A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogyan győzd le a haragod - érzelmi fejlesztő füzet

Családinet [cikkei] - 2021-08-16
 [X]

Mit is tudunk tenni gyermekeinkért a napi almán és a gumivitaminon túl azért, hogy önkontrolljuk fejlődésével maguk is képesek legyenek vigyázni magukra hosszú életük során? Ez a munkafüzet jellegű kiadvány az önkontroll két fontos aspektusának fejlesztését célozza meg: az impulzusok kontrollálásában és az érzelemkifejezés modulálásában, módosításában segít a csemetéknek.
Hogyan győzd le a haragod - érzelmi fejlesztő füzet

Az egyéni önkontroll kulcstényezője tehát hosszú távú egészségünknek, anyagi helyzetünknek és mindannyiunk biztonságának. Elképesztő módon a gyermekek önkontroll terén mutatott különbségei körülbelül ugyanannyira jósolták meg felnőttkori általános jóllétüket, mint amennyire az intelligencia és a társadalmi státusz. Az előzőkkel ellentétben viszont az önkontroll változásra képes.   

Érzelmeink mind természetesek és szükségesek. Felismerésük és tudatosításuk egy magasabb fokú önbecsülés, öntisztelet része, kezelésük megtanulás minden gyermek számára egy kialakítandó készség.

A szomorúság, frusztráció és a csalódottság elkerülhetetlenül életünk része, így minden gyermekkel érdemes átbeszélni a könyvet.

A kötet olvasása során a gyermek megérti azt, hogy mindenki szereti, ha a dolgok úgy történnek, ahogy ő szeretné, és tudatosíthatja magában azt, mit érez, amikor nem kaphat meg valami olyasmit, amit akar. A kiadvány rávezeti őt, hogy ezek a természetes és akár jogos érzelmek, amiket ilyenkor érezhet, a csalódottság, a szomorúság, a düh.

A kötet célja, hogy a gyermek belássa a beszélgetések, feldolgozás során, hogy amellett, hogy helytelenek ezek a viselkedések, még az eredetinél biztos, hogy több nehézséget is okoznak a számára.

Mindezek után a könyv átvezeti kis olvasóját a megoldási stratégiákra: ebbe a részbe is praktikus, eszköz nélkül megvalósítható és bármilyen körülmények között alkalmazható megoldások kerültek.

A kiadvány azt hangsúlyozza, hogy saját magunk lelki jólléte miatt érdemes társas életünk során mindenkiben inkább a jót keresnünk; és a békés és minél örömtelibb egymás mellett élés miatt mindenképpen ez a bölcs és felnőttes attitűd egy olyan közösségben, ahol a mindennapjainkat töltjük.

Szloboda-Kovács Emese Hogyan győzd le a haragod

https://mora.hu/konyv/hogyan-gyozd-le-a-haragod-erzelmi-fejleszto-fuzet/

A könyv szerzőjének írása:
Hogyan jósolja meg az önkontroll szintje gyermekeink iskolai előmenetelét, illetve hosszú távú egészségét, anyagi jóllétét, családi életét 30 év távlatában?

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja