SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A videó, amin a fél ország dühöng - és néhány reakció

Németh Noémi [cikkei] - 2018-05-31
Nagy indulatokat váltott ki a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom felhívása - a videó hatására született írásokból és posztokból válogattunk. Sokan háborodtak fel, de egyre többen reagálnak humorral a képtelen üzenetre: utóbbiakat mindenképp érdemes megnézni.
A videó, amin a fél ország dühöng - és néhány reakció

A napokban már-már kikerülhetetlenné vált a videó, ami szinte minden nagyobb oldalon megjelent. Budaházy Edda, a mozgalom vezetője érezhető megvetéssel beszél mindenkiről, aki külföldre költözik a jobb megélhetés reményében, aki 30 évesen még a szüleivel él és szórakozgat ahelyett, hogy megházasodna és gyermeket vállalna, aki nem szül még egy gyermeket. Akikre ezek közül bármelyik pont is ráillik, azok személyesen felelősek az ország pusztulásáért - állítja Edda. Üzenete egyértelmű: minden nő szüljön még egy magyar gyereket. Még akkor is, ha nem adottak a családban a gyermekvállalás anyagi feltételei, szerinte ugyanis ez csak kifogás: aki erre hivatkozva nem vállal gyermeket, az valójában attól fél, hogy a saját igényeit kell majd háttérbe szorítania a baba miatt.

A felhívást eddig közel 400.000-en nézték meg; az 1,1 ezer kedveléssel szemben 12 ezren nyilvánították ki nem tetszésüket a hallottakkal kapcsolatban.

Balatoni József, azaz Jocó bácsi Facebook-oldalán fogalmazta meg véleményét az üzenettel kapcsolatban.

“30 éves vagyok. Ennyi idősen elmondhatom, hogy megtaláltam a páromat. Hosszú út vezetett idáig. Sikertelen, néha sikeresebb kapcsolatok, keresés és egy hosszabb szingli lét. Igen, az is. Mert kellett. Azért, hogy megtaláljam, rendbe tegyem magamat. Szükségem volt arra a pár évre, magánéletileg és szakmailag is. Hiszem, hogy amíg az ember egyedül nincs rendben, egy párkapcsolatban sincs. Igen, szeretnénk gyereket majd, belátható időn belül. De nem azért, mert elvárás, hanem azért, mert szülők szeretnénk lenni. Meg kellett érnünk ahhoz, hogy szülők legyünk. Mert az nem megy csak úgy. Nem lehet parancsra anyává, apává válni. Lelkileg készen kell állni arra, hogy egy másik életért felelősséget tudjunk vállalni. Erre ki előbb, ki hamarabb érik meg. Én 25 éves koromig egyetemre jártam, utána pályakezdőként meg kellett alapoznom a karrieremet. Igen, mert a kiteljesedésemhez az is fontos. Nekem az. Meg lehet vetni ezért, de szükségem van a szakmai sikerekre is. Lehetünk álszentek, de aki felelősséggel vállal gyereket, neki terveznie kell egy biztos anyagi háttérrel. Nem azért, hogy elkényeztesse a gyereket, hanem azért, hogy megadjon neki mindent, amire szüksége van. Szeretetből nem fog jóllakni a gyerek, nem lesznek ruhái, tanszerei. Aki azt mondja, hogy anyagi biztonság nélkül lehet gyereket vállalni, az felelőtlen. Szerintem.

Mindenhez kell papír, de a szülőséghez nem. Az ember vagy érett rá, vagy idejekorán gyereket vállal elvárásból, nyomás miatt, aztán meg pár év múlva megunja és lelép. Én sosem tudnám otthagyni a gyerekemet úgy, ahogy más férfiakat látok továbbállni! Hogy miért? Mert nem gondolkodtak, nem terveztek, nem álltak készen, de így alakult. A gyerek nem egy plüssmaci, amit felteszek a polcra és otthagyom, ha megunom. Ő egy életre való elköteleződés. Egyre több az apa és anya nélkül maradt gyerek. Ez jobb? Én vállalom, hogy eddig nem álltam készen rá. Most már igen, de így is félek. Megijedek attól, hogy jó apa leszek-e. Hogy ez visszatart-e attól, hogy apává váljak? Még nem tudom. Ott még nem tartunk.

Rengeteg barátom van, akik szeretnének gyermeket vállalni, de nem jön össze. Hónapok, évek óta küzdenek érte, de nem. Látom, ahogy tönkremennek, hibáztatják magukat. Nem tehetnek róla, hogy meddők. Vagy csak nem jön össze. Erre meg jön valaki, aki még beléjük is tapos egy undorító videóval. Megalázzuk azért, mert nem lehet gyereke? Ebbe belegondolt az, aki ezt készítette, elmondta, megosztja? Szerintem nem. Sokszor én is elgondolkodom, mi lesz, ha nem lehet gyerekem? Attól én kevesebb vagyok? Nem. Egyáltalán nem. Mindennek oka van, és nem biztos, hogy én tehetek róla. Megviselne, és kiborítana, ha egy ilyen helyzetben azt vágná valaki az arcomba, hogy hazaáruló vagyok. Dühít ez a mérhetetlen demagógia.

Mindenki akkor váljon szülővé, amikor készen áll rá. Testileg, lelkileg, anyagilag. Ha pedig valaki úgy dönt, hogy nem szeretne szülő lenni, azt is el kell fogadni. Kényszerből senki se vállaljon gyereket! Könyörgöm, senki se szóljon már bele ebbe! Szülőnek lenni gyönyörű dolog, de elköteleződés. Fogadjuk el, hogy valakinek ez nem megy... Soha. Attól ő még ugyanolyan ember, mint bárki más.”

Mészáros Luca a választások után vált ismertté egyetlen poszt révén, melyben leírta, miért gondolkodik a külföldre költözésen: úgy látja, a fiataloknak nincs jövőképük Magyarországon. A posztot - melyet 27.000-en osztottak meg pár nap alatt - később a támadások miatt törölte, most azonban újra véleményt nyilvánított a videó kapcsán.

"Attól, amire most rátaláltam, sajnos körülbelül 20 évre előre elment a kedvem a gátmetszés és az órákig tartó vajúdás szépségeitől" - írja Luca.

"Miss Nazális hirtelen már gondolatot is olvas, és elmondja, mi miatt nem akarunk házasodni, és ezeket olyan merő megvetéssel közli nekünk, hogy még egy 30 éve házas 3 gyerekes ember is elszégyelli magát.

Ugrunk 50 évet előre, és azt is megtudjuk, hogy gyermek nélkül kiszolgáltatottak leszünk nyugdíjasként, emellett pedig anyagias szemétládák is, hiszen annak nem szívesen ad az állam nyugdíjat, aki CSERÉBE nem rakott le legalább 1 gyermeket az asztalra! Hiszen hogy gondoljuk mi azt, hogy más gyermeke fog eltartani? Csúnya-rossz Béla bácsi! Pfuj. Hiszen nem elég, hogy Béla bácsi 50 évet lehúzott a gyárban; húzzon le a gyereke is, úgy már van jogosultsága a nyugdíjhoz!"

A teljes posztot itt olvashatod el:

Nem kellett sokat várni a humoros videókra sem. Gáspár Katalin válasza a felhívásra:

Erzsi, a 72.000 követővel rendelkező macska napi kérdése:

...de Sanyi, a bagoly sem hagyta szó nélkül a témát:

Te mit gondolsz Budaházy Edda üzenetéről?

Indexkép: cherylholt / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja