SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezek a személyiségtípusok hajlamosabbak a megcsalásra

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-02-13
A kutatók szerint a nárcisztikus személyiségű emberek hajlamosabbak a félrelépésre, ahogy azok is, akik az átlagnál többször végeznek önkielégítést. Arra is fény derült, hogy aki egyszer megcsalta a párját, az hajlamosabb ezt újra és újra megtenni.
Ezek a személyiségtípusok hajlamosabbak a megcsalásra

A bizalmat egy perc alatt el lehet veszíteni, és csak rengeteg munkával lehet visszaszerezni

Hamarosan itt a Valentin-nap, a szerelmesek napja. Azonban a romantikus vacsorák, a gyertyafény, a szívecskés csokoládék és a rózsák tengerében hajlamosabbak vagyunk megfeledkezni arról, hogy bizony nem minden kapcsolat olyan tökéletes. 

Az IFLScience azt vizsgálta, hogy mely személyiségtípusok hajlamosabbak a hűtlenségre. 

Egy 2014-es tanulmány szerint azok, akik nárcisztikus jeleket mutatnak, sokszor a szexualitásban is viselik ezeket a jegyeket és ezért hajlamosabbak a félrelépésre. 

James McNulty és Laura Widman kutatók 123 friss házaspár életét figyelték meg 4 éven keresztül, és arra jutottak, hogy nagyobb eséllyel voltak hűtlenek azok, akik esetében magas volt a szexuális nárcizmus. 

Egy 2021-es tanulmány pedig azt mutatta ki, hogy azok, akik az átlagnál többször végeznek önkielégítést, nagyobb valószínűséggel fogják megcsalni a párjukat. 

Tudományos bizoníték van arra is, hogy aki egyszer félrelép, az a későbbiekben is hajlamosabb újból ezt az utat választani. Maryam Kouchak és Francesca Gino ugyanis 484 alany romantikus kapcsolatait elemezték, és kiderült, hogy azok esetében, akik korábban már megcsalták a párjukat, háromszor nagyobb az esély rá, hogy újra meg fogják tenni, mint azoknál, akik addig hűségesek voltak. 

Azt azonban ne felejtsük el, hogy kettőn áll a vásár, vagyis nem feltétlenül egy emberen múlik, hogy történik-e megcsalás a párkapcsolatban. A bizalmat egy perc alatt el lehet veszíteni, és csak nagyon sok munkával lehet visszaszerezni. A sérülés nagyságától, és a pár között kialakult szakadéktól függ, mennyi erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy helyreálljon a bizalom.

Szakértők szerint rengeteg energia befektetésére van szükség ahhoz, hogy két fél helyrehozza a megromlott párkapcsolatát, de ha mindketten elkötelezettek, akkor sikerülhet új alapokra helyezni a kapcsolatukat. 

Indexkép: Victoria képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

A cukorbetegség egyik gyakori szövődménye, amiről csak kevesen tudnak - A diabétesz és a húgyúti fertőzések összefüggései

- A húgyúti fertőzés a leggyakoribb bakteriális fertőzések közé tartozik, amely évente 150 millió embert érint világszerte.1 - A nők 50-60 százaléka élete során legalább egyszer találkozik a betegséggel.2 - A húgyúti fertőzés egyben a cukorbetegség egyik leggyakoribb hosszú távú szövődménye, amely súlyosabb lefolyású és rosszabb kimenetelű a 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek esetében.3 - A 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizált emberek 9,4 százalékának volt már húgyúti fertőzése, míg a cukorbetegségben nem szenvedők esetében az előfordulási arány csak 5,7 százalék.4
Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
A szerkesztő ajánlja