SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nyárvégi bakancslista gyerekekkel: 29 vidám, kedves ötlet a szünet utolsó napjaira

Vincze Vivien [cikkei] - 2021-08-11
Amennyire boldogan várjuk a vakációt júniusban és írják fel az iskolákban a táblákra a gyerekek, hogy -ó, -ió, -ció, augusztusban pont ennyire nem élvezzük a nyár végét! Gondolni sem szeretünk rá! A kötelező iskolabeszerzéseket, ovis és bölcsis vásárlásokat is lehetőleg halasztgatjuk vagy éppen gyorsan letudva végezzük el, nehogy emlékeztessenek arra, hogy hamarosan véget érnek a gondtalan nyári napok...
Nyárvégi bakancslista gyerekekkel: 29 vidám, kedves ötlet a szünet utolsó napjaira

Elképzelhető, hogy azzal is szembesülünk, hogy mennyi mindent szerettünk volna megvalósítani a gyerekekkel a nyári szünetben, de ennek csak a tört része sikerült. Éppen ezért érdemes megfogni a nyár utolsó pillanatait és nem hagyni, hogy kifolyjanak a kezünkből és az időnkből a napok!

Még mindig jól kihasználhatjuk az augusztus hátralevő részét, és megtölthetjük közös programokkal, emlékekkel! Ehhez gyűjtöttünk össze ötleteket, amelyek többsége akár a napi munka után is megvalósítható, hogy élménydússá és emlékezetessé varázsoljuk a nyár végét is!

Utolsó pillanatos nyári ötletek és élmények
 

 1. Piknikezzetek: menjetek ki valahová a közelbe, Duna-partra, tóhoz, parkba, erdőbe, valami szép helyre a környéken, terítsetek le egy plédet és vigyetek magatokkal finomságokat.
 2. Nézzetek napfelkeltét: keljetek fel jó korán és a hangulatos látvány mellett reggelizzetek piknikkosárból!
 3. Hullócsillag nézés: csakis augusztus 12-13-án tudjátok megnézni a csillaghullást, ne szalasszátok el! Érdemes készülni is rá, menjetek ki az esti sötétbe, akár vigyetek magatokkal frissen sült sütit, rágcsát, kémleljétek az eget és számoljátok meg hány hullócsillagot láttatok.
 4. Ha elmúlt a csillaghullás, akkor is megismételhető az esti csillagnézés: figyeljétek meg az esthajnalcsillagot, keressetek csillagképeket!
 5. Szaladgáljatok a locsoló alatt: erre pont megfelel a kerti slag vagy a parkokban az öntözőrendszer…
 6. Biciklizzetek sokat, találjatok új bringás útvonalakat!
 7. Készítsetek vízibombát és csatázzatok a megtöltött lufikkal!
 8. Esti fények: sétáljatok városban este sokáig, gyönyörködjetek az esti kivilágításban, esetleg menjetek fel egy magaslati részre, ahonnan jobban belátható a város!
 9. Palackposta: írjatok üzenetet egy üvegbe, tegyétek szebbé egy ismeretlen napját, aki majd megtalálja és dobjátok be egy folyóba…
 10. Üzenet a lufiba: hasonlóan a palackpostához, írjatok üzenetet egy lufiba és engedjétek fel az égbe…
 11. Süssetek szalonnát vagy pillecukrot, akár este is!
 12. Ültessetek egy örökzöld növényt a kertbe, vagy akár cserépben a teraszon, erkélyen is megtehetitek: jó lesz figyelni év közben az augusztusban elültetett növényt, jövő nyáron pedig rácsodálkozhattok, hogy mennyit fejlődött a kis védencetek!
 13. Túrázzatok: mehettek valami régóta tervezett helyre vagy akár a közelbe is, a lényeg, hogy kiránduljatok egy jót a szabadban!
 14. Süssetek muffint, kekszet vagy bármit, amit együtt csinálhattok és lehetőleg olyat, amit szépen ki lehet díszíteni!
 15. Tartsatok kütyümentes napo(ka)t: általában ez nem kis kihívás a mai gyerekeknek, ezen a napon ne vegyetek elő se telefont, se tabletet, sőt, még a tévét is mellőzzétek, és találjatok ki valami jó programot, akár ebből a listából szemezgetve…
 16. Turistáskodjatok otthon: fedezzétek fel lakóhelyeteket és környékét egy kicsit más szemmel, nézzétek meg az olyan nevezetességeket, kirándulóhelyeket a környéken, ahol eddig még nem jártatok vagy éppen ellenkezőleg, újra menjetek vissza a kedvenc helyeitekre!
 17. Fürödjetek szabadstrandon egy folyóban, tóban!
 18. Menjetek horgászni, akár zsebpecával vagy hálóval is!
 19. Készítsetek házi fagyit: érdemes kísérletezni az ízekkel…
 20. Tartsatok társasjátékos estét!
 21. Olvassatok együtt a szabadban, pléden, hintaágyban, nyugágyon, ahogy jól esik…
 22. Készítsetek nyári fényképalbumot: akár ki is nyomtathatjátok a nyáron készült fotókat, bekeretezhetitek a legjobbakat, vagy egy szebb füzetbe is ragaszthatjákot ezeket, díszíthetitek, emlékeztetőket írhattok alájuk, később jó lesz visszanézni az albumot!
 23. Vízipisztoly-csata: mikor, ha nem nyáron…
 24. Kincsvadászat: kertben a legjobb, de egy kis előretervezéssel a szabadban is kivitelezhető előre eldugott kincsekkel, rejtvényekkel.
 25. Esti filmnézés: nézzetek vicces, kedves családi filmeket közösen, ami mindenkinek jó szórakozás!
 26. Menjetek kertmoziba: nagy élmény a család minden tagjának, általában a nagyobb városokban, üdülőhelyeken biztos találni egyet-kettőt (a fővárosban például a Corvin Pláza és a Mammut tetején, a Városmajori Szabadtéri Színpadnál, a Kopaszi-gáton, a Margitszigeten). Ha nincs a közeletekben, akkor mozizzatok laptopon a kertben, erkélyen, teraszon.
 27. Nézzétek meg a naplementét, lehetőleg vízparton, hegyen, valami szép helyen!
 28. Fotózzatok a természetben: egy mobiltelefonnal is kattintgathattok akár a környéken többször is, kiránduláson pedig kötelező!
 29. Nyárzáró buli: tartsatok egy családi és baráti összejövetelt a kertben, játszótéren, a szabadban vagy a lakásban! Legyen ez egy nyárbúcsúztató ünnep, amikor elköszöntök a nyártól és felkészültök az új kihívásokra, mert a tévhitekkel ellentétben, a nyár végén azért nem áll meg az élet…

Indexkép: Olia Danilecich fotója a Pexels-ről

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja