SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

A terhesség 6 mérföldköve, amelyekről mindenki elfeledkezik

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-10-02
Mindenki emlékszik, milyen volt pozitívat tesztelni, milyen volt Őt először meglátni az ultrahangon, és mit érzett az első magzatmozgások idején. Léteznek azonban egyéb jelentős pillanatai a várandósságnak, amelyek annak ellenére emlékezetesek, hogy kimaradtak a kismamanaplóból.
A terhesség 6 mérföldköve, amelyekről mindenki elfeledkezik

A különleges kaland pontosan aznap kezdődik, amikor először fedezed fel magadon a terhesség jeleit. Ezután kezdődik a nagy utazás, ami sok-sok emlékezetes pillanatot tartogat számodra:


1. Az első nap, amikor nincs hányingered

Vannak szerencsések, akiket elkerül az érzés, a többség azonban végig émelygi az első trimesztert. Egy szép napon aztán elmúlik. Először nem is tudod, mi olyan furcsa, csak hogy szokatlanul könnyűnek érzed magad. Aztán rájössz: végre nem akar kifordulni a gyomrod. Onnantól lesz néhány hónap, amikor a terhességet valóban áldott állapotnak fogod érezni.

Reggeli rosszullét

Kép: Monkey Business Images / shutterstock


2. Amikor először vettél fel kismamaruhát

Először csak kigombolod a nadrágodat, hogy ezzel adj helyet a növekvő pocakodnak, de lassan eljön az a pont, amikor már nem halogathatod tovább, és felveszed az első kismamanadrágodat. Barátkozzatok össze, mert lehet, hogy még szülés után sem fog más ruhadarab rád jönni.

Kismamanadrág

Kép: Anastasiya Tsiasemnikava / shutterstock
 

3. Amikor először adják át a helyet a villamoson

Meglepően hamar eljön az idő, amikor minden járművön lesz valaki, aki át szeretné adni neked a helyét. Sajnos gyakori, hogy ez az illető nem egy fiatalember, hanem egy idős hölgy, így egy darabig még nyugodt szívvel utasítod vissza a felajánlást.

Álló nő a buszon

Kép: hedgehog94 / shutterstock


4. Amikor először küzdesz az ülőhelyért

Végül ez a pillanat is eljön. Azon kapod magad, hogy rakétasebességgel támadod meg a járművet, és küzdesz az ülőhelyért. Már nem érdekel, ki mit gondol rólad. Nem tudsz a nagy hasaddal kapaszkodva egyensúlyozni, fáj a derekad, és kész.

Kismama ül a buszon

Kép: hedgehog94 / shutterstock


5. Amikor először nem tudod bekötni a cipődet

Egy idő után már nem csak nehéz lesz lehajolnod, hanem fizikai képtelenség lesz, hogy bekösd a cipődet. Innentől vagy megkérsz valakit minden alkalommal, vagy bebújós modellre váltasz.

Cipőkötés

Kép: Maria Sbytova / shutterstock


6. Amikor először szivárog tej a melledből

Már szülés előtt elkezd termelődni az előtej, a kolosztrum, amellyel először nagy valószínűséggel a zuhany alatt fogsz találkozni. Mi más emlékeztethetne jobban arra a csodára, aminek hamarosan a részese leszel?

Zuhany

Kép: Yuganov Konstantin / shutterstock

 

Kapcsolódó cikkeink:

Indexkép: Antonio Guillem / shutterstock

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

A háziorvos azt mondta a gyerek panaszaira, hogy influenzaszerű vírus. Majd miután nem javult a gyerek állapota, keresztet vetett és azt mondta, ő nem Jézus, hogy egy nap alatt meggyógyítsa a lányt. Az ügyeletről is hazaküldték őket, két órával később pedig a sürgősségire siettek vele, de hiába szállították át a nyíregyházi kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.
"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Dr. Kürti László, a kiváló és rendkívül népszerű szolnoki gyermeksebész december elején tette közzé a felhívását arról, hogy pár hónap múlva nyugdíjba megy, és a hátralévő aktív idejében már nem tud új műtétekre időpontot adni. A mostanáig előjegyzett műtétjei kitöltik a megmaradt műtéti napjait, így a rendelésére érkező és műtétre szoruló gyerekeket csak tovább irányítani tudja.
A léleklátás művészete

A léleklátás művészete

A modern világban, ahol a tudományos magyarázatok uralkodnak, és az érzelmeink háttérbe szorulnak, egyre nő az igényünk a mélyebb, személyes megértésre. Az emberi lélek bonyolult labirintusa kifürkészhetetlen, és néha szükségünk van valakire, aki képes "belénk látni", segít eligazodni érzelmeink és gondolataink összekuszálódott gubancain. Ez a segítség érkezhet egy bölcs baráttól, pszichológustól, vagy akár egy különleges képességekkel rendelkező léleklátótól.
Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

A reflux bár igen gyakori és jellegzetes tünetekkel járó betegség, azonban az esetek egy részében nehezen diagnosztizálható. Ennek oka, hogy esetenként egyáltalán nem tipikus tünetekkel jelentkezik. Ha ismerjük ezeket a nem típusos tüneteket, akkor felmerül bennünk a reflux gyanúja és tudjuk, hogy orvoshoz - leginkább gasztroenterológushoz - kell fordulnunk. A betegséget ugyanis mihamarabb kezelni kell, mert az elhanyagolt reflux nemcsak megnehezíti a mindennapokat, de komoly szövődményeket is okozhat.
A szerkesztő ajánlja