A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mit akar egy 42 éves nő az én 20 éves kisfiamtól? - Egy kétségbeesett édesanya kér segítséget

Tóth Nikolett - 2021-07-15
Muszáj szeretnem a fiam barátnőjét? Ezzel a kérdéssel fordult Judit nőtársaihoz a közösségi médiában. Bárhogy is próbálja, nem tudja elfogadni, hogy 20 éves fia egy 42 éves nőbe szerelmes. Bele kell-e, bele lehet-e egyáltalán szólni egy ilyen kapcsolatba? Működhet egy ilyen kapcsolat? A szakértő válaszol.
Mit akar egy 42 éves nő az én 20 éves kisfiamtól? - Egy kétségbeesett édesanya kér segítséget

Idősebb nő - fiatalabb férfi kapcsolata

Muszáj nekem ezt tűrnöm?

Juditot sokkolta a hír, amikor a 20 éves fia közölte vele, hogy elköltözik otthonról, mégpedig egy 42 éves nőhöz, ugyanis vele szeretné összekötni az életét.

”Korábban is mondogatta, hogy őt nem érdeklik a vele egyidős lányok, amit részben meg is értek. A mai fiataloknak, tisztelet a kivételnek, csak a plázázáson meg a bulikon jár az eszük. Komolytalanok. De a majdnem 20 év korkülönbséget akkor is soknak tartom. Mit akar vajon az a nő az én drága kisfiamtól?”

Judit azt is elmesélte, hogy megpróbált finoman beszélni a fiával arról, hogy nem tartja jó ötletnek ezt a kapcsolatot. Hiszen a fia még egyetemre jár, a nőnek meg van két gyereke az előző kapcsolatából.

”A fiamnak most az a dolga, hogy tanuljon, nem pedig az, hogy másnak a gyerekeit pesztrálja ilyen fiatalon. Mégis mit képzel magáról ez a nő? Az eszem megáll!”

szerelmesekaliceabc0 képe a Pixabay-en

Sajnos azonban nem ért el semmit azzal, hogy megpróbált beszélni a fia fejével. Sőt! A fia először teljesen megdöbbent, hiszen pont az anyukája volt az, aki annak idején azt mondta, hogy megérti, miért nem tetszenek neki a vele egyidős lányok. A beszélgetés veszekedésbe csapott át, a fiú pedig dühében azt mondta az édesanyjának, hogy addig nem áll vele szóba, amíg nem fogadja el a barátnőjét.

”Rámcsapta az ajtót és elviharzott a cuccaival együtt. Ez a viselkedés egyáltalán nem vall rá. Még sosem váltunk el így, ekkora haragban. Félek, hogy az a nő bántani fogja, vagy ellenem uszítja. Mégis mit akarhat a fiamtól?”
 

Valaki mondja meg, mit tegyek!

párPana Kutlumpasis képe a Pixabay-en

Judit őszinte és kétségbeesett soraira csak úgy záporoztak a kommentek. A legtöbben bíztatták az édesanyát, higgye el, egyáltalán nem olyan nagy tragédia ez a nagy korkülönbség, még jól is elsülhet és eszébe ne jusson tiltani, mert azzal csak még rosszabbat érhet el.

  • ”Ha tiltod, akkor csak még jobban eltávolodtok egymástól. Ráadásul a tiltott gyümölcs mindig vonzóbb. Ne szólj bele, hagyd, hogy élje az életét, miattad úgysem fog szakítani a szerelmével!”
  • ”Ez az ő élete. Ha boldog, akkor ne szólj bele!”
     

Hírességek románcai nagy korkülönbséggel

A celebvilágban nem ritka a nagy korkülönbség. Cooky szerelme, Debóra 27 évvel fiatalabb a férfinál, és köszönik szépen, nagyon boldogok, már két közös gyermekük is született. Pintér Tibor Tenya pár évvel ezelőtt még azt várta, hogy szerelme, Frida leérettségizzen és hozzáköltözzön. De talán a legemlékezetesebb Faludy György kapcsolata volt Fanny-val. A lány 65 évvel volt fiatalabb a költőnél, a szerelmespárt a halál választotta el egymástól.

Példa tehát bőven van arra, hogy nagy korkülönbséggel lehet működőképes egy kapcsolat. De vajon mit gondol erről a párkapcsolati szakértő?
 

Nem javaslom a nagy korkülönbséget

Czink Tomi párkapcsolati szakértő azt mondja, bár nem lehetetlen és lehet működőképes is, ő a túl nagy korkülönbséget nem javasolja.

”A 10 éven felüli korkülönbséget már soknak tartom, de nyilván ez nem azt jelenti, hogy a 9 év még biztos, hogy jó, a 10 év egy hónap pedig már rossz, de olyan 10 évig mondanám egészségesnek a korkülönbséget a felek között.”

Hozzáteszi, hogy a nagy korkülönbség hátterében gyakran apa- vagy anyakomplexus áll.

”Ha egy fiatal lánynak hiányzott az életéből az apa, akkor kialakulhat egy apakomplexus. Vagyis emiatt keres egy sokkal idősebb párt magának, aki apáskodik felette.”
 

Tiltással csak az ellenkezőjét éri el

A szakértő szerint a tiltással csak még inkább szeretné a fiatal.

”Tiltani semmiképp nem javasolt. Ha tiltja, akkor biztos, hogy az ellenkezőjét éri el vele. Járhatóbb út, ha megpróbál beszélni a gyerekével és elmondja a véleményét. Mindezt óvatosan és jól átgondolva, nehogy megromoljon a kettejük kapcsolata.”

Indexkép: Depositphotos.com

Czink Tomi párkapcsolati szakértő

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja