A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Családi Wellness helyett, mit?

Kisiván Krisztina [cikkei] - 2021-01-13
Számos családi programkínálattal állhatnék elő, mint például a kirándulás, a közös főzés, a sportolás.
Az okos telefonok és az ismert egészségügyi okok miatt, a hosszú ideje tartó lakáshoz kötöttségünk egyik hatása, hogy a gyerekek és felnőttek is egyre kevesebb időt töltenek együtt és mégis külön és a már ismert közös játékaikat, társasjátékaikat veszik elő a családok.
Családi Wellness helyett, mit?

Létezik egy teljesen új online program, izgalmas társasjáték, amivel a család minden tagjából kicsalogathatjuk és most másképp, fejleszthetjük a gyermekek és felnőttek gondolkodását, érzelmi intelligenciáját, életvezetési és szociális képességeit. Hívjuk elő a gyerekeket a szobájukból, a felnőttet a tablet elől és jól szórakozhatunk otthon, ismert körülményeink kényelmében, közösen.

Modern világunkban kiemelt jelentőségűek a személyes tulajdonságok (soft skills). Vitathatatlan, hogy az egyén képességeinek, készségeinek és kompetenciáinak továbbfejlesztése már gyermekkorban is fontossá vált, miközben a felfedezés élménye és az önmotiváció, pozitív élményt adó velejárói e folyamatnak.

Játékok felhasználásával építünk, mert a játékok az emberiség kultúrájában kiemelkedő jelentőségűek s a gyermekek és szülők szívét és eszét egyaránt meghódítják.

Leghatékonyabban és leggyorsabban saját tapasztalat útján lehet megszerezni az ismereteket, saját magunkról és környezetünk tagjairól is. A játék szórakoztató, kellemes, érdekes, részvételre ösztönző.

A ma elterjedt oktatási formákban használt tananyagok nem eléggé feltáró jellegűek ezen a területen, ezért rá kell erősítenünk.  Szerencsére létezik egy vállalkozás, és immáron 18 éve sikeres Magyarországon, amely a készségek, képességek fejlesztésével és személyiségfejlesztéssel foglalkozik.

Precízen kidolgozott módszertannal, most már online formában is elérhető, a MindLab , 4*4-es módszertana, a gondolkodási és viselkedési sémákhoz, valamint a reflexívből a reflektívbe való átvitelhez, stratégiai társasjátékokat használ.

A program játékok által fejleszti a gyermekek gondolkodását, érzelmi intelligenciáját, életvezetési és szociális képességeit.

Minden a „játszva tanulás” - célként kezdődött, 18 évvel ezelőtt. Mára tartalomszolgáltató szervezetté fejlődött; iskoláknak, intézményeknek és csoportoknak szolgáltat készség és személyiségfejlesztő módszertant (SOLE) majd később „személyes készségeket” (soft-skills) fejlesztő hálózattá vált. (4*4 =4 készségcsoport 4 éves tanmenet).

Most már a programba bevonják nemcsak a gyerekeket, hanem akár az egész családot is!

Azért fejlesztettek, mert most még fontosabb az együtt töltött minőségi idő a családtagok számára.

128 foglalkozás anyagát módosították, hogy azok bármilyen korosztályra hasznosak, és család centrikusak legyenek, valamint trénerek segítségével online is átadhatóak.

A foglalkozások úgy zajlanak, hogy a család a számítógép körül ül, a fizikai játékkal maguk előtt, és valamely tréner, coach vagy pedagógus kolléga vezeti a foglalkozást. A család pedig játszik. Játszva tanul.

A wellness hétvégék még lehet, kicsit időben váratnak magukra, bár ez a program bárhol „elővehető”, mert helyszíntől független.

Itt lehet például konfliktuskezelési készséget fejleszteni a családtagok között. Olyan feladatok is vannak, ahol apa, anya, nagyi, papi vagy éppen a gyerek, példát mutathatnak, megmutathatják, mit tudnak. Mindenképp olyan kompetencia és készségfejlesztésben lehet részük, amivel megerősítik a kapcsolatukat. Rálátással saját magukra, egészséges önértékeléssel, magabiztos, hasznos tagjai lesznek a csapatoknak, az élet bármely területén.

https://livecoach.hu/kapcsolat/

 

Kisiván Krisztina


Kisiván Krisztina
life coach-mediátor-rajzvizsgálati szaktanácsadó

Elérhetőségeim:
E-mail: info@livecoach.hu
Honlap: www.livecoach.hu
Telefon: +36-70-628-2026
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja