SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Női adományozói kör indul a nők egyenjogúságáért

Családinet [cikkei] - 2022-11-23
Magyarországon elsőként a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány indít adományozói kört. Megérett az idő arra, hogy új eszközzel érvényesítsünk női szempontokat a magyar társadalomban. Várunk téged is!
Női adományozói kör indul a nők egyenjogúságáért

Női adományozói kör

Adományozói kört bárki létrehozhat, a lényeg, hogy legyenek lelkes állandó tagok, akik szívesen töltenek együtt időt, miközben közelebbről megismerkednek egy számukra fontos témával, s közösen adnak össze egy bizonyos összeget. Amikor eljön az idő, akkor pedig közösen döntenek arról, hogy kinek/kiknek ajánlják fel az általuk összegyűjtött pénzt. Az adományozói kör jó hangulatú, igazi közösségi élmény a résztvevők számára. 

A Gyökerek és Szárnyak Alapítványnál úgy gondoltuk, hogy megérett az idő egy női adományozói kör indítására, így jött létre a NADE! – Nők Adományoznak Együtt! Azért tartjuk fontosnak ezt az adományozási formát, mert személyes és erősíti a nők közötti bizalmat. 

Magyarországon nincs egyenlőség a nők és a férfiak között. Sokszor figyelmen kívül maradnak a női szempontok, így nehezítve a nők amúgy sem könnyű helyzetét. Mi azt szeretnénk, ha olyan társadalomban élhetnénk, amiben ezek a szempontok a férfiakéval egyenlő arányban jelennek meg. Hiszünk abban, hogy ez a megközelítés elengedhetetlen egy egészséges társadalom létrehozásához és ahhoz, hogy mindez a nők és a férfiak jól-létét szolgálja. 

A női adományozói kör remek alkalom arra, hogy többet megtudj a nők helyzetéről a mai Magyarországon. A folyamatot szakértők, facilitátor és női civil kezdeményezések képviselői segítik majd. A 10 hónapon keresztül tartó kör 5 személyes találkozóból áll, és havi rendszeres adományozásból, ami egy „közös kasszába” megy. A 10. hónap végére a csoport kellő információval rendelkezik majd arról, hogy hol van a legjobb helye az összegyűlt pénznek, és erről közösen hoznak majd döntést. 

Női adományozói körünket mindazoknak ajánljuk, akiket őszintén érdekel a nők helyzete a mai Magyarországon és lehetőséget keresnek arra, hogy ez a helyzet változzon.

A nők ereje vitathatatlan, ezt már számtalanszor bizonyították és bizonyítják a mai napig. Amikor pedig összefognak, az igazi csodákhoz vezet. Most mi is egy ilyen csodára hívunk téged! 

További részletekre vagy kíváncsi? Kattints a linkre: NADE! női adományozói kör

Szeretnél többet megtudni? Találkozz velünk Zoom-on november 28-án, hétfőn 17:30-18:30 között. Várunk szeretettel!

Zoom link: Zoom meeting
 

nade női adományozói kör

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

A diabétesz kialakulása előtt évekkel lehetnek jelei egy gyakori szövődményének

Idegbántalomra utaló kisebb eltéréseket már egészséges cukoranyagcseréjű, de cukorbetegség szempontjából magasabb kockázati csoportba tartozóknál is találtak a Semmelweis Egyetem kutatói. A vegetatív és érzőidegrendszer zavarát okozó állapot jeleinek mielőbbi felismerése segítheti a betegség megelőzését és hatékonyabb kezelését.
5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

5 hasznos tipp kontaktlencsét viselőknek

Viszket vagy ég a szeme, amikor kontaktlencsét visel? Számos oka lehet annak, hogy kontaktlencse-viseléssel összefüggő kellemetlenségeket tapasztal. Dr. Lendvai Zsanett, a Budai Szemészeti Központ szemész szakorvosa segítségével összeszedtük a probléma hátterében álló lehetséges okokat, illetve tippeket is adunk a panaszok enyhítésére.
Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Ingyenes gyereknapi programok 2024-ben: több tucat izgalmas rendezvény Budapesten és vidéken

Május utolsó vasárnapján vidám gyerekzsivajjal és kacagással telik meg az ország: ez a nap a gyerekekről szól. Érdemes ellátogatni valamelyik családi rendezvényre - mutatjuk gyereknapi programajánlónkat, melyben ingyenes eseményeket gyűjtöttünk össze. Gyűjteményünk a teljesség igénye nélkül készült, hisz országszerte megszámlálhatatlan helyen tartanak gyereknapi rendezvényt: ha nem találsz hozzád közel esőt a listán, nézz szét a hozzád közel eső városok, települések programajánlói között is!
A szerkesztő ajánlja