világot. Mint mindenki másnak, neked is megvannak a magad túlélési mechanizmusai, attól függően, hogy korábban min mentél keresztül, és ezek a túlélési mechanizmusok határozzák meg azt, ahogyan a helyzeteket kezeled. A […] kötődési stílust feltáró kérdéssornak nem az a célja, hogy diagnózist állítson fel, hanem hogy eszközt adjon a kezedbe saját magad megismerésére, fogódzót ahhoz, hogy meglásd saját sebezhetőségedet és érzékeny pontjaidat, valamint azokat a dolgokat, amelyekbe kapcsolataid során jó eséllyel belefutsz majd. Ha már ismered ezeket, kezdeni is tudsz velük valamit."
 

A szerzőről

Karin Wagenaar klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, család- és párterapeuta. Széles körű tapasztalatot szerzett a mentális egészséggondozásban különböző intézmények klinikai és ambuláns osztályán. Sok éve már, hogy magánpraxist is működtet, valamint család- és párterapeuta-jelöltek szupervízióját és képzését is ellátja. Az érzelmekre fókuszáló terápiával az Egyesült Államokban tett útja során ismerkedett meg, ezt követően vezette be a módszert Hollandiában, majd létrehozta a Holland EFT Alapítványt. EFT-előadásokat és -tréningeket tart hazájában és külföldön egyaránt. Magyarországon tartott képzésein már több százan vettek részt.

Karin Wagenaar házas, három gyermeke van. Szabadidejében festésből, táncból, jógából és ismeretlen helyekre tett utazásokból merít inspirációt.


Nyerd meg a két könyv egyikét!


Ha szeretnéd, hogy a tiéd legyen, nincs más dolgod, mint helyesen válaszolni az alábbi három egyszerű kérdésre 2018.06.11. éjfélig, mi pedig másnap (2018.06.12-én) kisorsoljuk azt a két szerencsés nyertest, akik megkapják a könyveket.
A nyereménykönyveket az Ursus Libri
 ajánlotta fel.
A nyertesek nevét kiírjuk a cikk aljára, és e-mailben is értesítjük őket.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja