SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csak hétfőn és szerdán lehet szülni Szolnokon, mert nincs elég orvos

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-06-07
Nincs elég orvos, ezért csak hétfőn és szerdán lehet szülni a szolnoki Hetényi Géza kórházban - a hírről az RTL Híradó számolt be. Egy kismama arról is nyilatkozott a Híradónak, hogy milyenek most a körülmények.
Csak hétfőn és szerdán lehet szülni Szolnokon, mert nincs elég orvos

"Nem szeretnék mentőben szülni"

- mondta egy kismama az RTL Híradónak, aki maga is egy Facebook-csoportból tudta meg, hogy csak hétfőn és szerdán lehet szülni Szolnokon. 

"Szó szerint össze kell tartanunk a lábunkat. Megmondom a kisfiamnak, hogy még maradjon" - mondta a kétségbeesett kismama. 

Az RTL Híradónak megerősítették a kórház dolgozói, hogy valóban kevés az orvos, emiatt hozták meg azt a döntést, hogy csak hétfőn és szerdán lehet ott szülni, kivéve az akut eseteket. 
 


Ha a hét többi napján indul be valakinél a szülés, akkor a készenlétben álló mentőautó vagy a 130 km-re lévő Debrecenbe, a klinikára szállítja, vagy a 113 km-re lévő Budapestre a Semmelweis Klinikára, esetleg a Honvéd Kórházba. 

Nemcsak Szolnokon van ez így. Mohácson sem szülhetnek a kismamák, nekik Pécsre kell menniük. 

Kapcsolódó cikkünk: 11 orvos távozik a Péterfy Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályáról - aggódnak a kismamák, hogy bezár az osztály

Indexkép: RTL Híradó

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja