A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Okok, amiért nem a hosszú kapcsolatok végződnek esküvővel

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-11-28
Vagy egy évtizedig együtt vannak, hosszú évekig együtt élnek, majd szakítanak, és nagyon rövid időn belül mindketten összeházasodnak valaki mással - ismerős történet? Sok oka lehet annak, hogy nem a hosszú kapcsolatok végződnek házassággal.
Okok, amiért nem a hosszú kapcsolatok végződnek esküvővel

A Brightside összeszedte a leggyakoribb tényezőket, amelyek miatt gyakran inkább a rövid ideig randizó párok fogadnak örök hűséget egymásnak:


1. Nincs igaz szerelem, csak megfelelő időzítés

A szakértők szerint egy férfi ideális családalapítási kora 28-32 év. Hiába ismeri meg „élete szerelmét” korábban, ha akkor még nincs felkészülve a családalapításra, a kapcsolat biztos, hogy kifullad egy idő után. Ha azonban a megfelelő életkorban találkozik két összeillő fiatal, igen hamar a házasság mellett dönthetnek.


2. A nő beleun a várakozásba

Nagyon gyakran előfordul, hogy a nő csak csendben várja, hogy megkérjék a kezét, a férfinak azonban ez eszébe sem jut. A nő az évek alatt ráun a várakozásra és az egy helyben toporgó kapcsolatra, ezért kilép belőle. A férfi, tanulva az esetből, a következő barátnőjének már viszonylag rövid idő után gyűrűt húz az ujjára, mivel nem szeretné őt is ugyanilyen okból elveszíteni.
 

3. Túl korai összeköltözés

Az összeköltözést a legtöbb nő a házasság előszobájának tekinti, miközben a férfiak jó része egy többé-kevésbé végleges helyzetnek. Statisztikák szerint a legtöbb lánykérés az első randitól számítva 22 hónapon belül következik be, onnantól fogva meredeken csökken a valószínűsége. Hét év után, ha nem történik meg az eljegyzés, szinte biztos, hogy nem is fog. Márpedig az összeköltözésbe sok pár kényelmesedik bele, és halogatják az esküvőt.
 

4. Más nőt keresnek a férfiak szeretőnek, és mást feleségnek

Miközben a férfiak többsége számára az ismerkedéskor nagyon fontos a partner megjelenése, egy jövendőbeli feleségnek inkább a belső tulajdonságait nézik. Az ilyenkor is elengedhetetlen, hogy a jelölt ápolt és kellemes külsejű legyen, de ekkor már sokkal inkább olyan belső tudaljdonságokat néznek, amelyeknek a barátnő nem feltétlenül felel meg.
 

5. Nem hosszú távra terveznek a felek

Ezzel nincs is baj addig, amíg mindketten csak ideiglenes állapotként tekintenek a párkapcsolatukra. Gyakori azonban, hogy az egyik fél komolyan gondolja, biztos abban, hogy közös cél a családalapítás, a másik azonban csak addig óhajt a párjával lenni, amíg nem talál jobbat, ezzel pazarolva a társa idejét.
 

6. A család és a barátok véleménye nem hízelgő

Sokan tagadják, pedig a család és a barátok véleménye a legtöbb embernek valahol igenis számít. Ha valaki folyamatosan csak bíráló megjegyzéseket kap a partnerére, vagy a környezete csendben érezteti, hogy nem szívesen látják őt maguk között, egy idő után maga is elgondolkodik azon, hogy jól választott-e, és nem szívesen köteleződik el. Ha azonban a környezet reakciója pozitív, a nagy döntést is könnyebben meghozza.


7. Nem minden kapcsolatnak kell házassággal végződnie

A hercegnős meséken felnőtt kislányok felnőttként is hajlamosak azt hinni, hogy az első csókot esküvőnek kell követni, de a valóságban ez nem így működik. El kell fogadni, hogy nem minden kapcsolatot terveztek az égiek úgy, hogy az oltárnál végződjön.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: scotwebb / pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja