SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Életmentő kézikönyv szülőknek - A november végén megjelenő könyv teljes bevétele a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját segíti

Családinet [cikkei] - 2022-11-21
 [X]

A szülőknek szánt, november végén megjelenő, gyakorlatias és közérthető könyvével is a gyermekek egészségének megőrzése és az életmentés a célja a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak.
Életmentő kézikönyv szülőknek - A november végén megjelenő könyv teljes bevétele a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját segíti

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat mentőegységei több mint 56 ezer bajba jutott gyermeket láttak el a szervezet 1999-es alapítása óta.

A Gyermekmentő kézikönyv szülőknek – amíg a gyerekrohamkocsi megérkezik” című könyvből nem csak az életmentés alapjait sajátíthatjuk el, de azokra a kérdésekre is megkapjuk a választ, hogy mikor kell (és mikor nem) hívni a mentőket, hogyan lehet eldönteni, hogy a gyermek állapota mennyire súlyos, mit kell mondani a diszpécsernek. A 48 fejezetben az életmentő beavatkozások bemutatásán túl helyet kapott minden olyan betegség és baleset, amely nehézséget okoz a szülőknek, a krupptól, a csípéseken át, a mérgezéseken keresztül a súlyos napégésekig.  De olvashatunk tanácsokat arról is, mi legyen az otthoni sürgősségi felszerelésben, hogyan adhatjuk be a gyógyszereket vagy miként előzhetjük meg a baleseteket és alakíthatunk ki biztonságos otthont.

A könyvet a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány mentőorvosai írták. Az alapítvány mentőegységei a szervezet 1999-es alapítása óta több mint 56 ezer bajba jutott, beteg vagy balesetet szenvedett gyermek helyszíni ellátását végezték el.

SZent Márton Gyermekmentő - helyszíni ellátás

„Az évi átlagosan négyezer mentés tapasztalataiból pontosan tudjuk, mennyit ér az időben megkezdett újraélesztés. A jól képzett laikus elsősegélynyújtók szerepe a beteg elsődleges állapotfelmérésében, a szakszerű segítségkérésben és az egyszerű, de sokszor életmentő beavatkozások elvégzésében felbecsülhetetlen.” – mondja Dr. Goschler Ádám, a Szent Márton Gyermekmentő Közhasznú Alapítvány gyermekmentőorvosa, a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív Terápiás Osztály csecsemő- és gyermek intenzív terápiás szakorvosa. Hozzáteszi: sajnos sokszor azt is látták, hogy a rossz helyzetfelismerés, az óvatlanság, a tapasztalatlanság és a szükséges teendők elmaradása minden jószándék ellenére életveszélyes helyzetet eredményezhet és néha sajnos tragédiába torkollhat.

Goschler Ádám - Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat
A könyv egyik szerzője, Dr. Goschler Ádám szerint a jól képzett laikus elsősegélynyújtók szerepe felbecsülhetetlen a beteg elsődleges állapotfelmérésében, a szakszerű segítségkérésben és az egyszerű, de sokszor életmentő beavatkozások elvégzésében.

A szerzők – Dr. Goschler Ádám, Dr. Horváth Klára Phd, és Dr. Vadas Réka, akik mindannyian a Szent Márton Gyermekmentő Közhasznú Alapítvány gyermekmentőorvosai, a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinika Intenzív Terápiás Osztály orvosai – munkájuk tapasztalataiból tudják, melyek a leggyakoribb sürgősségi helyzetek, amelyek a csecsemők és a gyermekek életveszélyes állapotához vezetnek. Számtalan, laikusok számára szervezett oktatásuk során pedig képet kaptak arról is, hogy a szülők milyen félelmekkel néznek szembe, milyen dilemmákkal találkoznak, és mely kérdésekre keresnek leggyakrabban választ. Éppen ezért a könyvben minden olyan „hétköznapi” vészhelyzetet is tárgyalnak, ahol felmerülhet a sürgős segítségkérés szükségessége. Így a legmodernebb ajánlások alapján ismertetik a láz- és fájdalomcsillapításra, a fülfájásra, a fejsérülésekre, a kiütésekre vagy a sebek ellátására vonatkozó irányelveket is.

Gyermekmentő kézikönyv szülőknek (Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat)
A kézikönyv megvásárlásával nem csak tudást és felkészültséget lehet szerezni, hanem a Szent Márton Gyermekmentőt is támogathatjuk.

A könyv ajánlott minden szülőnek, leendő szülőnek, nagyszülőnek, nagybácsinak és nagynéninek, nagytestvérnek, óvodai és bölcsődei pedagógusnak, védőnőnek, bébiszitternek, vagyis mindazoknak, akik gyermekekkel foglalkoznak. A könyv megvásárlásával pedig nem csak tudást és felkészültséget lehet szerezni, hanem a Szent Márton Gyermekmentőt is támogathatjuk, hiszen a Magyar Fejlesztési Bank segítségével az értékesítésből származó nettó bevétel már teljes egészében az alapítvány munkáját segíti: a könyv megjelentetésével kapcsolatos költségeket ugyanis a bank magára vállalta.

Milassin Levente, az MFB Marketing és Kommunikációs igazgatója szerint "a könyv minden fejezete, minden ábrája empátiát, türelmet és higgadtságot sugároz, ami talán a legnagyobb segítséget jelentheti a bajba jutott gyermekek hozzátartozói számára. Minden szülő, nagyszülő vagy gyermekkel foglalkozó szakember számára nélkülözhetetlen, helye van minden családi könyvespolcon.”

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja