A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szűk határidőt kaptak az iskolaigazgatók, hogy megszervezzék a diákok tanévkezdés előtti oltását

Vincze Vivien [cikkei] - 2021-07-28
Az intézményvezetők augusztus 5-ig kaptak határidőt, hogy felmérjék, hány tanuló kéri az iskolakezdés előtti két napon a koronavírus elleni oltást.
Szűk határidőt kaptak az iskolaigazgatók, hogy megszervezzék a diákok tanévkezdés előtti oltását

Az iskolaigazgatóknak kell felmérni, hány diák kér oltást

Az iskolák vezetőit levélben értesítette a kormányhivatal, hogy a nyári szabadságok és nyaralások közepén, nagyjából egy hét alatt kell felmérniük, hogy hány tanuló igényli a vakcinát – írja a Népszava. A 12-18 éves diákok csak Pfizert kaphatnak, amivel augusztus 30-31-én oltják majd őket.
 

Az iskolák szervezik az oltást

Az iskoláknak tulajdonképpen maguknak kell megszervezni az oltást, hiszen a vakcinákat az intézményekben kapják majd meg a diákok. Ugyanakkor a tankerületek javaslatot tehetnek arra, hogy az iskolák nagy száma miatt összevont oltóhelyeket is kialakítsanak. A kormányhivatalok megkeresték az iskolaorvosokat, hogy felmérjék, hányan hajlandóak közreműködni az oltásokban, viszont a továbbiakban az iskolaigazgatókat kérik fel, hogy egyeztessenek intézményük orvosával. Mindezek mellett a gyerekek oltásához szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozatot is az iskoláknak kell beszerezni.
 

Több százezer tanuló érintett

Az oltási kampány több százezer tanulót érinthet még úgy is, hogy májusban a 16-18 évesek egy részét már beoltották. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a 12-18 éves korosztály összesen 688,5 ezer fő.
 

A PSZ szerint az oltásszervezés nem az iskolák dolga

A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szerint sajnálatos, hogy az intézményvezetők és az osztályfőnökök a nyári szünet és leállás kellős közepén kaptak hirtelen plusz munkát. Ráadásul az oltások megszervezésével kapcsolatos feladatokat rövid határidővel kell teljesíteniük. Totyik Tamás úgy gondolja, a szervezési feladatokat megoldhatták volna a gyermekorvosi hálózaton keresztül is, az augusztus végi két napot pedig kevésnek tartja több százezer gyerek beoltására.

Indexkép: MTI / Rosta Tibor

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja