SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

A hosszú és boldog párkapcsolat 5 titka - A szakértő szemével

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-01-22
Amikor azon gondolkodtam, hogy mi is lehet a hosszú és boldog párkapcsolat titka, sok minden eszembe jutott. Bizalom, kommunikáció, minőségi idő együtt, szeretet, kompromisszum, stb. De bevallom őszintén, hogy arra nem gondoltam, hogy még a szerelmet is tanulni kell. Pontosabban azt, hogy milyen is a női lélek, vagy milyen a férfiagy. Czink Tomi párkapcsolati szakértő szerint ugyanis ez a legfontosabb.
A hosszú és boldog párkapcsolat 5 titka - A szakértő szemével

Vajon mi köt össze két embert egy életen át? Hogyan előzhetjük meg, hogy elromoljon a kapcsolatunk? És mit tehetünk azért, hogy megőrizzük a boldogságunkat? A témában Czink Tomi párkapcsolati szakértőt és anyukákat kérdeztünk.
 

1. ÚTMUTATÁS

"Férfi és nő. Hogy értenék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar – a férfi a nőt – a nő a férfit.” Karinthy Frigyes nagyon találóan fogalmazott. A férfi és a nő ugyanis nagyon különbözőnek lett teremtve. Mások a szükségleteink, a gondolkodásunk és a tulajdonságaink is. A szakértő szerint éppen ezért a legfontosabb az, hogy tisztában legyünk ezekkel a különbségekkel. Vagyis hogy egy férfi tudja, hogy működik a nő, mik a lelki szükségletei, és fordítva.

"Egy férfi férfiaggyal gondolkozik. Például egy férfinak az egyáltalán nem világos, hogy egy nőnek bókolni kell, szép szavakat kell mondani neki. Egy férfi úgy van vele, - bármennyire is furcsán hangzik ez egy nő számára,- hogyha én házasságkötéskor azt mondtam a feleségemnek, hogy szeretem, akkor az így is van, nem szükséges gyakran mondanom neki, elég akkor szólnom, ha ez megváltozik. Egy nő azonban másképp működik, gyakrabban kell hallania, hogy szeretik, és bókolni is kell neki. Egy férfi számára pedig a tisztelet a legfontosabb, mert egy férfinak ez a lelki szükséglete.”

A szakértő szerint az lenne a legjobb, ha a párok a házasság vagy akár a párválasztás előtt kapnának egy részletes útmutatást akár az idősebb generációtól, akár szakembertől. Nemcsak azt kell azonban megtanulni, hogy hogyan működik a nő és a férfi, hanem azt is, hogy nincs tökéletes férj és nincs tökéletes feleség sem. Mindig van emelkedő és lejtő is.
 

2. MEGELŐZÉS

A szakértő szerint erre is különösen nagy hangsúlyt kell fektetni. Ha ugyanis megértjük, hogyan működik egy párkapcsolat, könnyebben áthidalhatjuk a benne felmerülő problémákat.

,,Ha tudom, hogy a párom hogyan működik, mi a lelki szükséglete, akkor sok probléma megelőzhető.” – mondja Czink Tomi párkapcsolati szakértő.

3. KOMMUNIKÁCIÓ

A harmadik pont, amiről a mai rohanó világban hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Pedig a hosszú és boldog párkapcsolat egyik mozgatórugója a rendszeres kommunikáció.

A szakértő szerint mindennap szükség lenne arra, hogy a párok kommunikáljanak mindenféle elektronikus eszközök nélkül, gyerekek nélkül, mindent kizárva. Ezzel nagyon sok problémát meg lehet előzni, továbbá a kommunikáció az érzelmek fenntartásában is segít.  

Így gondolja ezt a 33 éves Edit is, aki 14 éve él boldog párkapcsolatban férjével. Egy kislányuk van és úton van a kisfiuk is. Sok nehézségen mentek keresztül, a második gyermeküket ugyanis elveszítették. Edit azt mondja, a kommunikációban rejlik a titok.  

"Tudni kell bocsánatot kérni és megbocsátani. Segíteni és támogatni kell egymást. Persze a gyerekek megváltoztatják a kapcsolatot, de nem kell félni a változástól, együtt kell olyanná formálni a kapcsolatot, hogy az mindenkiből a lehető legjobbat hozza ki.”
 

4. ELKÖTELEZETTSÉG

A kommunikáció mellett legalább ugyanannyira fontos, hogy elkötelezettek legyünk a másik iránt. A szakértő szerint különösen a mai világban rendkívül sok a kísértés, ezért nagyon oda kell figyelnünk erre.

"A párkapcsolat és a házasság nem egy tengerparti nyaralás. Mindennap dolgozni kell érte, hogy az működjön és jó legyen.” – mondja a párkapcsolati szakértő.
 

5. MINŐSÉGI IDŐ

Legyen mindennap legalább egy óra, minden héten legalább egy nap, minden hónapban legalább egy hétvége és minden évben legalább egy hét, amit csak kettesben tölt a pár. A minőségi idő együtt ugyanis legalább annyira fontos, mint a többi pont, amit felsoroltunk.

Natália 14 éve alkot egy párt férjével. Diákszerelem volt az övék, mindössze 15 éves volt, amikor megismerte élete párját. Két gyerekük van, lányuk 5, fiuk pedig 2 éves, de úton van a harmadik baba is. Férje szakácsként dolgozik, ezért sokszor éjszaka jár haza, így kevés idejük van egymásra. Az édesanya azt mondja, az együtt töltött minőségi idő teszi őt igazán boldoggá.

"Nehéz hogy nő legyek. Hogy ne csak apa és anya, hanem férj és feleség is legyünk. Próbálunk sok minőségi időt tölteni együtt. Reggelente kettesben kávézunk vagy megnézünk egy sorozatot és ez engem teljesen feltölt. Akárcsak egy közös kirándulás a gyerekekkel. Boldogok vagyunk, a boldogságunk alappillérei pedig a gyerekek.”

Képek forrása:

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

A háziorvos azt mondta a gyerek panaszaira, hogy influenzaszerű vírus. Majd miután nem javult a gyerek állapota, keresztet vetett és azt mondta, ő nem Jézus, hogy egy nap alatt meggyógyítsa a lányt. Az ügyeletről is hazaküldték őket, két órával később pedig a sürgősségire siettek vele, de hiába szállították át a nyíregyházi kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.
"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Dr. Kürti László, a kiváló és rendkívül népszerű szolnoki gyermeksebész december elején tette közzé a felhívását arról, hogy pár hónap múlva nyugdíjba megy, és a hátralévő aktív idejében már nem tud új műtétekre időpontot adni. A mostanáig előjegyzett műtétjei kitöltik a megmaradt műtéti napjait, így a rendelésére érkező és műtétre szoruló gyerekeket csak tovább irányítani tudja.
A léleklátás művészete

A léleklátás művészete

A modern világban, ahol a tudományos magyarázatok uralkodnak, és az érzelmeink háttérbe szorulnak, egyre nő az igényünk a mélyebb, személyes megértésre. Az emberi lélek bonyolult labirintusa kifürkészhetetlen, és néha szükségünk van valakire, aki képes "belénk látni", segít eligazodni érzelmeink és gondolataink összekuszálódott gubancain. Ez a segítség érkezhet egy bölcs baráttól, pszichológustól, vagy akár egy különleges képességekkel rendelkező léleklátótól.
Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

A reflux bár igen gyakori és jellegzetes tünetekkel járó betegség, azonban az esetek egy részében nehezen diagnosztizálható. Ennek oka, hogy esetenként egyáltalán nem tipikus tünetekkel jelentkezik. Ha ismerjük ezeket a nem típusos tüneteket, akkor felmerül bennünk a reflux gyanúja és tudjuk, hogy orvoshoz - leginkább gasztroenterológushoz - kell fordulnunk. A betegséget ugyanis mihamarabb kezelni kell, mert az elhanyagolt reflux nemcsak megnehezíti a mindennapokat, de komoly szövődményeket is okozhat.
A szerkesztő ajánlja