SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

Csak hétfőn és szerdán lehet szülni Szolnokon, mert nincs elég orvos

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-06-07
Nincs elég orvos, ezért csak hétfőn és szerdán lehet szülni a szolnoki Hetényi Géza kórházban - a hírről az RTL Híradó számolt be. Egy kismama arról is nyilatkozott a Híradónak, hogy milyenek most a körülmények.
Csak hétfőn és szerdán lehet szülni Szolnokon, mert nincs elég orvos

"Nem szeretnék mentőben szülni"

- mondta egy kismama az RTL Híradónak, aki maga is egy Facebook-csoportból tudta meg, hogy csak hétfőn és szerdán lehet szülni Szolnokon. 

"Szó szerint össze kell tartanunk a lábunkat. Megmondom a kisfiamnak, hogy még maradjon" - mondta a kétségbeesett kismama. 

Az RTL Híradónak megerősítették a kórház dolgozói, hogy valóban kevés az orvos, emiatt hozták meg azt a döntést, hogy csak hétfőn és szerdán lehet ott szülni, kivéve az akut eseteket. 
 


Ha a hét többi napján indul be valakinél a szülés, akkor a készenlétben álló mentőautó vagy a 130 km-re lévő Debrecenbe, a klinikára szállítja, vagy a 113 km-re lévő Budapestre a Semmelweis Klinikára, esetleg a Honvéd Kórházba. 

Nemcsak Szolnokon van ez így. Mohácson sem szülhetnek a kismamák, nekik Pécsre kell menniük. 

Kapcsolódó cikkünk: 11 orvos távozik a Péterfy Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályáról - aggódnak a kismamák, hogy bezár az osztály

Indexkép: RTL Híradó

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja