SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A Gyermekjogok Világnapján rendezi hazánk első, fiataloknak szóló klímavédelmi konferenciáját az UNICEF Magyarország

Családinet [cikkei] - 2022-11-18
A gyermekvédelmi szervezet 2022. november 20-án, a Gyermekjogok Világnapján nagyszabású eseményt szervez abból a célból, hogy a fiatalok hiteles tájékoztatást kapjanak és hallathassák a hangjukat a klímaváltozással kapcsolatosan. Az UNICEF adatai szerint ez a téma kiemelten foglalkoztatja és érinti a korosztályt. A meghívott előadók a téma elismert szakértői, a fiatalok körében népszerű véleményvezérek és az UNICEF Magyarország fiatal nagykövetei.
A Gyermekjogok Világnapján rendezi hazánk első, fiataloknak szóló klímavédelmi konferenciáját az UNICEF Magyarország

A kerekasztal-beszélgetéseken és előadásokon többek között szó lesz a klímaváltozás kapcsán kialakult mítoszokról és tényekről, a greenwashingról, a klímaszorongásról, a körforgásos gazdaságról, a természet változásairól, a vizeink jövőjéről, a hulladékmentességről és a sokoldalú fenntarthatóságról. Mindemellett különböző workshopokon is részt vehetnek az érdeklődők, megismerhetik például a szorongásoldó technikákat, valamint dietetikai tanácsadást is kaphatnak a fenntarthatóság jegyében. A konferencián 3 teremben 50 szakértő bevonásával zajlanak majd az izgalmas beszélgetések és játékos programok, kifejezetten a 13 – 25 éves korosztály számára tervezve. Az esemény végén a rendezők és támogatók díjazzák a legaktívabb klímahősöket, akikre értékes nyeremények várnak. A versenyhez bármikor, akár a helyszínen is lehet csatlakozni. A konferencia részletes programja az alábbiak szerint alakul:

Klímakonferencis - program

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyhez a jelentkezési lap kitöltése szükséges.

Időpont: 2022.11.20. (10:00-16:00)

Helyszín: Magyar Telekom székház (Budapest, Könyves Kálmán krt. 36)

A konferenciára a szülőket, kísérőket, tanárokat, a téma iránt érdeklődő felnőtteket is szeretettel várják!

November 20-a Gyermekek Világnapja, 33 évvel ezelőtt ezen a napon fogadták el az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét, amely a világ 196 országában garantálja a gyerekek alapvető jogait és máig a legszélesebb körben elfogadott nemzetközi emberi jogi dokumentum.

Az UNICEF Magyarország minden évben felkarol egy-egy, a gyerekek jóllétét érintő, fontos és aktuális témát, így az előző években például kiemelten foglalkoztak a fiatalok mentális egészségével, illetve a gyermekbántalmazással. Idén a világnap alkalmából a szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a klímaválság egyben gyerekjogi válság is, ami jelentős hatással van nem csak a jövőre, de már a mai fiatalok életére is.

A téma fontosságát a szervezet által idén nyáron készített felmérés eredményei is megalapozzák. A reprezentatív kutatás szerint a magyar fiatalok kilencven százaléka szorong a klímaváltozás miatt: a részletes kutatási adatok szerint sokuk számára olyannyira meghatározó ez az aggodalom, hogy még a szomszédos háborús helyzetnél is nagyobb hatással van mindennapjaikra. Az UNICEF Magyarország a figyelemre méltó eredményekre reagálva elindította Klímahősök programját, amelynek keretei között valódi tudást, részvételi és cselekvési lehetőségeket nyújt a klímaváltozás miatt szorongó fiatalok számára.

A Klímahősök program honlapján hozzáférhetőek a Deloitte Magyarország tanácsadói által készített, klímaváltozással, fenntarthatósággal és környezetvédelemmel foglalkozó edukációs anyagok.  A témakörökhöz kapcsolódóan rövid videók is készültek, amelyekben szakértők válaszolják meg a fiatalok által beküldött konkrét kérdéseket. Az érdeklődők kvízek segítségével próbára tehetik frissen megszerzett tudásukat és vállalhatnak kisebb-nagyobb fenntarthatóságot célzó „kihívásokat”. Az elkötelezett klímahősök részt vehetnek számos őszi-téli rendezvényen is, amelyek keretében különleges helyszíneken nyílik lehetőség a program szakmai, intézményi és vállalati partnereivel való személyes találkozásra.

Az UNICEF Magyarország „Klímahősök” kampányát számos komoly, a hazai és a nemzetközi piacon is elismert cég támogatja, így a Deloitte Magyarország, az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt., a Dentons, az Indotek Group, a Magyar Telekom, a Microsoft és az OTP Bank.

Regisztráció ITT >>>

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja