SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hétvégén nem lehet szülni a mosonmagyaróvári kórházban, csak hétköznap

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-03-02
Az intézkedések március elsejétől léptek életbe. "A feleségem harmadikára van kiírva szülni, az péntek, akkor most eleve Győrbe menjünk, vagy ha délelőtt megszül Óváron, akkor majd délután négykor átszállítják, vagy hogy lesz?" - kérdezte egy helyi lakos.
Hétvégén nem lehet szülni a mosonmagyaróvári kórházban, csak hétköznap

"A feleségem harmadikára van kiírva szülni, az péntek, akkor most eleve Győrbe menjünk...?"

A mosonmagyaróvári Karolina Kórházat nem zárják be, de egy sor ellátás megszűnik - erről a 24.hu számolt be a kórház honlapján megjelent tájékoztatás alapján.

Dr. Rumi Márk orvosigazgató értesítése szerint a következőkre kell számítani: 

"A hét minden napján 0-24 órában biztosítjuk a sürgősségi (belgyógyászati, sebészeti, baleseti sebészeti) járóbeteg, a belgyógyászati aktív és krónikus fekvőbeteg osztályos, valamint a mozgásszervi rehabilitációs ellátást. 

Hétfő reggel 8:00 órától péntek délután 16:00 óráig a Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályra, valamint a Csecsemő és Gyermekosztályra érkezőket folyamatosan, nappali és ügyeleti munkarend szerint fogadjuk, ebben az időszakban a szülések biztosítottak. 

Hétfőtől péntekig munkaidőben a sebészeti, baleseti sebészeti, nőgyógyászati műtétekre előjegyzett betegeinket, valamint a sürgősséggel érkezőket osztályos és egynapos sebészet keretében is ellátjuk. 

A Rendelőintézetben a szakrendelők működése továbbra is folyamatos. 

Minden egyéb szükséges szakmai hátteret a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház, mint vármegyei irányító kórház biztosítja."

A helyieket nagyon megdöbbentette a hír. 

"A feleségem harmadikára van kiírva szülni, az péntek, akkor most eleve Győrbe menjünk, vagy ha délelőtt megszül Óváron, akkor majd délután négykor átszállítják, vagy hogy lesz?" – mondta egy helyi lakos a lapnak.

Győr 40 km-re van a várostól, nem biztos, hogy egy óra alatt meg lehet járni az utat. Főleg, ha valaki a szigetközi kistelepülések egyikéről menne oda. 

Korábban arról írtunk, hogy péntek éjféltől vasárnap reggelig nem lehet szülni a Szent Imre kórházban sem.

Indexkép: Google Maps

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja