SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nyereményjáték! - Molly és Milo, a szeleburdi manók

Családinet [cikkei] - 2018-05-30
 [X]

Hányszor, de hányszor érezzük szülőként, hogy a rendrakás csak szélmalomharc. Nem értjük, hogy lesz káosz egy pillanat alatt a rendből. Pedig a gyermekeknek mindenre van magyarázatuk. Pl.: csak a macskának akart enni adni, de akkor kiborult, aztán össze akarta seperni, de leesett, leverte, összetört, kifolyt... Ő csak jót akart, csak hát közbeszóltak a véletlenek... Vajon tényleg mindenre van magyarázat? Attól tartok, igen...
Nyereményjáték! - Molly és Milo, a szeleburdi manók

"Saját gyermekeim ihlették a könyvet, akik szintén rengeteg ötlettől vezérelve indulnak neki egy-egy rájuk szabott feladat megoldásának. A két kis manó történetéből a felnőttek is tanulhatnak, s talán kicsit megértőbbek leszünk gyermekeinkkel. Persze egy trollal is találkoznak kalandjaik során, aki kiderül, mégsem olyan félelmetes..."

Babos Eszter könyve nem véletlenül került be az Aranykönyv 2018 jelöltjeinek Top10-es döntőjébe. Meséjét a szülők és gyerekek is szívesen olvassák. Ráadásul nem csak irodalmi élményt jelent a mű, hanem Eszter saját bábos társulata, a Babos Bábos Társulat évek óta játssza nagy sikerrel a darabot.

Érdekessége, hogy előbb született meg a bábdarab, és utána került mesekönyv formájában kiadásra. Az illusztrációkat pedig Hettinger Ágnes festőművész készítette hozzá, így vált egy komplex összművészeti darabbá.

Eszter négy fiúgyermek édesanyja, így a szeleburdi manók életre keltése nem volt nehéz feladat. Ki ne tapasztalta volna, hogy gyermekeink véletlenekből véletlenekbe sodródva, akár egy jó cél által vezérelve, mennyi bajba kerülhetnek? A két manóval épp ez történik.

"Babos Eszter Molly és Milo c. története a gyermeki látásmód és játékosság ötvözete azzal, hogy milyen komolyan is kell venniük a gyermekeknek napi teendőiket, játékukat, hisz minden nagyon fontos az életükben, a harmat csepp, a szivárvány, a megtalált játékok... Mikor a szülő olvassa a gyermekének, kicsit ő maga is elvarázsolódik, és arra az időre garantáltan felveszi a varázs szemüveget.
Eszternek gyermekei mellett születnek a jobbnál jobb történetei, hiszen a gyermekek kreativitása kifogyhatatlan. Nem titok, sok ötlet pont a hétköznapi szituációkból válik mesévé az írónő tolla alatt. Egyedi, nem tömeg mese, szórakoztató és tanulságos is egyben, amit a gyerekek várnak, estéről estére, hogy folytatódjon... Jó szórakozást kívánunk hozzá!"

Nemec Mariann szociálpedagógus

A könyv a Katica Könyvműhely kiadásában jelent meg.
 

Nyerd meg a két könyv egyikét!

Ha szeretnéd, hogy a tiéd legyen, nincs más dolgod, mint helyesen válaszolni az alábbi három egyszerű kérdésre június 7. éjfélig, mi pedig másnap (június 8-án) kisorsoljuk azt a két szerencsés nyertest, akik megkapják a könyveket.
A nyereménykönyveket a Katica Könyvműhely 
ajánlotta fel.
A nyertesek nevét kiírjuk a cikk aljára, és e-mailben is értesítjük őket.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja