SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

André Stern: Játssz, hogy érezz, hogy tanulj, hogy élj! - Nyereményjáték!

Családinet [cikkei] - 2016-10-27
 [X]

Nemrég elkezdődött egy új tanév: a "hagyományos" és alternatív iskolákban, az elégedetlen szülők által szervezett tanulócsoportokban. A német Amazon könyveladási lista élvonalában Iskola/Oktatás témakörben ott van André Stern augusztusban megjelent új könyve: a szerzőé, aki maga egyetlen napot sem töltött iskolában.
André Stern: Játssz, hogy érezz, hogy tanulj, hogy élj! - Nyereményjáték!

Vajon mi az üzenete, vajon miben rejlik sikerének titka? Pontosan nem tudjuk. Amit tudunk: nem az iskola és a tanárok ellen, hanem valami mellett emel szót: a bizalom és az együttműködés társadalma mellett. Egy pozitív, inspiráló üzenet - egy őszinte bátorítás, amelyre igen nagy szükségünk van ezekben az időkben: szülőknek, tanároknak, nevelőknek, vezetőknek, döntéshozóknak.

André Stern első könyve (…és sosem jártam iskolába – Egy boldog gyermek története) saját gyermekkorának és iskolán kívüli tanulási folyamatainak visszaemlékezésszerű elmesélése volt.

A „Játssz, hogy érezz, hogy tanulj, hogy élj!” a szerző második önálló könyve, amelyben arra kaphatunk választ, hol gyökerezik,  és hogyan jelenik meg a hétköznapok gyakorlatában az a szemlélet, amely mellett a szülei immáron 45 évvel elköteleződtek. André Stern az első könyve megjelenése óta eltelt 8 évben kétgyermekes Édesapa lett, így ebben a könyvben a gyermekkori visszaemlékezések helyét átveszik az apai élmények és tapasztalatok. Ezzel egy olyan család életébe kaphatunk bepillantást, ahol már a második generáció növekszik a teljes bizalom, a szabad játék és tanulás légkörében.

André Stern mélyen személyes és magával ragadó betekintést nyújt a család hétköznapjaiba, a tanulási folyamatokba, az egymást gazdagító generációk közötti együttműködésbe. Olyan helyzeteket és megoldásokat mutat be, amelyek mindannyiunk életében jelen vannak; olyan szokásokat, amelyeket mindenki, bármelyik pillanatban magáévá tehet, megváltoztathat, és gyakorolhat a családban, iskolában, közösségeinkben (anyagi helyzettől és más társadalmi státuszoktól valóban függetlenül), ezzel messzemenő pozitív változásokat indítva el a saját környezetében.

„A játék egy közvetlen eszköz, ami által a gyermek a hétköznapokhoz, magához a világhoz kapcsolódik. A gyermek számára a szabad játék létszükséglet. Egy adottság, egy késztetés, gyakran egy belső kényszer. A játék mélységes beteljesülés.” André Stern
 

Sir Ken Robinson André Sternről:

„André Stern a természetes tanulás, és a természetes megvalósítás megtestesítője. Megmutatja, hogyan gyarapodik minden egyes gyermek, ha mélyebben megértjük, hogy miért és hogyan tanulnak, ha a növekedésükhöz és fejlődésükhöz a legjobb körülményeket biztosítjuk számukra.” 
 

A szerzőről:

André Stern 1971-ben született Párizsban.
Édesapja, Arno Stern, kutató, a párizsi Festőhely alapítója. Házas, két gyermek édesapja. Zenész, zeneszerző, gitárkészítő, újságíró és író. Legnépszerűbb könyve az „… és sosem jártam iskolába” című bestseller, amelyet már 8 nyelvre fordítottak le. Keresett előadó, évente több mint 100 teltházas előadást tart. A szabad tanulás nagyköveteként nemzetközi szinten kapcsolódik a tanulással kapcsolatos kutatói és szakértői munkába. Szorosan együtt dolgozik Arno Sternnel, az Erwin Wagenhofer, osztrák filmrendező által rendezett oktatáskritikus dokumentumfilm – Alphabet - egyik főszereplője, az azonos című könyv társszerzője. A Gyermekkor Ökológiája Mozgalom alapítója.

http://www.gyermekkorokologiaja.com


NYEREMÉNYJÁTÉK!

Ha szeretnéd megnyerni ezt a nagyszerű könyvet, nincs más dolgod, mint helyesen válaszolni az alábbi négy egyszerű kérdésre november 3. éjfélig, mi pedig másnap (november 4-én) kisorsoljuk azt a három szerencsés nyertest, akik megkapják a könyvet.
A nyertesek nevét kiírjuk a cikk aljára, és e-mailben is értesítjük őket. A szavazással elfogadod, hogy abban az esetben, ha te nyered meg a könyvet, az adataidat továbbítjuk a könyv felajánlójának.

(Figyelem! A teljes tartalomért kattintson ide!)

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja