SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

7 dolog, amely észrevehetetlenül képes tönkretenni egy párkapcsolatot

Családinet [cikkei] - 2019-11-28
Egy kapcsolatról általában külső szemmel nehéz megállapítani, hogy mennyi energiát, áldozatot, kompromisszumot igényel a két fél részéről, hogy jól működjön. Sokszor még a benne levő emberek sem tudják pontosan, hogy mire lenne szükség ahhoz, hogy a kettejük között lévő viszony még jobb legyen.
7 dolog, amely észrevehetetlenül képes tönkretenni egy párkapcsolatot

Annak ellenére, hogy igen nehéz és kényes meghatározni, hogy mi lendít előrébb egy kapcsolatot, a párkapcsolatok buktatóit könnyebb csokorba szedni. Egyik ilyen párkapcsolat-bomlasztó dolog az, ha csak akkor vesszük észre, hogy baj van, mikor már késő. Sokszor túlságosan beleakadunk a saját életünkbe, problémáinkba, és hagyjuk, hogy a munka, a stressz, a felelősség lassacskán eltávolítson attól, aki a világon az egyik legfontosabb ember számunkra.

De ha már azoknál a dolgoknál tartunk, amik tönkretehetik két ember között a szerelmet,  menjünk végig rajtuk részletesebben:
 

1. Elutasítod vagy elutasítjátok a fontos kérdések megbeszélését

Lehet, hogy az adott téma vagy dolog számodra jelentéktelennek tűnik, de ha a másik számára igenis fontos, akkor neked is komolyan kell venned. Ez a kölcsönös egymásra figyelés titka: nem elbagatellizálni a másiknak sokat jelentő apróságokat. Például, ha már napok óta kérlel a párod, hogy vidd le a szemetet, de te a füled botját se mozdítod, ez  feszültséget generálhat köztetek, ami aztán óriási vitába is torkollhat.


2. Nem beszélitek meg a problémáitokat

Ha nem vagytok hajlandóak venni a fáradtságot, hogy leüljetek és megbeszéljétek az esetleges nézeteltéréseket, akkor ne csodálkozz, hogy döcög és stagnál a kapcsolatotok. Ha valami bántja valamelyikőtöket, ne csak felületesen, két szóból lerendezve beszéljétek meg, hanem ássatok a dolgok mélyére.
 

3. Elhallgattok dolgokat egymás elől

Sose takargass vagy rejtegess semmit se a párod elől. Az elhallgatás már szinte hazugság, és  tudjuk, hogy mi a végkimenetele egy hazugságokkal teli kapcsolatnak. Inkább játssz tiszta lapokkal, mert az őszinteség díjazandó.
 

4. Nem töltötök elég időt együtt

Ha valakivel komolyabb kapcsolatot szeretnénk, arra időt kell szentelni, különben elhidegülünk egymástól. Te sem szeretnéd mellőzve érezni magad, ahogyan a társad sem – tegyetek egymásért.
 

5. Már nem tartjátok magatokat az ígéreteitekhez

Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó – tartja a mondás, és ez nem csak a kapcsolatokra vonatkozik, hanem az egész életre. Ha valamit megígérsz, akkor próbálj meg nem csalódást okozni.
 

6. Rossz irányba változtok

A változás elkerülhetetlen, úgy a személyiségeteket, mint a kapcsolatotok természetét illetően. A lényeg az, hogy ez a változás milyen természetű? Ha negatív irányba változtok, egy nap azon kaphatod magad, hogy már nem is amellett az ember mellett ébredsz, akibe egykor beleszerettél.
 

7. Túlságosan sok időt töltötök együtt

Ez a másik véglet, amikor 0-24-ben egymáson lógtok és egész egyszerűen egymásra untok. Emiatt pedig már a másik minden apró mozdulata idegesítőnek hat, és máris megvan a konfliktusforrás. Néha adjatok egymásnak egy kis teret, és szervezzetek külön programokat, hogy ne aludjon ki a köztetek lévő parázs.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: filantropikum.com
Kép: Tumisu / pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja