SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az út szélén szülte meg babáját egy nő, miközben a gyerekei az autóban vártak rá

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-11-23
Muszáj volt kiszállnia a kocsiból, és a fűben fekve megszülte gyermekét. A nő azt mondta, hogy amikor elindult a gyerekekkel, még csak enyhe fájásai voltak, és a korábbi szülései is sokáig tartottak, ezért azt hitte, még van ideje.
Az út szélén szülte meg babáját egy nő, miközben a gyerekei az autóban vártak rá

"Azt hittem, hogy csak nyolc-tíz órával később lesz a karomban a baba"

Három héttel korábban érkezett a hatodik babája az édesanyának. Heather Skaats Kentucky államból származik, és a szülés napján még elindult elintézni egy ügyet a 13, 11, 6, 3 és 2 éves gyerekeivel. 

“Mielőtt elindultunk, enyhe fájásaim voltak, ezért azt gondoltam, hogy van még időm elintézni egy ügyet” - mondta a nő a TODAY-nek.

Azt hitte, sokkal tovább fog tartani a vajúdás, hiszen már öt gyermeke van - és mindegyik esetben sokáig tartott a szülés. "Azt hittem, csak nyolc-tíz órával később lesz a karomban a baba" - mondta.
 

 

"Kiszálltam a kocsiból, átmentem a másik oldalra a fűbe, és megszültem"

Az összehúzódások azonban egyre erősebbé váltak és egyre gyakoribbak is lettek, ezért először gyorsabban kezdett el vezetni, hátha még időben hazaérnek és otthon tudja megszülni gyermekét - de már erre sem volt idő. Érezte, hogy muszáj megállnia, mert most rögtön szülni fog. 

“Félreálltam, mondtam a gyerekeknek, hogy minden rendben van, ne aggódjanak, aztán telefonnal a kezemben kiszálltam az autóból”.

Hozzátette: “Olyan gyorsan történt minden, hogy fel se tudtam fogni! Azt hittem, ilyenek csak a filmekben vannak!” - nyilatkozta a nő a Mouths of Mums-nak.


A gyerekek sokkot kaptak

A nő épp a férjével beszélt telefonon, amikor megszületett a baba. 

“Letettem a kezem oda, és éreztem, hogy kezd kibújni a feje és a kis teste is. Nem is kellett nyomnom. Nagyon gyorsan történt. Épp a férjemmel beszéltem telefonon, és 20 másodperccel később pedig már azt mondtam: “Itt van!”.

Ezek után pedig mintha mi sem történt volna, gyerekeivel együtt hazafelé vette az irányt.

“Betakartam egy takaróba a kicsit, és a mellkasomhoz szorítva vezettem. Szerintem a gyerekek sokkot kaptak. Meg se mertek szólalni."
 

"Az otthonszülések megtanítottak arra, hogy bízzak a testemben"

A szülés pillanatára így emlékezett vissza az édesanya: "Egyből felsírt, kinyitotta a szemét és rám nézett, én pedig azt mondtam: “Igen, én vagyok az anyukád.”.

Miután hazaértek, a 13 éves lánya segítségével még megszülte a méhlepényt. A nő bábái 10 perc alatt odaértek, hogy segítsenek. “A korábbi otthonszülések megtanítottak arra, hogy bízzak a testemben” - mondta a büszke anya.

Korábban hat gyermeket szült, az egyik kislányuk azonban négyéves korában elhunyt. 

A szülők még nem döntötték el, milyen nevet adjanak a babának. Azon gondolkoznak, hogy a közeli utcák után nevezik el őt, így a Porter vagy a Wolf nevet kapná a kicsi. 

Indexkép: Heri Santoso képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja