Mikorra várható a pocaklakó? - számold ki segítségünkkel!

Családinet - 2019-07-22
 [X]
Gyerekvállalás előtt állsz, és szeretnéd tudni, hogyan számolható ki a baba érkezése? Vannak, akik már a húszas éveik elején késznek érzik magukat a gyerekvállalásra, mások csak évekkel később, harmincasként szánják rá magukat. Mindannyian mások vagyunk, de rendszerint minden nő életében elérkezik az az időpont, amikor megérik az anyaságra. Az új családtag érkezése rengeteg izgalommal tölti el a párokat, és persze azt is pontosan szeretnék tudni, mikor jön a kicsi. Tarts velünk, és tudd meg, hogyan érdemes felkészülni a baba érkezésére!
Mikorra várható a pocaklakó? - számold ki segítségünkkel!

 

A menstruációs naptár sokat segíthet!

A havi ciklus során zajló eseményekkel minden nő tisztában van. Az alhasi görcsök nem csak a menstruáció érkezését jelenthetik, hanem a peteérés időszakában is megjelenhetnek. Vannak, akiknél ilyenkor ovulációs vérzés tapasztalható, de a „barnázás” néven ismert jelenség a beágyazódásra is utalhat. Ugyan ma már az okostelefonban is velünk lehet a menstruációs naptár applikáció formájában, de a megfelelő alkalmazás megtalálása korántsem egyszerű feladat.

Sokan vannak, akik inkább a hagyományos menstruációs naptárakat részesítik előnyben. A világhálón nyomtatható verziót találhatsz, de egy táblázatkezelő segítségével magad is gyorsan összeállíthatsz egy olyat, ami alkalmas a havi ciklusod lényeges pontjainak jelölésére.

S hogy miért játszik fontos szerepet a nők életében a menstruációs naptár? Egyrészt pontosan tudhatod, mikorra várható a következő vérzés, másrészt a terhesség kezdetének időpontjáról is tájékozódhatsz ilyen módon. A baba születési idő ugyanis egyszerűen kiszámolható, ehhez pedig csak az utolsó menstruáció első napjával kell tisztában lenned. A várandósság 40 hete innentől számolandó. Bár könnyen lehet, hogy a kicsi a 38. héten már megszületik, de mégis ad egyfajta támpontot a fent említett időpont.

 

Készülj fel az anyaságra!

A Nutriklub.hu szerint nem csak a babaszoba előkészítése hívja fel a kismamák figyelmét a közelgő anyai szerepre. Fontos, hogy ilyenkor testileg és lelkileg is ráhangolódjanak a várandós nők az elkövetkező időszak kihívásaira. Vannak, akik a szüléstől tartanak, mások már alig várják, hogy kezükbe foghassák a kis pocaklakót, és elindulhasson a közös élet. Érdemes szülésre felkészítő tanfolyamon részt venni, így hasznos információkhoz juthatsz, melyeknek a nagy napon bizony igencsak hasznát veheted majd.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a pszichés egyensúly megteremtését és a várandósság lelki vonalát. A hormonok hullámvasútjára még sokáig számíthatsz, hiszen a szoptatás idején garantáltan lesznek mélypontjaid és önfeledt pillanataid.

A kialvatlanság és a kimerültség valószínűleg jelen lesznek mindennapjaidban, de mégsem ezek a faktorok azok, melyekre fókuszálnod kellene. Az anyaság új kihívásokat tartogat majd és arra készülhetsz, hogy gyökeresen felfordul majd az addig életed. Mindez azonban korántsem biztos, hogy negatív tapasztalatot tartogat majd. Az anyai szerepre való felkészülés terén a legfontosabb a lelki harmónia megteremtése, hiszen ebből indul ki majd az az erő, amire szükséged lesz az elkövetkező időszakban.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a harmonikusan zajló várandósság hatással van a későbbiekre. Ebben az időszakban a legfontosabb az, hogy saját és babád egészségére odafigyelj. Fogadd el a család segítségét, és merj kicsit önző lenni a hétköznapokban. Az anyaság küszöbén ezt bűntudat nélkül megteheted.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media